Forum

Systemy operacyjne

Forum mieszane

Poprzednia 5 / 10 Next

lukasz1993258

#81 ·

Transcription

no to właśnie tak zrobił właśnie mi użytkownik MatiT25 właśnie z siódemki przeszedł na dziesiątkę i to samo właśnie zrobił na mojej sacenarce która no co by tu nie mówić śmiga, że aż miło no nie więc tutaj tak to na chwilę obecną wygląda, ja tak sobie jeszcze pomyślałem oczywiście wcześniej na ten pomysł nie wpadłem, no bo po co oczywiście mądry Łukasz myśli, ale po czasie znowu się to wkłania, w każdym razie generalnie Łukasz, dawaj póki nie będę miał możliwości poproszenia kogokolwiek o to żeby spróbować tym sprężonym powietrzem potraktować ten wentylator i go wyczyścić bo to może być raczej na chwilę obecną trudne to pomyślałem sobie, że jeszcze spróbuję na jakiś czas przynajmniej wykorzystać podstawkę chłodzącą do tego laptopa tylko, że tutaj zaś jest problem bo podstawki chłodzącej chwilowo nie mam no bo jakaś była, lecz została w Warszawie no ale, no zobaczymy co to będzie dalej, albo spróbuję jak będę miał możliwość jeszcze tej podstawki chłodzącej do tego laptopa, jak nie tak będę miał możliwość, to jeszcze spróbuję kogoś poprosić o to żeby mi ktoś pomógł z tym sprężonym powietrzem

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Lowca_Androidow

#82 ·

Transcription

Jeśli wentylator faktycznie będzie zapchany, to na chwilę obecną i to bez jakiegokolwiek obciążenia laptop będzie Ci szumiał i to mocno i można powiedzieć, że praktycznie cały czas i będzie ciepły, będzie nawet mocno ciepły w miejscu gdzie jest procesor, będzie tu wyczuwalny przez klawiaturę, to łatwo sprawdzić czy wentylator daje radę chłodzić czy nie, także to jest proste do zdiagnozowania.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

lukasz1993258

#83 ·

Transcription

To akurat zdaję sobie z tego sprawę, dlatego mówię tak, że tutaj akurat jest teraz taka sytuacja, kiedy Firefox uruchamia się normalnie, chociaż się lekko przytnie, ale od biedy da się coś zrobić. Najgorzej, z czym ten laptop sobie nie radzi, to jest Mozilla Thunderbird. Jak ja wejdę w odebrane, to o matko boska, to się cały, znaczy nie tyle, co się ścina cały laptop, bo mogę sobie w tym czasie przejść na przykład na Pulpit albo na Messengera czy gdzieś tam, coś tam zrobić, bo on tam jakoś daje radę, co Mozilla Thunderbird. On po prostu... Dobre parę minut trzeba poczekać, aż on wtedy zareaguje i zacznie współpracować. No ale, co tu jeszcze? Te wiatraki zazwyczaj właśnie tutaj, zazwyczaj właśnie chodzą najbardziej głośno na LTE. Ja teraz spróbuję nawet bezproblemowo się tutaj, proszę bardzo. Wyszedłem z LTE-na, znaczy go zminimalizowałem i zobaczmy, o, zminimalizowałem LTE-na, wiatraki już spowalniają, ale z urta zaraz będzie tego taki, że wiatraki w ogóle nie zaczną się spowalniać. Wiatraki już spowalniają, ale z urta zaraz będzie tego taki, że wiatraki w ogóle nie zaczną się spowalniać. Wiatraki już spowalniają, ale z urta zaraz będzie tego taki, że wiatraki w ogóle nie zaczną się spowalniać. Wiatraki już spowalniają, ale z urta zaraz będzie tego taki, że wiatraki w ogóle nie zaczną się spowalniać. Wiatraki w ogóle zamilkną. Ale wystarczy tylko, że powrócimy na okno LTE-na i proszę bardzo. I zaraz przyspieszy. I zaraz przyspieszy. I zaraz przyspieszy. O, proszę bardzo. O, proszę bardzo. O, proszę bardzo. Tak jak mówię, wystarczy powrócić na okno LTE-na. Tak jak mówię, wystarczy powrócić na okno LTE-na. I on już z powrotem przyspiesza. I on już z powrotem przyspiesza. Także taka cała ciekawostka. Także taka cała ciekawostka. System Windows 10 jak najbardziej aktualny. System Windows 10 jak najbardziej aktualny. Wszystko aktualne. Także tak to wygląda. Także tak to wygląda. Tak jak mówię, on najgorzej sobie radzi z Mozilla Thunderbird. Tak jak mówię, on najgorzej sobie radzi z Mozilla Thunderbird. Ale potem, jak już. Nie wiem, czy to jest dlatego, że jest za dużo wiadomości czy nie. Diabli wiedzą. Ale potem, jak to ogarnie, to już problemy. Ale potem, jak to ogarnie, to już problemy. To jakoś się to da tutaj... To jakoś się to da tutaj... Jakoś się da przeglądać. Jakoś się da przeglądać. Tak to na chwilę obecną działa. Tak to na chwilę obecną działa.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Lowca_Androidow

