Humor, gry i zabawy

Śmieszne nazwy miejscowości

Założony przez misiek 200 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Strona 3 z 10

Jak to gdzie? W Bzurze.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#42 2 polubienia

Całe miasto nie odpłynie jedną małą Bzurą

#43 1 polubienie

A waśnie, jadąc gdzieś, chyba do Wrocławia z Poznania zatrzymaliśmy się na stacji w pięknej miejscowości o nazwie Drużyna Wielkopolska. Co do tego jakie tam u i ż są to pewności nie mam, ale brzmi ładnie

No, ale mimowszystko woda jest.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Niedaleko mnie jest taka miejscowość ktura nazywa się Kopytkowo.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#46 2 polubienia

A w Kujawsko-Pomorskiem bodajże jest Szwecja :)

W Wielkopolskim, lub Lubuskim jest Nowa szwecja.

jest też kocimież

Wojtek w innym wątku wspomniał o miejscowości Lachony. Padłem.

#50 1 polubienie

To są Laski tylko tak na nie mowią. I tak isę kończy używanie skrutów, które nie wszyscy rozumieją.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Sorry- nie jestem z tamtąd, ani nawet z tamtych rejonów. I nawet nigdy tam nie byłem, więc zkąd miałem wiedzieć?

#52 1 polubienie

Spoko, dla tego właśnie mówię że to jest skutek używania form które nie wszyscy znają, na forum powinno się pisać zrozumiale bo tu właśnie przykład że nie wiedziałeś o co chodzi.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#53 2 polubienia

To ja mogę tak samo: Oświńska np sobie wymyślić :P

#54 2 polubienia

Zgadnijcie, jak zapragnęła odpowiedzieć jedna z moich znajomych, gdy usłyszała, że ktoś zaprasza na Mosznę, znaczy na taką wioskę, Mosznę

#55 1 polubienie

że nie jest kanibalem? :D :d

No... Troszkę... Bardziej przaśnie i rubasznie

A w ryj nie oberwał?

Raczej nie

#59 2 polubienia

Północny wschód Lubelszczyzny: Zabłocie, Terebela i Żulinki
"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."

Terebela?...