#1621 iwkan
A nie ma czego. Przecież to tylko gra i to beta, gdzie jeszcze mogą być dopuszczalne zmiany, ale jeśli coś stracę, to po prostu zacznę od nowa. A zyskuję tyle, że będzie mi potem łatwiej, gdy już będzie oficjalna wersja.
#1622 iwkan
A tak przy okazji, by być w porządku, to muszę powiedzieć, że wdzięczna jestem za tą radę Zvonimirowi, gdyż to on pisał o tym na słowackim forum, a ja tylko skorzystałam z jego rady, a teraz podzieliłam się nią tu na forum.
#1623 grzegorzm
Ktoś mi powie jak obsługiwać biegi w pierwszym samolocie, chociaż pewnie to wszystkich samolotów dotyczy, ale ja dopiero zaczynam. Chodzi o to, że nie zawsze udaje mi się rozpędzić do odpowiedniej prętkości przed końcem pasa. Drugie pytanie to w, którym momęcie rozpocząć przyziemianie?
#1624 LordKiller Konto zarchiwizowane
Ctrl+home i end - biegi.
#1625 LordKiller Konto zarchiwizowane
Jakim latasz samolotem?
#1626 iwkan
mooneyj20 o ile dobrze pamiętam, bo piszę z pamięci.
#1627 iwkan
alt end.
#1628 iwkan
Tak jak naciskasz alt home żeby przejść od zera do stopnia pięć bez przechodzenia ich po kolei, tak też przy lądowaniu naciskasz alt end, by przejść od razu z piątki na zero.
#1629 LordKiller Konto zarchiwizowane
Wyprzedziłaś mnie, bo ja robię beechcrafta.
#1630 grzegorzm
Słuchajcie, lecieć mi się udaje, lecę Pierwszym samolotem. To jakaś Cesna jest, udaje mi się dolecieć do lotniska docelowego, prętkość zmniejszyć do powiedzmy wymaganej, a przynajmniej do tej co jest na pisane w opisie konkretnego samolotu, ale mam problerm z końcowym etapem, czyli londowaniem. Wlatuję nad lotnisko i nie wiem co dalej. obniżam ster, ale nie wiem w, którym momęcie to dokładnie robić. Efekt jest taki, że zawsze mam rozbicie z ziemią. Coś poradzicie?
#1631 LordKiller Konto zarchiwizowane
Jak lądujesz, nie możesz obniżać nosa. Jak on ci mówi bodajrze główna strefa czy coś takiego, alt+end i myślnik i hamujesz i się uda. Main area, zapomniałem jak po polsku, bo nie latałem cessną.
#1632 mojsior
pamiętajcie że prędkość londowania sobie można wsadzić w buty.
generalnie to trza być plus 10 powyżej prędkości przeciągnięcia z klapami wysuniętymi na 3.
#1633 grzegorzm
hehe właśnie tego doświadczyłem.
#1634 adelcia
ciekawe że jeszcze was ta gra trzyma.
Ja planuję wrócić jak ona będzie juś stabilna, natomiast szału się ni spodziewam, chodz wiem, że w mojim przypadku exploracja lotniska baardzo dużo mi da.
myślę że nawet natyle dużo, że mogę przy tej grze zostać bez tego, żeby psychicznie niepodupadać.
#1635 grzegorzm
A co należy zrobić na lotnisku po wylądowaniu, bo raz mi się to udało, ale lot się jakby nie zakończył. Po wyłączałem silniki i wszystko inne, ale to nic nie dało. Chodzi mi o te lotniska najprostrze, bez pasa.
#1636 matius
Aby lot zaliczyło, musi się samolot zatrzymać na przestrzeni głównej lotniska.
#1637 LordKiller Konto zarchiwizowane
Właśnie. Jak używać trybu eksploracji? Bo ja chciałbym, ale jakoś nie działa, albo raczej nie umiem.
#1638 Rogan
LordKiller, alt plus e wchodzisz w tryb eksploracji i poruszasz się strzałkami po lotnisku.
Mamy nową aktualizację EF3
27 marca:
Naprawiono błąd uniemożliwiający wykonanie dwóch lądowań dziennie.
Naprawiono błąd, w wyniku którego nie można było odpowiedzieć na prywatną wiadomość.
Naprawiono problem polegający na tym, że uszkodzone hamulce nie były naprawiane.
Dodano panel danych technicznych - ctrl+enter + 3x tab
Opublikowano nowe zasady, które obowiązują od 1 kwietnia 2024 r.
wprowadzono zmianę w obszarze zarobków za zrealizowane loty.
#1639 iwkan
Czy to się automatycznie aktualizuje, czy trzeba znowu instalować eurofly?
#1640 Rogan
jeśli odpalisz eurofly przez launchera, aktualizacje pobiorą się automatycznie.