EltenLink

#1381 adelcia

no i teraz mi kto umie powiedzcie, co ja robię nie tak?
lecę sobie gdzieś
mam 60 km do celu.
moje lotnisko ma approach, to co się piszę pod alt f 122,2, i docelowe ma chyba 130,0.
więc patrzę pod shift f8, i jak juś go wydać jako cel, to wpisuję w pole pod alt f te 130,0.
no i czekam że lotnisko się odezwie.
i ono niedość że się nie odzywa, to jeszcze jest tak, że jak juś jestem ze wszysttkim poustawiana, i z klapami i z prędkością i z wysokościa itp, to chcę poprosić o lądowanie, i co? f1 mi po prostu nie działa.
no i co robię nie tak?

2024-02-14 17:11

#1382 LordKiller Konto zarchiwizowane

Bo wierza odzywa się od 20km w przypadku samolotów kategorii 1.

2024-02-14 17:26

#1383 adelcia

no ale jeśli wpisałam ten numereklotninska docelowego nawet więcej niś 20 km to się i tak nie odezwaa, a na końcu i tak mi nie działało f1.
-- (LordKiller):
Bo wierza odzywa się od 20km w przypadku samolotów kategorii 1.

--

2024-02-14 17:43

#1384 LordKiller Konto zarchiwizowane

Nawet jak było 19 km lub mniej??? A napewno dobra częstotliwość??? Żeby sprawdzić, daj ctrl+f8, nzajdź to lotnisko i daj shift+enter i tam jest.

2024-02-14 18:09

#1385 adelcia

taktak właśnie zrobiłam i wpisałam tą Zęśtotliwość która tam była we właściwościach lotniska napisana.
-- (LordKiller):
Nawet jak było 19 km lub mniej??? A napewno dobra częstotliwość??? Żeby sprawdzić, daj ctrl+f8, nzajdź to lotnisko i daj shift+enter i tam jest.

--

2024-02-14 18:27

#1386 Kosa12

Teraz można sprawdzić za pomocą też skrótu alt enter jak masz docelowe lotnisko.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
2024-02-14 18:29

#1387 adelcia

no właśnie aletam są dokładnie te same informacje czyli że ono ma ten approach 130,0.
-- (Kosa12):
Teraz można sprawdzić za pomocą też skrótu alt enter jak masz docelowe lotnisko.

--

2024-02-14 18:34

#1388 Kosa12

Jak wpiszesz tą częstotliwość to powinna się do ciebie odezwać wieża, ale dopiero jak będzie 20km.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
2024-02-14 18:36

#1389 adelcia

właśnie nie odezwała się.
-- (Kosa12):
Jak wpiszesz tą częstotliwość to powinna się do ciebie odezwać wieża, ale dopiero jak będzie 20km.

--

2024-02-14 18:54

#1390 LordKiller Konto zarchiwizowane

Ale dziwne!!!
-- (adelcia):
właśnie nie odezwała się.
-- (Kosa12):

--

--

2024-02-14 18:55

#1391 adelcia

parę sekund wstecz w końcu potygodniu zmagań wylądowałam z pierwszym samolotem, ale to teś musiałam mocno kombinować.
miałam ustawione te lotnisko docelowe i wszystkie parametry, ale f1 mi niedziałało. no to 2 km przed wpisałam pod alt f approach lotniska wylotowego s powrotem, i wtedy zaczeło mi f1 działać.
więc poprosiłam o lądowannie.
no i nawet nie usłysiałam mówione to że lotnisko że strefa bespieczęstwa itp, tylko usłysiałam taki dzwięk że chyba kumałam że jestem w celu. no to alt end i kurka wodna wkońcu jakoś wylądowałam, acz dziwne to było z tym approach.

2024-02-14 18:56

#1392 adelcia

aha, może juś wiem dla czego nie słysiałam nad lotniskiem tych info że jestem nadlotniskiem, potem nadstrefą bespieczęstwa, i w koncu że nad tą cięścią, gdzie się londuje.
otóś jak w ustawieniach programu próboję kliknąć w ustawienie głosu, to mam coś takiego:

