EltenLink

Anty piosenka.

Wróć do Muzyka

#221 daszekmdn

:D :D :D. Anty piosenka? Wszelkie te nowe tworzone przez gwiazdki wyczekiwane na scenie, na które rzuca się tłum. Nie umieją śpiewać, autotune im nawet nie pomaga, raczej nie piszą tekstów, a podkłady wszystkie na jedno kopyto.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2021-12-13 18:14

#222 tomecki

Ale ostatnio chyba jakoś mniej tego autotuna w rapsach jest. Nie słucham tego prawie w ogóle, ale trafiłem na jakieś podsumowanie z tego roku, w którym nie było tego prawie wcale. Takie samo na rok ubiegły zawierało ten efekt niemal w każdym kawałku.

2021-12-13 18:25

#223 daszekmdn

Nie mówiłem tutaj typowo o hip hopie, ale o tym co teraz ogólnie popularne i co zasłyszałem na niektórych transmisjach z koncertów.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2021-12-14 20:41

#224 Krzysztof

Właśnie jej słuchałem. Tekst? Po prostu dno!
-- (Puszkin):
@Łysy pierwsza piosenka, o której napisałeś to Mejk Janek, jedna z gorszych piosenek Mariusza i Elwiry,
choć na początku miałem z niej polewkę, a nawet ją grałem :D.

--

Władca słońca
2021-12-15 20:39

#225 Adasadula

@daszekmdn O to to. Te nowe brzmią jak koty z zatwardzeniem.

2022-01-05 16:56

#226 misiek

:XD
-- (Adasadula):
@daszekmdn O to to. Te nowe brzmią jak koty z zatwardzeniem.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-01-05 17:35

#227 magmar

Podobno w skrajnych przypadkach można przeklinać. Jest na to punkt w regulaminie.
Miałam szacunek do Grzegorza Turnaua, to był dla mnie muzycznie ktoś, no właśnie był.
Jak się można tak skurwić proszę Państwa?

https://www.youtube.com/watch?v=5pS1EQJUVsc

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2022-07-27 15:42

#228 Numernabis

Ja nie widzę w tym ani odrobiny skurwienia, mnie się podoba i słuchałem tego utworu z przyjemnością.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2022-07-27 15:46

#229 magmar

Ja wiem, że de gustibus, ale to nie umie śpiewać, robi to tak manierycznie.
I z tym muzycznym gniotem wszyscy śpiewają i dostają muzycznej ekstazy.
Ja wiem, że można się załatwić na środku sceny i to niby sztuka, ale ja tego nie kupuję.

2022-07-27 16:13

#230 Numernabis

No cóż, Michał Wiśniewski też nie umie śpiewać, a Ich Troje sprzedawało się jak ciepłe bułeczki, ważne jest w piosenkach to, żeby dobrze się tego słuchało, jeśli ktoś ma wyrafinowany gust muzyczny i potrafi odrużnić fałsz od barwnych tonów itp to można takiej osobie tlko współczuć, bo traci taka osoba przyjemność słuchania utworów przez podobnych Wiśniewskiemu :)
Według Michaela Jacksona Prince również fałszuje, a został międzynarodową sławą muzyki POP

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2022-07-27 16:30

#231 magmar

Porównywać Prince'a do Sanah, nadużycie.

2022-07-27 16:32

#232 Numernabis

Nie, nie porównuję, jest to Twoja nadinterpretacja, ale według takiej znakomitości jak Michael jackson Prince fałszował, a jednak ludzie Go słuchali i słuchają, sam słucham i lubię.

2022-07-27 16:50

#233 jamajka

Nikt nie mówił tu o porównywaniu, z drugiej strony nie przesadzałabym z tym współczuciem, to, że ktoś cośodróżnia, nieodróżnia, to jedna sprawa, druga, że po prostu niektóre rzeczy można lubić albo nie i tyle. A jeśli chodzi o sam początek dyskusji, jedna rzecz, to pieniążki, któe wcale od nikogo muzycznej ekstazy nie wymagają, mało tego, wielu słuchaczy też nie dostaje, tylko po prostu cośtam sobie leci i dla nich jest spoko. Druga rzecz to to, że, no cóż, artystom, których lubimy, może sięspodobać coś, co nam nie. I co wtedy? Wtedy tak wychodzi, że robią cośz kimś, kogo nie lubimy albo zmieniają styl i nie zawsze nawet musi chodzić o hajs. Choć tutaj akurat nie wiem, czy ie chodziło, bo to dość ekstremalny przypadek.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2022-07-28 19:27

#234 wredny

a co powiecie na to? mówio że toto jest modniutkie https://www.youtube.com/watch?v=I9ptzheSm64

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2022-07-31 10:46

#235 misiek

Ten człowiek w ogóle skrzeczy jakby miał czopa w dupie. Już wolę Sanah i generalnie wszystko wolę od tego.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-07-31 16:10

#236 magmar

Skąd Ty znasz takie kwiotki, hie hie?
Jak se koleś mruczy mniej mnie to mierzi niż gdy ktoś świadomie wybiera taką drog ę, kazus Turnaua i Sanah.
Aczkolwiek powiem Ci, że gdybym miała wybierać między tym, a starym disco Polo wybrałabym DIsco Polo.
Bo przy nim da się czasami pobawić.

-- (wredny):
a co powiecie na to? mówio że toto jest modniutkie https://www.youtube.com/watch?v=I9ptzheSm64

--

2022-07-31 17:46

#237 misiek

No ja też.

2022-08-01 03:02

#238 magmar

Czyli tu się zgadzamy, Miśku, to miło.

2022-08-01 08:06

#239 misiek

Nie lubię tych wszelkich ciepłych lodzików: Soblów, Dawidów Podsiadło i im podobnych.

2022-08-01 16:25

#240 misiek

A mega komercyjnego rapu trapu srapu to już w ogóle.

2022-08-01 16:25