jaką dziewiątką lotnisko? ctrl+f8 i shift+enter na lotnisku. 9 to jest spis częstotliwości na jakiś tam region
pomyliłem się, dziewiątka to są najbliższe wierze, faktycznie to się robi klawiszem f8
Mam dwa pytania: po pierwsze: jak się hamuje, bo gdy naciskam slash to nie działa. A drugie, jak poznać moment, kiedy trzeba wjechać na pas startowy, by wzbić się w górę, bo nie wiem, co robię źle.
Slesz działa tylko on tak hamuje że potrafi przelecieć połowę lotniska. A jak chcę wrócić na sto main area to potem ze startem jest problem bo z nikąd pojawia si safezone. także teraz weź ustal gdzie się zatrzymać by móc dobrze startować.
Slesh trzeba trzymać do całkowitego zatrzymania i trzeba wcisnąć alt ent, aby przepustnice na zero ustawić.
Mam pytanie: dlaczego po wpisaniu 12126,6 docelowego lotniska lotnisko się nie zgłasza.
Dla mnie ta nowa wersja jest spoko. Bardziej realistyczna (wiadomo, nie jest to MSFS xD ) ale jest lepiej niż w ef 2. Ale trzeba się trochę po bawić by się nauczyć lądować, szczególnie na lotniskach bez pasa. Potem jest dużo łatwiej.
A zrobisz jakieś nagranko jak to robisz?
-- (AXM04):
Dla mnie ta nowa wersja jest spoko. Bardziej realistyczna (wiadomo, nie jest to MSFS xD ) ale jest lepiej niż w ef 2. Ale trzeba się trochę po bawić by się nauczyć lądować, szczególnie na lotniskach bez pasa. Potem jest dużo łatwiej.
--
-- (AXM04):
--
Edited
W weekend sprubóję zrobić jak będę miał chwile, ale nie obiecuję.
-- (matius):
-- (AXM04):
--
--
-- (matius):
-- (AXM04):
--
--
Ja ją też lubię i bardzo mi się podoba mimo, że jest trudniejsza, ale powoli napewno stopniowo się nauczę. Już bym nie chciała wracać do poprzedniej, więc pozostaje czekanie na oficjalną. Zresztą ta beta to chyba droga będzie. Jeśli kiedyś będę w lepszej sytuacji finansowej, to chciałabym jakoś choć symbolicznie ich wesprzeć. Ogromny szacunek dla Stefana Kissa i tych ludzi, którzy nad tym pracują.
Na teraz moge powiedzieć, że nie polecam lądować na takich lotniskach bez pasów przy docelowym kursie, bo to z góry jest obarczone ryzykiem, że wyjedziemy z lotniska. Najlepiej jest ustawić się w jakiś kardynalnym kierunku, odpowiednio do lotniska docelowego. Wtedy powinno się udać.
To było 126,6. Ale dzięki za poprawę błędu, bo nawet nie zauważyłam, że napisałam z błędem. A co do nagrania to będę wdzięczna.
jest już na blogu, jakby coś było jeszcze nie zrozumiałe to najwyżej jutro nagram coś wolniej.
Ciekawy błąd mi sie pojawił. Co bym nie robił to i tak nos sam mi zmeinia ustawienie od zero do 1. Nawet jak robie więcej to wraca do 1, albo zero. I nie wciskam zaczęsto t. Nawet jak stoje to też tak się dzieje. Dodatkowo coś się zrobiło, ze jeśli ustawię kurs pod alt s, czy tam ctrl s, nie pamiętam, to samolotu w tym kierunku nie obraca. Jak już nawet się zwniosę, to nie mogę się wznieść wyżej niż 10 metrów.
xD