#84 ·

Transcription

Pobierz sobie HWINFO, pokażę Ci temperaturę procesora i będzie wszystko jasne. Poza tym jakiego antywirusa używasz, to jest istotne. Otwierasz Thunderbirda i antywirus być może skanuje Ci poczty, dlatego Ci tak moli.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

lukasz1993258

#85 ·

Transcription

Ten antywirus nazywa się jakoś dziwnie bo... Zaraz, poczekaj. Pan na dome, nie wiem co to jest, to mi instalował ten ktoś u kogo był robiony laptop przed instalacją na dziesiątkę.

Lowca_Androidow

#86 ·

Transcription

No nie wiem, tak mówisz, ale wydaje wygląda to na pandę. To jest antywirus, który dość zamula. Sprawdziłbym, wyłączyłbym, jeśli jest opcja skanowania w czasie rzeczywistym, w ogóle bym wyłączył tego antywirusa i zobaczył jak się będzie zachował komputer. Nie wiem, po co Ci w ogóle antywirus zewnętrzny, skoro w Windows 10 jest Windows Defender. Psiaczą na niego, ja mam i nie narzekam. I praktycznie od kiedy się pojawił, używam tylko tego antywirusa i jestem zadowolony, więc infekcji nie łapię. Poza tym, no infekcja infekcją, nie ma antywirusa, który zatrzyma każdą infekcję. No Defender jest dostępny, więc łatwo sobie z nim poradzić. Natomiast Panda, no Panda jest zamulująca, tak czy siak. Nie jest to jakieś super rozwiązanie.

lukasz1993258

#87 ·

Transcription

Niby pisze, że to coś jest wyłączone, że ochrona antywirusowa wyłączona, ale obawiam się, że może być też tak, że on może skanować przecież rzeczywistym. Nie jestem aż tak dobry w komputerach na tyle. Po prostu ja to coś próbowałem odinstalować, ale bez skutku. Bo w tym momencie mi gada, czy nie chcę go odinstalować, a z największą przyjemnością bym się tego czegoś pozbył. Tylko, że niestety jest to bardzo ciężko odinstalować. Nie znam żadnego sposobu, żeby móc się tego pozbyć jednocześnie raz na zawsze. I wtedy bym faktycznie mógł sprawdzić, czy ten komputer sobie wtedy z tym ustrojstwem poradzi.

