Nadgryzione jabłuszko, forum głosowe.

Ciekawe aplikacje na iPhone

Started by lukasz1993258 112 posts last post 6 months ago Page 2 of 6

Transcription

Nie, człowieka to ci dokładnie nie opiszę. Może w co jest ubrany, ale też czasami oszukuję. Nie opiszę ci dokładnie człowieka. Załóżmy, zrobiłem kiedyś zdjęcie Aresowi, też był taki czarny pies, a on powiedział, że to jest czarny Golden Retriever, no więc to też te opisy nie są takie dokładne. Ares to był taki mały kundel, a powiedział, że to jest Retriever, no więc też dokładnie to nie do końca tak opisuję.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Dzięki Mateuszu za wysłanie mi linka na Facebooku, a mam do Was takie inne pytanie, tak z ciekawości, chociaż wiem, że zapewne tego nie ma, no ale dlaczego nie zaszkodzi zapytać? Mianowicie, sprawa tyczy się aplikacji do radia. Czy jest jakaś aplikacja do radia, dzięki której można słuchać radio FM? Tak z ciekawości pytam. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Tak, jest aplikacja do radia, żeby słuchać radio FM, aplikacja nazywa się TuneIn Radio, też Ci mogę linka podesłać, tam sobie możesz pisać jakie radio chcesz, no właśnie tak użytkownik Marcin 007 słucha właśnie radia 7.

Transcription

Jing.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witam serdecznie, ja mam pytanie, zwłaszcza chyba do użytkownika MatiD25, bo on będzie wiedzieć, mianowicie zainstalowałem sobie aplikację, która nazywa się Pogoda na 14 dni, a uściślając nazywa się to Meteor, czy jakoś tak, Meteor, nie umiem tego wypowiedzieć, zbytnio, i mam pytanie ogólnie, czy, no bo wiadomo, że lokalizację samo pobrało, ja tu sobie zaznaczyłem, żeby samo jakby pokazywało lokalizację, i teraz mam pytanie, czy tam trzeba jeszcze coś by było przestawić, żeby to jakoś jeszcze lepiej czytało, czy tam nic nie przestawić, no bo ja tak pierwszy raz się z tym spotykam, a nie wiem, jeżeli coś jest, co można byłoby ewentualnie poprawić i przestawić, żeby to jeszcze lepiej czytało, no to... Czy poza ustawieniem o lokalizacji nic nie trzeba przestawiać. Pozdrawiam.

Transcription

Tak, nic nie trzeba przedstawiać, wystarczy tylko włączyć pobieranie automatycznej lokalizacji i on powinien wszystko sczytywać w tej danej lokalizacji, w jakiej się odbędzie.

Transcription

No i świetnie, bo to bardzo fajnie działa.

Transcription

No i on właśnie sobie powinien zapamiętać lokalizację, czyli Tarnów, Warszawa, czy coś tam. No nie Instagram, tylko jeszcze na iPhone'a, bo nie mogę tego dziwnym trafem znaleźć. Ale na Android'a mi jakby zapamiętuje lokalizację i tam, gdzie byłem, on jakby tę lokalizację ma. I on po prostu potrafi mi wyświetlić, załóżmy, może nie jakby wszystkie temperatury, ale załóżmy, jak jest spadek temperatur, czy jakiś, nie wiem, burzę z gradem, to mi wyświetla załóżmy Tarnów ryzyko burzy w ciągu tam pięciu godzin, czy coś takiego. No wiadomo, że teraz nie było ani burzy, ani nic więcej nie pokazał, ale ogółem potrafi coś takiego właśnie zrobić, jeżeli chodzi o Android'a. Na iPhone'a pewnie ta sama koncepcja jest, więc mi się wydaje, że powinien też to samo pokazać.

Transcription

Wpisz po prostu pogoda na 14 dni.

Transcription

Aaa, no właśnie to zaraz zobaczymy. Może to będzie czud lepiej działać niż na Androidzie, gdyż na Androidzie to tak średnio ekran mi skacze. No chyba, że na Androidzie 10 się to polepszyło, bo na 9 mi ekran skakała, na 10 jeszcze nie wchodziłem. A więc zaraz zobaczę na iPhone'a, może będzie jakoś to chodzić lepiej i zobaczę jak to wygląda na Androidzie 10.

