Pytania i odpowiedzi

Dlaczego nie mogę pobrać programu w wersji portable?

Started by Sunniva 7 posts last post 6 years ago

Witajcie, na razie korzystam z Eltena przez stronę internetową. Chciałam pobrać wersję portable i mimo kilku prób na dwóch urządzeniach i mimo wybrania preferencji ustawień za każdym razem otrzymuję komunikat: 505 gateway time-out. Mało tego, pobrałam wersję instalacyjną, zainstalowałam podobno poprawnie, a mimo to po otwarciu programu nie ma kompletnie nic. Nic mi Jaws nie czyta ani kiedy się poruszam tabulatorem, ani strzałkami, ani alt nieotwiera żadnego menu. Co jest grane?

#2 1 like

Cześć. Niestety elten jest obsługiwany tylko i wyłącznie przy pomocy czytnika ekranowego nvda. Stąd też program nie zgłaszał tobie żadnej informacji zwrotnej.
Możesz co prawda przełączyć się na sapi, ale działa to baardzo wolno. Pozdrawiam.

A to numer! Nigdy bym na to nie wpadła. Dzięki. Wypróbuję z NVDA.

Niestety nadal coś jest nie tak. Po uruchomieniu NVDA i włączeniu programu Elten słyszę teraz komunikat: Info no voice. Jak to brak głosu? Głos do NVDA mam podpięty Realspeak Agata. Wie ktoś, co robić?

#5 1 like Edited

Spróbuj escape.
Pobieranie wersji przenośnej nie działa od około roku mimo mojego zgłoszenia.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ok, już jakoś działa, ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy i jak mogę wyłączyć te dziwne i irytujące na maksa dźwięki - gulgoty, grzechotania itp.?

#7 1 like

Ta opcja dostępna jest w ustawieniach programu. Dźwięki tematu dźwiękowego mają pomóc w lepszej identyfikacji zawartości - nowych wątków, elementów listy, pól formularza, powiadomień...
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!