#181 hryniek
gratki. ;D
#182 hryniek
to masz chyba buga, to jest której kategorii, zobacz na plan lotu o ktore lecisz pod tabem.
#183 mojsior
hmmm też tak przed chwilą miałem ale już wylądowałem, a swoją drogą ciekawe kto jest tak uzdolniony muzycznie że zrobił taką fajną czołówkę jak się misję zaliczy normalnie chciało by się powiedzieć jak tam w wersji słowackiej gratulujemy.
#184 daszekmdn
Pytanie może głupie ale chciałem wjechać na pas bo kazała kontrola i się rozpędziłęm, byłem na 3000cos i stwierdziło po pewnym czasie jak sobie spadało że powód wypadku po za pasem, jak to ogarnąć bo nei pamiętam?
#185 mojsior
a tak w ogóle to chciałem zapytać jak robicie w tych pierwszych krutkich lotach dajecie na maksa prędkość jak już jesteście w powietrzu czy lecicie tak jak ja tą która jest tą startową i do londowania.
Ja tak wolę robić bo wtedy wiem że nie zwolnię za późno, chyba że są to dłuższe loty no to wtedy dajemy po zaworach.
Zastanawiam się, na jakiej podstawie mamy obliczany czas lotu, kiedy stoimy w miejscu, bo przecież czas przybycia może być zależny od prędkości naszego lotu
#186 daszekmdn
A, już ogarniam.
#187 daszekmdn
A jednak nie.
#188 hryniek
ja jak mam pod l 3100 wykręcam na północ i to samo jak przy brakmkach jestem, ok może być w tą czy w tą z 10 różnicy
#189 hryniek
a i z na lotniskach cat 3 masz 1 2 3 i grupy a b w które trzeba zakręcać.
#190 daszekmdn
Robie tak i wciaż Powód wypadku:: poza pasem. Zapomniałem który jest od czego, l czy k mam sprawdzać? Bo k jest na minusie
#191 matius
K to długość, l szerokość.
#192 piter9521
Na lotnisku k pólnoc południe. l wschód zachód.
#193 mojsior
nie rozumiem dlaczego pogoda rzeczywista jest uaktualniana po wciśnięciu shift W a jak nie użyję tego skrutu to pokazuje co innego
#194 hryniek
bo.. nooo, ona tylkon na departure i destination jest realna.
#195 matius
Nie ma to jak się rozwalić przy starcie, bo podwozia się nie skowało. xd
#196 hryniek
@Matius: To jest bardzo, ale to bardzo realistyczne. <3
#197 pjetia
Jakby ktoś był chętny nagrać kontrolę naziemną, albo dispatchera, to nagrywajcie w plikach *.wav i dawajcie znać.
#198 zywek
beznadziejnie to zrobiliście.
Jakie wprowadź zamiast squawk?
Przecież to nawet w polsce mówią albo code albo squawk.
#199 pjetia
No to jesteś pierwszy, któremu to aż tak przeszkadza, że twierdzi, że to beznadziejne. Przerzuć się na angielską, żeby się nie męczyć.
#200 zywek
Tak zrobię.