Transcription
Witajcie, Przemul, dzięki za Conan'a, ja tego też kiedyś szukałem, Conan Łowca Przygód to był mój ulubiony serial, kiedyś na jedynce z Lechterem, potem na TVN z Dubbingiem, o, ja bym mógł dużo opowiedzieć o tak zwanym RTL7, tam było też tych fajnych rzeczy, no i potem głupi TVN to zniszczył niestety, ale tak, bardzo, bardzo, bardzo lubię. Lubię te dawne seriale, dzisiaj to nie to samo, mam nadzieję, że nie zrobiłem o w tobo.
Transcription
Jeszcze ja mogę przypomnieć taki czas jak była Polonia 1, tak Polonia 1 była i tam były różne anime, tylko nie wiem kto z was jeszcze może to pamiętać, tam był generał Daimos i takie inne cudowne rzeczy jak na przykład Syrenka Mako. No i postaram się to wrzucić intro japońskie z generała Daimosa, żebyście zobaczyli jak to wyglądało. Fabuła polegała na tym, że no niestety kosmici wkurzyli się niby na ludzi, bo jakiś człowiek zabił ojca głównego złego Rikitera, no i co, no to on stał zemsta. No i piu, piu, piu, prawda, jakieś tam bamisjańskie statki kosmiczne. No to jedyną nadzieją okazuje się być dawny, porzucony projekt profesora Izumiego, ojca Kazui, naszego głównego bohatera, który, no właśnie robot Daimos, który ogólnie jeśli nie musi być w trybie wojowym spoczywa w trybie samochodu, trochę jak Transformer. No i po prostu rozpędza się i Daimos prawdę woła. Także tak to wygląda. No właśnie, jest też pytanie czy Transformer się z tego nie zaróżniali. Może tak być, może tak być, może tak być. To jest akurat sprawa głębsza.
Transcription
燃やせ 燃やせ 真っ赤に燃やせ 怒る心に火をつけろ 倒せ 倒せ 力の限り お前の空手を見せてやれ 茜色の朝焼け 火を浴びてきらめく筐体 眼差しは未来を見つめ やがて来る平和を祈る 呼んでる 呼んでる 何も 何もする 僕が命 呼んでる 呼んでる 何も 何もする 僕が命 みんながお前を呼んでる
Transcription
Czy to nie był piesek Leszek w jednym momencie? Wydaje mi się, że tak, a wcześniej to słynny Na Huta 9 i 9. Co do tego, do Doma Rolka, no masz rację, oglądało się Daimosa, Hela Superdziewczyna, Gigi La Torotola, a potem było, a potem było RTL7 z różnymi też bajkami. No a potem słynne bajkowe kino TVN, z którego Przemol puścił nam Conan, a tam był jeszcze Kleszcz bodajże. Świla Księżniczka Mocy, no było tego trochę, oj dawne, dobre, super czasy. Potem doszło, doszło tam Dekoder Fox Kids, te różne Cartoon Network. No Polsaci byli wcześniej Power Rangers. I słuchało się tego z zapartym tchem, czy wygrają z wrogiem? Transformacja, oj stare, dobre, kochane czasy. Stare, dobre, kochane czasy, no. Szczerze, no tęsknię za nimi. KONIEC!
Transcription
O, Pies Kaleszka tak samo dobrze kojarzę, z tego czasu leciał, nie wiem czy dobrze teraz wspomnę, ale chyba na Jetixie, a jak nie na Jetixie, to na For Fun TV, to też był kanał swego czasu popularny, gdzieś chyba w roku 2005 i 2006, jak mi nie myli pamięć. A Huta 99 to już za bardzo pamiętam, z tego czasu i mam gdzieś wszystkie nagrania Huty 99 na dysku, także no tutaj akurat pod tym względem jest co wspominać, jak mam być szczery.