EltenLink

Najważniejsze wady Eltena

Założony przez pajper 143 wpisy ostatni wpis 4 lata temu Strona 4 z 8

to prawda wywala mi eltena

Czyli teza się potwierdza.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Jaka teza
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

#64 1 polubienie

jak najbardziej serwer powinien być jakoś przystosowany do takich obciążeń

Jejku o lagach i użytkownikach.

-- (pates):
Jaka teza

--
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

że ludzie biją się o pisanki i są lagi

Że serwer nie wytrzymuje obciążenia.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

@Mucha no ale wszystko ma swoje granice
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

no nie wytrzymuje

Na forum "Elten Network' grupy "Rozwój Eltena" założyłem temat o sprawie obciążenia serwera. Zapraszam do dyskusji.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Teraz jak serwer działa, to najważniejsze wady eltena to brak znajomości przynajmniej połowy płatnych funkcji przez eltenowiczów, co oznacza, że mniej sponsorów będzie ale też np. takie konferencje będą mniej popularne, bo nie będą się dla ludzi niczym wyróżniać, druga rzecz to oczywiście brak apki mobilnej, jeśli będą mobilki, to zostanie chyba już na prawdętylko mocno skupić sięna tym, żeby elten był w innych językach, strona żeby była po angielsku, no i jakoś sprawić żeby grupy były bardziej aktywne, ale nie tylko w Polsce.
Innymi słowy, sam program będzie już ok, pozostaną rzeczy promocyjne.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Chyba mała aktywność forumowo/użytkownikowa. Gdyby ta ostatnia była większa, to nawet wady techniczne mniej by bolały w oczy.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#73 2 polubienia

Teraz serwer śmiga, ale obecnie chyba największą wadą jest paradoksalnie coraz większa liczba funkcji i coraz mniejsza wiedza użytkowników, jak to obsłużyć, są też dziwne plotki, że niektóre funkcje są tylko w premium, gdy nie są i odwrotnie. Są poradniki, jest readme, ale też niepełne.
po co mi sygnatura?

#74 1 polubienie

OK, są poradniki, jest "Read me". ALe cóż z tego, skoro szarzy użytkownicy sobie nawet z tego często nie zdają sprawy?

#75 2 polubienia

Mała aktywność to i mnie boli. Ponadto odnosze wrażenie, które ściśle łączy się z tą kwestią, że wszystkie tematy, które można było poruszyć, poruszone już i omówione na 10 stron zostały. Gdyby więcej osób się chciało wypowiadać na forach i pisać na tych nieszczęsnych blogach, może to wrażenie by zniknęło.

#76 1 polubienie

No tak, ale to już dawno zauważyliśmy, nawet jedna w miarę aktywna osoba na forum potrafi wygenerować tak z 5 x tego sama napisze na spokojnie, a sporo ciekawych osób na eltenie jeszcze niestety nie ma, więc gdyby udało się wbić w jakiś tręd i pozyskać z 50 aktywnych użytkowników, to skok wszelakiej aktywności był by ogromny.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#77 2 polubienia

Z innej beczki, serwer śmiga, programowi brakuje tylko apki mobilnej i (chyba nadal) widocznego interfejsu. Niemniej większość wymienianych w niniejszym wątku problemów już nie istnieje. Ludzie, jest się z czego cieszyć!

#78 1 polubienie

Literek już nie zjada, nie muli jakoś bardzo i generalnie jest dobrze. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#79 1 polubienie

No i interfejs dopracowany nawet dokładniej, niż ludzie chcieli. Jeszcze pozostaje tylko parę niedociągnięć, takich jak niejednolitość niektórych funkcji w różnych miejscach programu, no ale...

No dobra, ale jak to bardziej pokazać, skoro przy 2.4 walnęliśmy to tuż po uruchomieniu/ Przecież bardziej się nie da. :(
-- (Zuzler):
OK, są poradniki, jest "Read me". ALe cóż z tego, skoro szarzy użytkownicy sobie nawet z tego często nie zdają sprawy?

--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!