Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Wróć do Humor, gry i zabawy#21 misiek
To kiedyś jak byłem mały bawiliśmy się z moim trochę młodszym kumplem- wtedy trzyletnim Grześkiem. On
się mnie pyta- Michał ciebie są te zabawki? Ja do niego- nie mówi się ciebie zabawki- tylko twoje. Na
to on- moje?
#22 kmicic92
Też tak zozumiałem kiedyś, grzecznymi zmiast grzesznymi hehe.
#23 hryniek
CO ja mam na punkcie kotow to chyba każdy wie. Jest sobie wykład i wykłądowca mówi.. COśœ, że uruchamiamy, czy kompilujemy nie ważne, w każdym razie było słowo klucz kod. A ja prawie śmiechem wybuchlem, że ten o kotach gada.
#24 misiek
No- jak by nie było kota i szczeniaka da się bardzo szybko uruchomić. Tylko potem mogą być skutki opłakane.
#25 kmicic92
Przypomniała mi się scena z jednego słuchowiska, rozmowa jakichś dzieci z sikorką. No i te dzieci czytały
jakąś instrukcję, nie pamiętam już czego. Tam było coś takiego, że trzeba wprowadzić kod pin, a sikorka
nieeeee, nieewprowadzaaajcieeeeee hehe.
#26 matius
Pomyłka na jednej liście dyskusyjnej. Ktoś zamiast napisać Harry Potter i kamień filozoficzny napisał
Harry Potter i kamień fizjologiczny.
#27 zywek
Która to lista?
#28 matius
Ekslibris. I ktoś w tytule tak napisał. A w samym pliku jest OK.
#29 misiek
Chyba ktoś się Kiepskich naoglądał.
#30 lwica
No to pomyłka z przed chhwili. Daszekmdm medja elten brak odpowiedzi. No to ciekawy wpis :D.
#31 papierek
ja w jednej notatce z chyba historii zamiast zegar napisałem gezar i takich mam sporo podobnych
Albo grałem sobie w laca i mama zadała takie proste pytanie, jak myślisz, co dziś zrobić na obiad?
Na co ja poważnym głosem: Krasnoluda!
I jeszcze nie wiedziałem, z czego się tak śmieje przez dobre 10 sekund.
#32 kmicic92
I co, smakował krasnolud? Haha dobre.
#33 papierek
ostatecznie wyszło spagetti
#34 kmicic92
Kiedyś pani w szkole się pomyliła. Ja jestem Artur Więcaszek i miałem w klasie kolegę, który się nazywał Adam Kurowski. No i pani któregoś dnia mówi, Artur Kurowski.
#35 Celtic1002
To ja kiedyś, autentycznie, zamiast napisać pieczarki, napisałam piekarczki. :D
Denis powinien mi to do dziś wypominać, a tego nie robi. :D
Takich rzeczy, gdzie sięczłowiek przejęzyczy, albo coś inaczej napisze, jest mnóstwo, ale niestety, niczego, poza piekarczkami nie pamiętam. :D
Anna Frankowska
#36 denis333
@celtic1002 taak. To było piekne. :D
#37 lwica
No to ja dzisiaj źle połączyłam zdania na angielskim. I wyszło, żę piłka walnęła ją w twarz i złamała jej obie nogi :D
#38 Celtic1002
Hahahahaha. :D
Anna Frankowska
#39 Celtic1002
Uwaga, sytuacja z przed chwili. Muszę spisać, bo zapomnę.
Moja koleżanka, zamiast napisać, że kolega jest na odprawie z koordynatorami, napisała, cytuję: Teraz Krzysztof jest na odprawie z Korektorami. Padłam i nie wstałam. :D
Anna Frankowska
#40 kmicic92
Albo zamiast byliśmy na mszy to na myszy.