lukasz1993258

#88 ·

Transcription

Znaczy miałem na myśli, czy wtedy będzie sam

luki373737

#89 ·

Transcription

Hej Łukasz, więc tak, mało tego, że przeczyść tego laptopa z osobą widzącą, to jeszcze niech ta osoba widząca zobaczy, czy wokół procesora jest ta pasta termoprzewodząca. Czy jej w ogóle jeszcze chociaż trochę zostało, bo to też jest ważne. Jeżeli ten laptop był zalany, to tam by przydało się przeczyścić wszystko, nie tylko wentylator, także aż mnie to dziwi, że wnioskuję po tym, co mówisz, tak? Że gościu w serwisie widział, że laptop był zalany i on Ci wymienił tylko dysk, nic więcej. Jeżeli nie robił, no to jest amatorka w czystej postaci, zrobimy no odwasię, weźmiemy kasę i w dupie mamy, typowe dla serwisów komputerowych, w każdym razie, tak jak mówię, przeczyść go, zobacz tą pastę. No jak tutaj już wspomniano, tylko ta temperaturę procesora też... Sprawdzaj przy jakimś tam obciążeniu, tak? Bo to, że Ty sprawdzisz po uruchomieniu laptopa, to Ci nic nie da. Na przykład na podpaleniu Thunderbirda, tak? Trzeba sprawdzić taką temperaturę. Bo ten w Fujitsu, że ja robiłem, on też na takich najprostszych zadaniach działał bez problemu. Ale jak ja zacząłem na nim instalować Norton Internet Security... Bo to jest antywirus, który najmniej obciąża system, według testów, mądrych ludzi. Tego postanowiłem właśnie zainstalować takie coś, bo tam będę robić przelewy bankowe. Ja Windows Defenderowi nie ufam, Windows Defender to gówno, jakich mało. No i postanowiłem właśnie zainstalować tego Nortona. I w ogóle się nie dało. Już widziałem, wiatrak zaczął w ogóle... Coś takiego jak u Ciebie. No i wiedziałem, że bez konserwacji się nie obejdzie. I teraz, tak jak mówiłem, urządzenie dostało drugie życie. Bez problemu zainstalował się Norton. No chodzi to fajnie, choć że procesor nie jest z najwyższych lotów, tak jak już wspomniałem. Także tutaj Ci radzę wziąć się za konserwację tego urządzenia. A teraz co do łowcy, to bez komentarza. Po pierwsze... Doinformuj się, bo jest to jak najbardziej w pełni legalne. Mam drugą połówkę, która jest prawnikiem, więc wiem z pierwszej ręki, że to jest w pełni legalne. Po pierwsze... Jeżeli komputer... Przypuśćmy, zdajesz go sobie na złom, czy coś w tym stylu. Jest bezużyteczny, zostaje Ci klucz. Masz prawo go odsprzedać. Po drugie... Szukam takowych aukcji, gdzie mam fakturę ze sklepu. Także nawet jeżeli przyszłaby do mnie policja, że ktoś mi sprzedał nielegalny system, ja za przeproszenie mam na to wyjebane, dlatego że mnie chroni faktura VAT i wtedy nie będę odpowiadał za paserstwo. Gdybym kupił bez faktury, to... Owszem. Ale jeżeli mam fakturę VAT, to mogą mi cmoknąć w pompę, za przeproszeniem. Bo wtedy odpowiada ten sklep, który mi to sprzedał. A jeżeli sobie ściągniesz kraka, to wtedy odpowiadasz Ty. W tym to się różni, więc... Pod względem prawa to radzę Ci ze mną nie licytować się, bo mam lepsze źródła. To jest jedna kwestia. Druga kwestia. Doskonałe sobie zdaję sprawę, że te siódemki można przejść do dziś. Tylko ja miałem problem tego typu, że po pierwsze na laptopie była zdarta naklejka z kluczem, a po drugie ta siódemka, która tam była, w ogóle nie dało się jej uruchomić. No to skąd ja miałem wziąć klucz? W BIOS-ie też klucza nie było. To jest podstawowy BIOS w przypadku Fujitsu. Z chyba pięcioma czy czteroma zakładkami tylko, więc... I nawet nie trzeba aktualizować z siódemki do dziesiątki. I też tu sprawdziłem. Kumpel kupił sobie Asusa gamingowego. I miał siódemkę w poprzednim komputerze. A myślę, co nam szkodzi. Zainstalowaliśmy dziesiątkę na tym Asusie. Chcecie to wieście, nie to nie, nie zależy mi na tym. Aktywowaliśmy go, wpisaliśmy ten jego klucz z Windowsa 7. I wiecie, że poszło? Bez problemu. System został aktywowany kluczem z Windowsa 7. Co mnie szokowało i wręcz mile zaskoczyło. Także... Nawet tak się da zrobić, bez żadnych tam pierdół, kreatorów i uaktualnień. Nie wiem, czy to pójdzie wszędzie. Ja podałem przykład z tego Asusa. Sam to robiłem, więc wiem, co mówię. To nie jest informacja z żadnej tam drugiej ręki. Byłem przy tym. Normalnie klucz z Windowsa 7 został wklepany. I system został aktywowany, także... Tak naprawdę w Microsoftie jest taki burdel, że... Tam chyba sami nie wiedzą, co oni mają, a czego oni nie mają. Także... I taka dobra rada. Ludzie, nie używajcie kraków. W każdym kraku jest jakiś tam keloger. To jest niebezpieczne, więc... Jeżeli chodzi o mnie, jestem przeciwnikiem takich rozwiązań. Wolę już kupić klucz na Allegro za parę groszy, sfakturować i mieć święty spokój. Pozdrawiam.