Transcription

Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, a może ja nawet wspominałem o tym, ale jest taka aplikacja, która się nazywa bodajże Sonic i ona, dzięki tej aplikacji można włączyć jakiś tam dźwięk o danym o danej wysokości i na przykład jak przez przypadek sobie, nie wiem, zalejesz iPhona wodą trochę i w głośnik wpadnie woda, to możesz użyć tej aplikacji, żeby tej wody się pozbyć.

Transcription

O, ciekawa aplikacja. Będę musiał sobie ją zobaczyć. A powiedz mi, czy ona jest płatna? Czy nie?

Transcription

I ona jest całkowicie bezpłatna ta aplikacja.

Transcription

Bardzo ci longshacie dziękuję za informacje. Ja on sobie potestuję.

Transcription

Ahoj ludki, fajną aplikacją jest Duolingo do nauki angielskiego, przynajmniej w polskim wydaniu tej aplikacji, ale jest fajnie, bo dla mówiących po angielsku przedstawiamy sobie interfejs i tam jest tych języków, o Jezu, od cholery i trochę.

Marek organista

Transcription

A więc witajcie, przychodzę do Was z bardzo ciekawą aplikacją. Jak widzicie, może to zwolnię. No to jest iPhone. I teraz uwaga. Przełączam język na język. Przełączam język na pokrętlę i uwaga. No i to jest moi drodzy, prototyp Esplica na iPhone a. Niestety, mogę to zrobić, osoby które mają ioesa 16. Gdyż od ioesa 16, to jest dopiero wspierane. goose. na IOS-ie 15 i niżej niestety nie pójdzie. Trzeba zainstalować te Sprite'a, a potem pobrać pobrać, pobrać, pobrać SPiKa i przyjąć zaproszenie na te Sprite'i. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, mogę takiego linka podesłać i wytłumaczyć, jeżeli ktoś nie będzie wiedział, jak się dołączyć do testów.

Transcription

a więc witajcie to nie jest co prawda aplikacja to jest gadżet ale bardzo przydatny tylko trochę drogi zakupiłem sobie 2 dni temu apple watcha se no apple watch kosztował mnie 2000 plus ubezpieczenie 130 ewentualnie od uszkodzeń no to 230 nie moje ale już od jakiegoś czasu zawierałem się do kupna watcha gdyż u niektórych ludzi widziałem jak to bardzo fajnie działa jak to przyspiesza korzystanie z iphona bo na przykład możemy na zegarku odczytać powiadomienia możemy maila odczytać możemy zadzwonić odczytać smsa szybko na tego smsa odpisać wiadomo na przykład jesteśmy sobie nie wiem no załóżmy mamy sytuację jesteśmy sobie nie wiem na ulicy i na przykład mama mi pisze jadę czekaj na mnie no i wiadomo muszę wyciągnąć ten telefon muszę go odblokować muszę wejść w tego smsa a tu mam tylko zegarek na ręku wstaje na te wiadomości z mamą daje odpowiedź daje tam na przykład reakcję ok i wyślij to szybciej tak naprawdę no to jest w ogóle szybsze działanie niż miałbym to na przykład zrobić na telefonie a tak samo z płatnościami zanim wyciągnę telefon zanim po prostu gdzieś tam przygotuję ten telefon no to zegarkiem wystarczy mam na ręce naciskam dwa razy docka tak to się tam mówi i otwiera mi się normalnie tak w telefonie w telefonie otwiera mi się apple pay tylko w iPhone kto ma czeki twarzy no to naciskam dwa razy power kto ma touch ID naciska dwa razy home a kto to dwa razy docka przykładam i już jest zapłacone więc też na pewno jest szybsza szybsze płatności są nie testowałem jeszcze tego bo wiadomo lodówka pełna więc no więc po prostu jeszcze tego nie testowałem za tydzień jadę po eSIM więc będę miał też eSIM w zegarku no i też to właśnie jest to że nie muszę brać iPhone'a na przykład dla biedronki bo jest niepotrzebny wystarczy wezmę zegarek zegarkiem też zapłacę może jakaś taka szybka prezentacja może zgłośnię i go zwolnię Jak widzicie, są z aplikacją. Zobaczcie, wejdę w kontakty. O, a może zadzwonimy do siebie. O, a może zadzwonimy do siebie. No i patrzcie, dzwonię z zegarka. No i jak widzicie, dzwonię sobie pięknie z zegarka. Odbierzemy. Nie słychać się tego aż tak za bardzo, ale jakoś to tam słychać. Muszę przyłożyć go bardzo do ucha, więc na ulicy mogło to być przy dużym natłoku ruchu, mogło to być trochę ciężkie, ale zawsze jest to coś. Dobra, rozłączył mi się. Dwa palcami, tak jak w iOS-ie. O. I tak właśnie mniej więcej to wygląda. Jeszcze mogę wam pokazać. No. I tak właśnie mniej więcej to wygląda. Jeszcze mogę wam pokazać. No. I tak właśnie mniej więcej to wygląda. Jeszcze mogę odpisywać te szybkie reakcje na SMS-a. Pomyślę tutaj oczywiście. 10-20. Eee, halo, co ty robisz? 10-20. 10-20. No. Tu i tam oto, o raz chwilu jestem tu idę. Jak ktoś zadzwonił, to ono się tak przygłaśnia, że ma sofra. Jak ktoś zadzwonił, to ono się tak przygłaśnia, że ma sofra. No, ale jeszcze wam szybko pokażę. No, ale jeszcze wam szybko pokażę. No, ale jeszcze wam szybko pokażę. No, ale jeszcze wam szybko pokażę. Na przykład napiszę... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Transcription

