Humor, gry i zabawy

Śmieszne pomyłki pisemne i mówione

Started by daszekmdn 1311 posts last post 2 days ago Page 30 of 66

#581 5 likes

W Gdyni jest restauracja: Niewinni Czarodzieje.
A moja siostra przeczytała: Niewidomi czarodzieje.

#582 2 likes

To nie pomyłka, raczej przypadek, ale mnie rozbawił. W sobotę mama chciała dać mi zupę. Jednocześnie poprosiła mnie o wytarcie do sucha pokrywek od słoików, bo robiła ogórki i podając mi ścierkę powiedziała: "Zaraz ci wleję... ścierką tą". W domyśle chodziło o zupę, ale te dwa odrębne zdania zostały wypowiedziane dokładnie w tej kolejności jedno za drugim, co sprawiło, że nie wytrzymałam i ryknęłam śmiechem. :)
Give me a sign.

#583 8 likes

Ale przekonanie, że nasze dane będą ukryte może być zwodnicze. ;)
"Mamy 4 psychologów i skontaktują się z chętnym telefonicznie. Pełna dyskrecja i anonimowość zgodnie z etyką zwodu."

#584 4 likes

Etyka zwodu, tego jeszcze nie grali a wokółtematu się kręcę! :D Piękne
INFP

#585 5 likes

I znowu z cyklu #wiem że to nie pomyłka, ale beka i tak jest. W dzisiejszym odcinku zagadnienia na egzamin kierunkowy, który z resztą będę zdawać już pojutrze
Socjologia rozumiejąca Maxa Webera (pojęcie działań społecznych i ich podział, typy idealne).
W sensie że ta socjologia rozumie tego gościa? To musiał być jakiś serio szurnięty, że musieli dla niego odrębną socjologię robić :D
Happy hacking

Może to nie będzie wybitnie śmieszne, ale się zdarzyło. Kiedy jeszcze chodziłam do Lasek, przyszłam do pokoju mojej starszej koleżanki, bo umówiłyśmy się, że będę przeglądać jej muzykę. W swoich zbiorach muzycznych miała taki zespół jak Ace of Bace, a ja na początku przeczytałam: "Acze", a Acze to był taki proszek do prania. Przy okazji rozbawiłam koleżankę. :)
Give me a sign.

Pomyłka w pomyłce, Ace of base koleżanko.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#588 2 likes

Dziękuje Michale.
Give me a sign.

I najmocniej przepraszam.
Give me a sign.

Ale za co?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Za błędną pisownię. :)
Give me a sign.

#592 5 likes

Boże. Ja już śpię. Przesunęła mi się prawa ręka w lewo i zamiast "socjologii" wyszło mi:
sichikiguu
Happy hacking

#593 1 like

Jak jakieś Afrykańskie słowo xD
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#594 3 likes

To takie afrykańskie harakiri.
Happy hacking

Zdarza się.
-- (Monte):
Za błędną pisownię. :)

--

#596 Edited

To nowe wykończenie w nadchodzącym Mortalu robionym przez niewiadomo kogo. Tak na serio o nowej części tej serii nic nie słyszałem.

Czytam se stronę audacity i co jakiś czas widzę deep learning. Dobra. Wpisałem głębokie uczenie. Przeglądam wyniki. Deep learning na wikipedii jest. Pocichu gadam do siebie, tu napiszę fonetycznie dip lirning a nie lerning.

#598 7 likes

Członek grupy na FB:
Ktos wie co sie działo i kto sie wydziarał na ulicy o 2:40 tej nocy???

#NielegalneNocneSalonyTatuażu
INFP

Durzo ten underground bierze?

#600 2 likes

A poza cieczką to ile?
"#szukam Może ma ktoś na zbyciu majtki dla suczki 15 kilogramów podczas cieczki?"