Są już tutaj tematy o śmiesznych nazwiskach i imionach, to czemu by nie zrobić o śmiesznych nazwach miejscowości? To ja kilka wymienię: Syberia, Stolec, Całowanie, Grzeczna panna, Zimna wódka, Złe mięso, Biały kał, Ukraina, knurów.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Gdzieś słyszałam o miejscowości Sforne gacie, ale nie pamiętam, czy to się pisało przez F, Sforne, czy przez W, sworne, ale nazwa śmieszna. Kiedyś też słyszałam o miejscowości Bóg zapłać i była śmieszna rzecz z tym związana, bo jakiegoś gościa Półkownik pyta gdzie mieszkasz,a ten chłopak mówi w Bóg zapłać. Półkownik myślał, że ten żołnież żartuje.
Potwierdzam te gacie, przejeżdżałam przez nie. xd. A co do Bóg zapłać, to jest taka miejscowość Krzyż. No a w Laskach jest takie powitanie, mówi się przez krzyż, a odpowiada się: do nieba. No i podobno kiedyś było tak, że kilka osób z laskowskiego UKSu wracało pociągiem z zawodów, każdy zmęczony, każdy słucha czegoś na słuchawkach... no i weszła jakaś pani i chciała się dowiedzieć, kturendy jedzie ten pociąg. Użyła nieco niefortunnego skrótu myślowego, bo weszła i powiedziała coś w stylu: przepraszam, przez krzyż? A cały przedział: do nieba!
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
hehe z tym krzyzem o ile pamiętam było tak, że babka weszła i się spytała: przepraszam czy ten pociąg jedzie przez Krzyż? i kolega ze słuchawkami właśnie odpowiedział z automatu do nieba, babka się troszkezdziwiła ale nic nie powiedziała;P
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Niektórzy podobno to przerabiali na: Do Szczecina.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Tera mi się przypomniało. W austrii to się inaczej czyta, ale jest miejscowość fucking. Sporo ludzi przyjeżdża se tak na prawdę, żeby zrobić se zdjęcię z tym znakiem.