lukasz1993258

#90 ·

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie, mili Państwo. Więc tak, od czego by tu zacząć? Może zacznę od tego, że z ciekawości dołączyłem na moment do takiej grupy na Messengerze, no i jakieś było moje zdziwienie, gdy się nagle okazało, że po dołączeniu do tej grupy na Messengerze, tak z ciekawości chciałem dołączyć, po jakichś dwóch minutach ten laptop z sekundy na sekundę, że tak powiem, postanowił się definitywnie zwiesić do tego stopnia, że nie reagował na jakiekolwiek komendy, nic nie można było zrobić, proces wiatraczki sobie chodziły, więc wziąłem go, wyłączyłem, że tak powiem, na chama, przytrzymałem przycisk, włączyłem go po raz drugi, no i tutaj była sytuacja tego typu, że włączyć się włączył, jeszcze raz wszedłem na tego Messengera, na tą grupę, połączyłem się z nimi i po paru minutach znowu mnie rozłączyło, znaczy ścięło mnie, znaczy no ściął się, definitywnie się ściął, tak jak za pierwszym razem, że nawet gadacz nie reagował na polecenia, ale coś mnie tknęło i ja go tym razem nie przytrzymałem u przycisku, tylko nacisłem. Przycisk i puściłem i on normalnie jakby zamknął system, czyli jakby się zwiesił, to nawet by systemu nie zamknął, tylko on nie reagował w tym momencie, a on w tym momencie jakby zamknął system, był Windows pulpit, znaczy pulpit coś tam i zamknął system, więc łączyłem go za trzecim razem, no i tutaj była sytuacja już pod tym względem taka, że jeszcze raz próbowałem wejść. To połączenie messengerowskie, no i tutaj była już sytuacja tego typu, że trochę dłużej podziałał, no parę minut dłużej podziałał, no i tutaj niestety znowu była ta sama sytuacja, że on po prostu jakby się ściął. Niby dopóki, znaczy działał do momentu, kiedy właśnie odpaliłem LTE-na, a on już w tym momencie się ściął, więc jeszcze raz nacisnąłem ten przycisk od wyłączenia go, puściłem i również znowu on jakby sam z siebie zamknął w tym momencie system. Co tutaj dalej jeszcze mogę powiedzieć? No i w końcu się zdenerwowałem, no i z ciekawości przedzwoniłem sobie do jakiejś tutaj firmy w Tarnowie, nie pamiętam już nazwy tej firmy w Tarnowie, komputerowej, no i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No i mniej więcej powiedziałem tak z ciekawości facetowi o co mi chodzi, no i mu wyjaśniłem jaki jest problem z tym komputerem. No to... no to tyle. No to tyle.