No voice installed on the system or none available with the current security setting. - System.Speech - at
System.Speech.Internal.Synthesis.VoiceSynthesis..ctor(WeakReference speechSynthesizer)
at System.Speech.Synthesis.SpeechSynthesizer.get_VoiceSynthesizer()
at Eurofly.Nastavenia.HlasDialog.b()
at Eurofly.Nastavenia.HlasDialog..ctor()
at Eurofly.Nastavenia.Nastavenia_Window.h(Object A_0, RoutedEventArgs A_1)
at System.Windows.RoutedEventHandlerInfo.InvokeHandler(Object target, RoutedEventArgs routedEventArgs)
at System.Windows.EventRoute.InvokeHandlersImpl(Object source, RoutedEventArgs args, Boolean reRaised)
at System.Windows.UIElement.RaiseEventImpl(DependencyObject sender, RoutedEventArgs args)
at System.Windows.UIElement.RaiseEvent(RoutedEventArgs e)
at System.Windows.Controls.Primitives.ButtonBase.OnClick()
at System.Windows.Controls.Button.OnClick()
at System.Windows.Controls.Primitives.ButtonBase.OnKeyUp(KeyEventArgs e)
at System.Windows.UIElement.OnKeyUpThunk(Object sender, KeyEventArgs e)
at System.Windows.Input.KeyEventArgs.InvokeEventHandler(Delegate genericHandler, Object genericTarget)
at System.Windows.RoutedEventArgs.InvokeHandler(Delegate handler, Object target)
at System.Windows.RoutedEventHandlerInfo.InvokeHandler(Object target, RoutedEventArgs routedEventArgs)
at System.Windows.EventRoute.InvokeHandlersImpl(Object source, RoutedEventArgs args, Boolean reRaised)
at System.Windows.UIElement.RaiseEventImpl(DependencyObject sender, RoutedEventArgs args)
at System.Windows.UIElement.RaiseTrustedEvent(RoutedEventArgs args)
at System.Windows.UIElement.RaiseEvent(RoutedEventArgs args, Boolean trusted)
at System.Windows.Input.InputManager.ProcessStagingArea()
at System.Windows.Input.InputManager.ProcessInput(InputEventArgs input)
at System.Windows.Input.InputProviderSite.ReportInput(InputReport inputReport)
at System.Windows.Interop.HwndKeyboardInputProvider.ReportInput(IntPtr hwnd, InputMode mode, Int32 timestamp, RawKeyboardActions actions, Int32
scanCode, Boolean isExtendedKey, Boolean isSystemKey, Int32 virtualKey)
at System.Windows.Interop.HwndKeyboardInputProvider.ProcessKeyAction(MSG& msg, Boolean& handled)
at System.Windows.Interop.HwndSource.CriticalTranslateAccelerator(MSG& msg, ModifierKeys modifiers)
at System.Windows.Interop.HwndSource.OnPreprocessMessage(Object param)
at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(Delegate callback, Object args, Int32 numArgs)
at System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.TryCatchWhen(Object source, Delegate callback, Object args, Int32 numArgs, Delegate catchHandler) -
System.Collections.ListDictionaryInternal

i jest przycisk ok tylko.
poczym go klikam,. i program się zamyka.
dopiero jak odpaliłam ten launcher jako administrator, to mogłam to tma ustawić.
więc i całą grę chyba będę musiała odpalać jako administrator, żeby mi wszysto chodziło jak należi.

Edytowano 2024-02-14 19:23

#1393 adelcia

no i drugie pod rząd lądowanie z powodzeniem pokazuję że umiem wszytko dobrze zrobić.
tyko że muszę grę odpalać jako administrator, i wówczaś mi i wieże działają i się odzywa lotnisko i wzystko jak ma być.
w końcu to ogarnełam.

2024-02-14 20:08

#1394 LordKiller Konto zarchiwizowane

Też tak mam! Znam to.

2024-02-14 20:09

#1395 adelcia

znaczy, że musiś grę odpalać jako adminnistrator?
-- (LordKiller):
Też tak mam! Znam to.

--

2024-02-14 20:47

#1396 LordKiller Konto zarchiwizowane

tak. Bo inaczej, gra się nie odpali i będzie błąd. Co gorsza, launchera też tak muszę odpalać. Kiedyś nie musiałem tak w ogóle robić, ale niestety muszę. Ustawiłem sobie skrót na pulpicie, żeby się zawsze tak odpalał jako admin.

2024-02-14 23:42

#1397 adelcia

no ja właśnie launchera tak odpalam.
-- (LordKiller):
tak. Bo inaczej, gra się nie odpali i będzie błąd. Co gorsza, launchera też tak muszę odpalać. Kiedyś nie musiałem tak w ogóle robić, ale niestety muszę. Ustawiłem sobie skrót na pulpicie, żeby się zawsze tak odpalał jako admin.

--

2024-02-14 23:44

#1398 LordKiller Konto zarchiwizowane

OOOO! Czyli w tym błędzie nie jestem sam.heh.

2024-02-14 23:45

#1399 LordKiller Konto zarchiwizowane

Ale to strasznie dziwne, bo EF2 działa normalnie, a przynajmniej działało, gdy je miałem, bo odinstalowałem.

#1400 adelcia

no właśnie ewidentnie nie haha
-- (LordKiller):
OOOO! Czyli w tym błędzie nie jestem sam.heh.

--