Mogę pomóc w kwestiach dotyczących emisji głosu, literatury, muzyki operowej i dawnej, kosmetyków, perfum, zielarstwa, języków obcych, trochę kwestie kulinarne, polonistyczne... Ogarniam kwestie recytatorskie oraz dykcyjno-interpretacyjne. W recenzenta, jakby było trzeba, też mogę się pobawić. Tematyka geograficzna, podróżnicza i historyczna, a także psychologia - również uwielbiam. Ze względówzawodowych, znam się też na edukacji dzieci niepełnosprawnych, czytaniu brajlem i uczeniu go itd.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
Język ANgielski mam opanowany na wysokim poziomie, no i przecież mieszkam w Anglii co też na moim Polskim się odbiło nie za pozytywnie, ale co tam, życię:) Podstawy gotowania i ogarniania spraw domowych, Kultury i sub kultury, co nie co o nowoczesnych napewno będę wiedział, a jak nie, to dowiemy się razem i po dyskutujemy na ich temat, Historia Wielko Brytyjska, a głównie Angielska, Rekomędacje muzyczne gatunków typu emo, hip-hop, punk rock lub JPop/Rock, Sprawy sercowe lub związane z podniesieniem samo oceny po przez różne ćwiczenia i temu podobne, które będą wymagały za angarzowania od strony użytkownika który by był by za interesowany, ale sprawdzone i napewno przynajmniej częć z nich będzie z mego życia wzięta, Debaty polityczne i filozoficzne, też myślę mogły by się ciekawe wywiązać gdyby dwie strony były za interesowane, zwłaszcza, że muszę sobie jeszcze poćwiczyć Xd
No tak. Mnie można jeszcze wywoływać do tablicy w kwestiach dotyczących miejsc typu Niewidzialna Wystawa, dyskusji o książkach, kotach, coś tam mogę powiedzieć na temat robótek ręcznych i prac plastycznych.
okey przeczytalam w czym jestescie dobrzy, w czym mozecie pomoc, a teraz czas na mnie. ja niestety nie moge wam pomoc kompletnie w niczym, bo nie ma dziedziny gdzie czula bym sie az na tyle pewnie, zeby to tutaj moc napisac.
Ja jestem piszącą osobą, więc jeżeli chcielibyście podpytać o ortografię, interpunkcję albo jak coś napisać, np. jakieś zdanie w tekście, który tworzycie, możecie zgłaszać się do mnie. Po za tym nie znam się na niczym. No, o muzyce rockowej możecie ze mną pogadać i to tyle. Ewentualnie po prostu o życiu też można.
hej dzieky za to co napisalas jednak ja nikogo nie mogla bym uczyc jezyka, bo sama nie ogarniam zabardzo gramatike i pisownie mojego wlasnego jezyka, tudzies nieumiala bym to komus nawet wytlumaczyc. -- (magmar): Adelko. Całkiem płynnie mówisz po polsku. Znasz jeszcze język bodaj słowacki, może ktoś chciałby go poznać wiele nauczyłby się dzięki Tobie.
Zapewne radio, podobnie, choć pewnie z mniejszym nieco doświadczeniem jak kolega Midzi. Zapewne konsultacje w sprawach dosyłu i dystrybucji sygnału ze studia do nadajnika, i tak dalej, z uwzględnieniem processingu dynamiki dla stacji, zarówno FM jak i powolutku zdobywam doświadczenie w segmencie DAB / Netcast. Zapewne dźwięk, jednak adaptacje akustyczne konkretnych pomieszczeń sam oddałbym profesjonalistom w tej dziedzinie. O tym, jak i dlaczego czytnik ekranu zrobił coś pod maską też pewnie się pogada. O komputerologii stosowanej, w szczególności przez niewidomych takoż.
Podejrzewam, że przy tłumaczeniu tekstów raczej nie zginę, podobnie przy ich tłumaczeniu ustnym (zarówno konsekutywnie jak i symultanicznie). Do tego Pismo brajla i systemy kodowania tegoż, i pewnie jeszcze parę zagadnień by się znalazło.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Do swojej listy dopiszę doświadczenie z klawiaturą brajlowską w Iphonie (prosze się nie śmiać, wbrew pozorom, wielu ludzi nie umie jej używać, więc chętnie coś podpowiem) oraz dobrą, bo wykorzystywaną latami w naturze znajomość polskich skrótów brajlowskich I stopnia. Co prawda nie ogarrniam w związku z nimi spraw technicznych, czyli np. nie podpowiem, jak sprawić, by wprowadzić je na linijce, a potem czytać normalny tekst na komputerze albo jak ustawić w Duxburym, żeby wydrukować skrótami tekst, ale w kwestii samego zapisu oraz ewentualnych wątpliwości co do pisania na Iphonie brajlem z kontrakcjami, zapraszam.
Aaa, no i sprawa tak oczywista, że aż nie pomyślałam do tej pory: nie najgorzej poznałam Poznań, także jakieś kwestie poruszania się po nim (taak, również po naszym genialnym dworcu :P), szczególnie poruszania się komunikacją miejską mogę pomóc ogarnąć, a przynajmniej, gdybym nie potrafiła, znaleźć kogoś, kto pomoże jeszcze lepiej. :)
-- (Zuzler): Aaa, no i sprawa tak oczywista, że aż nie pomyślałam do tej pory: nie najgorzej poznałam Poznań, także jakieś kwestie poruszania się po nim (taak, również po naszym genialnym dworcu :P), szczególnie poruszania się komunikacją miejską mogę pomóc ogarnąć, a przynajmniej, gdybym nie potrafiła, znaleźć kogoś, kto pomoże jeszcze lepiej. :)