luki373737

#91 ·

Transcription

Łukasz, może tak, czy Ty umiesz sprawdzić, są nawet programy do tego, typu AIDA, czy Ty posiadasz takie coś, żeby wysłać mi na, nawet w wiadomości prywatnej na Eltenie, raport tekstowy z zakładki podsumowanie. W AIDA wystarczy utworzyć szybki raport, tam będą najważniejsze podzespoły, jakie tam jest, chyba, że znasz, to możesz mi powiedzieć, procesor, płyta główna, pamięć RAM, to są najważniejsze czynniki, to wtedy będzie można określić, czy ten komputer nadaje się w ogóle na dziesiątkę, to jest raz. A to, że Ty mówisz, że po naciśnieniu... przycisku tego do wyłączania system Ci się zamyka, to w tym Fujitsu przed konserwacją, przed czyszczeniem go, też tak miałem. Laptop był kompletnie zwieszony, nic się na nim nie dało zrobić, ale w przycisku bez problemu, bo ja tam w opcjach zasilania ustawiłem, żeby po naciśnięciu przycisku zamykał system. No i też musiałem wyłączyć... Musiałem wyłączyć szybkie uruchamianie w opcjach zasilania, dlatego, że jeżeli jak ta funkcja była włączona, to po otwarciu klapy, laptop od razu się włączał, także szybkie uruchamianie też musiałem wyłączyć, nie znalazłem na to lepszego rozwiązania, także to, że on Ci zamyka system, to o niczym nie świadczy. Tak jak mówię... Jak jesteś w stanie albo znasz parametry, albo umiesz to sprawdzić, podeślij mi w wiadomości prywatnej, no bo tutaj na tym forum tekstówek się chyba wysłać nie da, to jest tylko głosowe, więc jeżeli znasz, to ewentualnie nagraj się, nie? Procesor, płyta główna, pamięć RAM, to jest najważniejsze, no bo... Nie no, dysk nie jest uszkodzony, no bo... Nie no, dysk nie jest uszkodzony, no bo... Nie no, dysk nie jest uszkodzony, no bo... Skoro on był wymieniany, to... To nie jest wina dysku. To jest wina... Najprawdopodobniej właśnie... Wentylatorów. Choć i nie tylko, no bo jeżeli on był załany, to... Tam też są inne elementy wymagające czyszczenia. To jest jedna kwestia. To jest jedna kwestia. Druga... No ja wczoraj podawałem parametry tego laptopa, tak? Jeżeli tu dziesiątka chodzi bez problemu, bez żadnego wieszania... Na procesorze Intel Pentium P6200, no to... Naprawdę, dziesiątka nie ma jakichś tam mega wymagań, tak? Więc... No chyba, że Twój komputer ma, nie wiem, 2 giga RAM-u... No chyba, że Twój komputer ma, nie wiem, 2 giga RAM-u... Jakieś jeszcze słabszy procesor z tamtego wieku, więc... Jakieś jeszcze słabszy procesor z tamtego wieku, więc... W co wątpię? Dlatego... No to trzeba by było sprawdzić, ale raczej to bym wykluczał, nie? No to trzeba by było sprawdzić, ale raczej to bym wykluczał, nie? Znam ludzi, którzy mają 4 giga RAM-u... Znam ludzi, którzy mają 4 giga RAM-u... I normalnie korzystają z dziesiątki. No ja co prawda tutaj klientowi rozszerzyłem do ośmiu... No ja co prawda tutaj klientowi rozszerzyłem do ośmiu... No ja co prawda tutaj klientowi rozszerzyłem do ośmiu... Ale wątpię, że parametry... Możesz je podać... Ale mi się w to nie chce wierzyć...

lukasz1993258

#92 ·

Transcription

Dobra, ja Ci zaraz spróbuję to wysłać, zobaczę co się da zrobić, więc zaraz spróbuję Ci jakoś to podsumowanie wysłać w wiadomości prywatnej, bo A i D tutaj mam zainstalowane, więc spróbuję do tego dojść, że tak powiem.

lukasz1993258

#93 ·

Transcription

No nie no, okazało się, przepraszam bardzo, że po tej całej akcji nie mam AIDY64. Jakby ktoś mi to mógł podrzucić, to byłbym wdzięczny i zaś trzeba będzie bawić się z tymi krakami, no szylak mi je trafi.

lukasz1993258

#94 ·

Transcription

Dobra, mam, pobrałem. Łukaszu, już ci wysyłam raport. Ostrzegam, jest nudny i długi.

lukasz1993258

#95 ·

Transcription

No i masz wysłane, wysłałem Ci w załączniku raport.tx

Lowca_Androidow

#96 ·

Transcription

Dziesiątka się nie zainstruje na systemie, który ma niekompatybilne podzespoły, to raz. Dwa, nie sądzę, żeby to była wina zbyt słabego procesora, czy RAM-u. Bardziej bym obstawiał, skoro laptop był zalany, nie wyczyszczony, a procedura jest w serwisach po zalaniu. Powinna być płyta główna wymoczona w odpowiednim płynie. Tak robią przynajmniej serwisy uczciwe. I być może, że jest tu problem z kartą sieciową, bo ewidentnie zawiesza się przy połączeniu z siecią. Jak to widać w przypadku Thunderbirda i przeglądarek. Laptop się zaczyna mulić. Sprawdziłbym, jak będzie się zachowywał przy połączeniu internetowym przez kabel. Czy będzie się tak samo zachowywać. Może, że jest to tylko problem z kartą Wi-Fi. Nie robiłbym na razie nic z czyszczeniem. Po co rozbierać laptopa, jeśli będą prawidłowe temperatury. To tyle z mojej strony.

