mam pytanie, czy da się ustalać trasę lotu po miastach nad jakimi mam przelecieć? Chodzi o to że przy samolotach III kategorii ustalanie po lotniskach nie ma sensu, trzeba by bawić się w różne dziwy, a prościej by było pociągkąć mu trasę bardziej szczegułowo, żeby leciał jak po sznurku tak jak ja chcę.
no i znowu to samo. Wpierniczyłem się na samolot którego radar nie wykrył i to zaraz nad lotniskiem. Akurat wychodziłem ponad pułap 500. Ja uważam że przy obecnym braku stabilności w umieszczaniu statystyk powinny być brane pod uwagę logi z błędami a są takie. Bo obniżają mi się nie z mojej winy.
jeszcze jedna uwaga, chciałem sobie z ciekawości zobaczyć co autopilot zrobi pod czas kołowania i jak myślicie co zrobił?
Bezmyślnie zaczął rozpędzać się do maksymalnej prędkości. Widzę że nie ma detekcji pozycji na lotnisku. Podejżewam, że w realu on by się po prostu nie uruchomił.
kolejny błąd, teraz wyszedł w jednym z zadań nie wypisano boliwii w liście międzylądowań tak wię potraktowałem ją jako miejsce przez które muszę przelecieć i zonk nie wykonałem zadania i znowu nie z mojej winy. Trzeba przepatrzeć te zadania i je poprawić bo są byki.
Zadania z kategorii podstawowych były przeglądane mnóstwo razy, także nie wiem, gdzie tam jest błąd. Podaj numer zadania, to sprawdzę. Pierwsza i podstawowa rzecz, to taka, że zawsze sprawdzamy sobie pod klawiszem shift a, przez co mamy lecieć. --Cytat (tajan1991): kolejny błąd, teraz wyszedł w jednym z zadań nie wypisano boliwii w liście międzylądowań tak wię potraktowałem ją jako miejsce przez które muszę przelecieć i zonk nie wykonałem zadania i znowu nie z mojej winy. Trzeba przepatrzeć te zadania i je poprawić bo są byki.
--Koniec cytatu
Jeśli komuś moje wpisy wydają się bezsensowne, to niech ich nie czyta. Są moje, jak każdego innego użyszkodnika.
o znowu autopilot się wywalił, no to samo co wcześniej, nie zachował ostrożności pod czas startu przekroczył prędkość startową i co się stało? Oczywiście rozbicie się.
a i jeszcze jedno, słyszałem, że w słowackiej wersji zasad bespieczeństwa oprócz komunikatów słychać czynności jakie pasażerowie wykonują. Fajnie by było to przywrócić.
a ojakie czynnośści ci hodzi? a jeśli hodzi o sautopilota to morze podczas startu go gasisz umnie na starym profilu nigdy niemiałem kłopotu z autopilotem
no nie gaszę, próbowałem wychamować samolot jak zobaczyłem co on robi ale to na kołowaniu jak zaczął świrować, ale w tamtych wypadkach podczas startu nic mu nie robię zakładam ręce na brzuch i czekam.
Prawda jest okruchem lodu.
This site uses cookies to enhance your experience.