#661 zywek
Nie ctrl+z tylko alt+z jeśli już
#662 pjetia
Fakt, jeśli już.
#663 tajan1991
mam pytanie, czy da się ustalać trasę lotu po miastach nad jakimi mam przelecieć?
Chodzi o to że przy samolotach III kategorii ustalanie po lotniskach nie ma sensu, trzeba by bawić się w różne dziwy, a prościej by było pociągkąć mu trasę bardziej szczegułowo, żeby leciał jak po sznurku tak jak ja chcę.
#664 general39
niewiem
#665 rafalko112
Raczej nie
#666 tajan1991
no i znowu to samo. Wpierniczyłem się na samolot którego radar nie wykrył i to zaraz nad lotniskiem. Akurat wychodziłem ponad pułap 500.
Ja uważam że przy obecnym braku stabilności w umieszczaniu statystyk powinny być brane pod uwagę logi z błędami a są takie. Bo obniżają mi się nie z mojej winy.
#667 general39
mam pytanie robie misje 4 6 mam lecieć do pragi tym małym ambasadorem ajak polece boeingiem to mi to zaliczy? ambasador jest zawolny i mam mało paliwa
#668 zywek
Nie nie zaliczy
#669 Kosa12
Najpierw musisz polecieć do Juby tym wolnym samolotem, a potem zmienić go na Boeinga.
#670 tajan1991
jeszcze jedna uwaga, chciałem sobie z ciekawości zobaczyć co autopilot zrobi pod czas kołowania i jak myślicie co zrobił?
Bezmyślnie zaczął rozpędzać się do maksymalnej prędkości. Widzę że nie ma detekcji pozycji na lotnisku. Podejżewam, że w realu on by się po prostu nie uruchomił.
#671 tajan1991
kolejny błąd, teraz wyszedł w jednym z zadań nie wypisano boliwii w liście międzylądowań tak wię potraktowałem ją jako miejsce przez które muszę przelecieć i zonk nie wykonałem zadania i znowu nie z mojej winy. Trzeba przepatrzeć te zadania i je poprawić bo są byki.
#672 pates
kiedy eurofly 3 beta?
#673 pjetia
Zadania z kategorii podstawowych były przeglądane mnóstwo razy, także nie wiem, gdzie tam jest błąd. Podaj numer zadania, to sprawdzę. Pierwsza i podstawowa rzecz, to taka, że zawsze sprawdzamy sobie pod klawiszem shift a, przez co mamy lecieć.
--Cytat (tajan1991):
kolejny błąd, teraz wyszedł w jednym z zadań nie wypisano boliwii w liście międzylądowań tak wię potraktowałem ją jako miejsce przez które muszę przelecieć i zonk nie wykonałem zadania i znowu nie z mojej winy. Trzeba przepatrzeć te zadania i je poprawić bo są byki.
--Koniec cytatu
#674 tajan1991
wiem wiem, albo mi coś szaleje albo nie wiem, ale teraz to zobaczyłem, ale przysięgam że wcześniej nie widziałem po restarcie zobaczyłem
#675 tajan1991
o znowu autopilot się wywalił, no to samo co wcześniej, nie zachował ostrożności pod czas startu przekroczył prędkość startową i co się stało?
Oczywiście rozbicie się.
#676 pjetia
Wiesz co? Dziwne rzeczy Ci się dzieją! Mi autopilot nigdy się nie wywalił.
#677 tajan1991
no ja też tego nie rozumiem no i jeszcze to jedno że nie mogę dnia w hangarze rozpocząć. Bo mi się wykaz państw uruchamia a szkoda.
#678 tajan1991
a i jeszcze jedno, słyszałem, że w słowackiej wersji zasad bespieczeństwa oprócz komunikatów słychać czynności jakie pasażerowie wykonują.
Fajnie by było to przywrócić.
#679 general39
a ojakie czynnośści ci hodzi? a jeśli hodzi o sautopilota to morze podczas startu go gasisz umnie na starym profilu nigdy niemiałem kłopotu z autopilotem
#680 tajan1991
no nie gaszę, próbowałem wychamować samolot jak zobaczyłem co on robi ale to na kołowaniu jak zaczął świrować, ale w tamtych wypadkach podczas startu nic mu nie robię zakładam ręce na brzuch i czekam.