luki373737

#97 ·

Transcription

Hej Łukasz, śledziłem twój raport, no i teraz tak Procesor to masz, w porównaniu do tego co ja mam tu u klienta, to masz Rewelkę, bo masz i5 I tutaj nowszej generacji, więc nie ma lipy Natomiast do RAM-u bym się trzepiał, bo masz dwie kości, 2GB i 1GB Ja na twoim miejscu tą 1GB Samsunga bym wywalił i kupiłbym sobie za 7 dyszek, jest, sam kupowałem to wiem, 4GB 1333, bo taka cię interesuje, taktowanie No i łącznie byś miał 6GB, tak Bo teraz 3GB, no trochę zbyt mało, nie Reszta bez zarzutu I to jest jedna kwestia Kolejna kwestia, skąd masz sterowniki do tego laptopa Zobacz czy to są najnowsze sterowniki Każdy ma inny sposób robienia, ja ile bym laptopów nie naprawiał A zwłaszcza teraz mam pole do popisu, bo Driver Genius ma 30 dniową wersję, darmową Instaluje Geniusa, instaluje sterowniki klientom Ja nie razu się na tym nie przejechałem i się nie przyjadę, bo to jest program renomowany od lat I przy okazji mam pewność, że wszystko działa jak należy, tak Że to są sterowniki kompatybilne pod to urządzenie Bo jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby Genius pobrał jakiś nieodpowiedni sterownik A mówię, tych sprzętów robiłem trochę, czy to stacjonarki czy to laptopy tylko ja Cię ostrzegam, że jakbyś chciał robić Geniusem z automatu i nie szukać samemu sterowników to on jest trochę średnio dostępny bez OCR-a w przypadku NVDA i nawigacji obiektowej nie podchodź da się obsłużyć ale szczytem dostępności to to nie jest no jest po angielsku także to jest taka kolejna kwestia więc tu nawet po wiatrakach jak Ty się nagrywasz słychać, że on wymaga konserwacji tu nawet nie ma co sprawdzać temperatur bo laptop nie powinien tak pracować jak on pracuje ja sobie specjalnie odtworzyłem Twoje wiadomości na swoich słuchawkach marki Louis no i no szczerze powiem to już nawet po samej pracy widać, że bez czyszczenia się nie obejdzie a do tego mówię jeżeli chcesz, żeby to chodziło bez zarzutu zwiększ sobie ten RAM no bo 3 giga i 64 bitowy system no to to nie jest dobrym pomysłem kolejna rzecz jaka nie jest mile widziana a jest u Ciebie zrobiona a tego zbytnio nie zmienisz tak bo widać, że miałeś Midowsa 7 Pro i przyszedłeś z siódemki na dziesiątkę dlatego masz Pro zazwyczaj instaluję klientom jeżeli mam możliwość wersję Home ewentualnie można by było skonfigurować ten system powywalać mu niepotrzebne funkcje a ich jest multum do wywalenia z tych, których się nie korzysta na co dzień taki przeciętny użytkownik to też spowoduje mniejsze obciążenie sprzętu tak więc no trochę roboty w tym laptopie u Ciebie jest grunt to żebyś trafił na uczciwy serwis to jest raz ewentualnie no jakbyś miał ogarniętą technicznie osobę widzącą tak no bo pierwszy lepszy Jan Kowalski spod sklepu tego nie zrobi żeby to Ci przeczyścić sprzężonym powietrzem najlepiej ten wentylator i wokół niego pasta termoprzewodząca na procesor zobaczyć też pod innymi elementami typu dysk czy tam nie ma śladów po zalaniu wymienić pamięć RAM no i zobaczyć jak to działa i dla pewności zainstalować na nowo jednak ten system i odpowiednie sterowniki tak bo to też jest ważne to są kroki które bym podjął na samym początku nie tylko nie tylko tylko to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to to

lukasz1993258

#98 ·

Transcription

Dzięki ci Łukasz za poradę, naprawdę, jestem ci dozgonnie wdzięczny, ja jedyne co będę chyba jak na razie w stanie zrobić, chociaż, no zobaczę, teraz w tej sytuacji w jakiej się znaleźliśmy, no ale dobra, spróbuję. Spróbuję jutro lub w poniedziałek tutaj w Tarnowie dowiedzieć się o tych ramach, więc spróbuję na początku te ramy ewentualnie wymienić, znaczy, no żeby było ich więcej. No nie? To jest raz, no i dwa. No, spróbuję kogoś ogarnąć do przeczyszczenia go, najwyżej tam się spytam ile by to kosztowało, jeżeli chodzi o przeczyszczenie tego laptopa.

luki373737

#99 ·

Transcription

To znaczy wiesz co RAM to jest osobna kwestia tutaj bardziej liczy się konserwacja no bo on pracuje identycznie to jest wypisz wymaluj tak jak ten laptop który ja naprawiałem przed konserwacją no nie nie może tak być Po prostu zadzwoń do jakiegoś serwisu tam obok siebie no bo wiesz gdybyś mieszkał bliżej można by było się spotkać tak a że jest trochę daleko to trzeba by było bawić się w wysyłki A co prawda już nie raz miałem takie przypadki że choćby ostatnio miałem OnePlusa 7 Pro telefon gdzie klient kupił I w trakcie wstępnej konfiguracji tak umiejętnie konfigurował że uceglił po prostu telefon no że też mieszkał daleko ode mnie no to się bawiliśmy w wysyłki no ale zobacz po prostu popytaj ile to kosztuje Zapytaj tak żebyś już nie musiał sam się bawić ile by kosztowało A konserwacja Laptopa czyli czyszczenie wentylatorów nałożenie pasty Dwa instalacja Windowsa żeby oni ci też zainstalowali Windowsa żebyś nie musiał się już z tym sam bawić Sterowniki to już kit z tym bo sterowniki to nawet ja bym mógł ci zdalnie to zrobić nie ma problemu przez NVDA Remote nie Ile oni od ciebie za to wezmą Wtedy zobaczymy czy się no i za wymianę RAMu tylko tam jedna kość jest do wymiany bo tam masz kość Samsunga jeden giga ja bym wyrzucił to stawiłbym tam tą cztero gigówkę A tą dwójkę bym zostawił tylko trzeba ale tam serwis to będzie wiedział że było zgodne taktowanie czyli w twoim wypadku 1333 nie No i to chyba by było na tyle także zobacz ile to by kosztowało wszystko wtedy najwyżej no policzymy ile by to kosztowało jakbym ja to robił z wysyłkami tak zobaczymy co się bardziej opłaca także jak zadzwonisz do serwisu powiesz czego niech oczekujesz Jak zadzwonisz do serwisu powiesz czego niech oczekujesz To wtedy najwyżej się nagrać tutaj ile oni wyceniają tą usługę nie no i później będziemy myśleć dalej

lukasz1993258

#100 ·

Transcription

No cóż, to w takiej sytuacji ja zobaczę jutro, jeżeli jutro nic nie będzie czynne, to w poniedziałek przedzwonię tutaj do serwisu nawet i się dowiem, ile by to kosztowało łącznie z tym wszystkim. I potem, no, postanowimy, co dalej zrobimy, jak to dalej się rozwiąże, że tak powiem. Więc na bank mogę być pewny, że jeżeli chodzi o postawienie Windowsa, to pewnie około 100 coś złożyłem. No, tych na bank będzie, to już jest pewne, bo wszędzie tak jest, także to już jest pewne. Ale co do reszty, no to, cóż, zobaczymy, jak to będzie dalej wyglądać, więc tak jak ja mówię, albo jutro, albo w poniedziałek będę dzwonił i się będę dowiadywał, bo tutaj... W Tarnowie znalazłem parę punktów komputerowych, co prawda nie wszystkie będą pewnie czynne, zważywszy na epidemię, ale jeden punkt dzisiaj znalazłem, tylko go pytałem o to, o czym już tu była mowa, ale go nie zapytałem o konserwację i o wgranie na przykład systemu. Także ja... Tak jak mówię, jutro lub w poniedziałek będę dzwonił, bo jeżeli się okaże, że jutro jest nieczynne, to na spokojnie w poniedziałek przy tym siądę i spróbuję się wtedy czegoś, no, w tym kierunku dowiedzieć. I oczywiście tutaj w tym wątku dam znać.

Poprzednia 5 / 10 Next