Witaj MatiD25. Ja Ci powiem tak, że jeżeli chodzi o ten zegarek, to ja coś na temat tego zegarka słyszałem. Tak szczerze powiedziawszy, piąte przez dziesiąte, ale fakt faktem coś tam słyszałem. Co prawda nigdy go nie miałem w ręku, więc nie wiem do końca, jak to wygląda. Owszem, słyszałem, że można przez niego rozmawiać, słyszałem, że można odpisywać, ale tak dobitnie, zbytnio, szczerze powiedziawszy, nie wiem, jak to działa. Jak mam być szczery, to raczej prędko się nie dowiem, jak to działa. Chociaż jakbym miał taką możliwość, to bym sobie to chętnie zrozumiał. Nie potestował, ale tak fakt faktem o tym zegarku właśnie słyszałem. No i szczerze powiedziawszy, jestem nim zaciekawiony, no bo to ciekawa rzecz jest, z tego co słyszę. No ale mi chyba pozostanie jeszcze, przepraszam, pozostanie mi jeszcze bardzo długo czekać. Jak będę miał... ...taką sposobność. Natomiast ja się tutaj odniosę do innej rzeczy poruszonej przez ciebie. Otóż ja na przykład, jak gdzieś idę ulicą, czy idę gdziekolwiek, czy idę cokolwiek załatwić, czy no nie wiem, jestem po prostu na dworze, bo tak, no to zawsze mam przy sobie słuchawkę Bluetooth. Właśnie dlatego, że jak na przykład... ...nie wiem, przykładowo ktoś zadzwoni, to po pierwsze też nie muszę wyjmować telefonu, a po drugie nie chce mi się go trzymać przy uchu, więc jak mam słuchawkę w uchu, no to jest to dla mnie jak najbardziej, najlepsze, przepraszam, udogodnienie, gdyż po prostu jak telefon mam schowany w saszetce, no to w tym wypadku tylko ktoś do mnie dzwoni, no i klikam w słuchawce, no i słucham. Znaczy rozmawiam, tak? Więc tutaj też jest takie jakieś udogodnienie. Nie wiem, tylko jakby zegarek ten sobie poradził też z słuchawką Bluetooth. To by było ciekawe doświadczenie, szczerze powiedziawszy. No ja póki co nie mam żadnych ciekawych aplikacji do iPhone'a, żeby wam pokazać. Chyba, że jeszcze wy jakieś znacie, no to... Możecie tutaj śmiało powiedzieć o tych aplikacjach, bo nie ukrywam, fajnie byłoby ten wątek troszkę odświeżyć, po tylu latach. Także ja na razie kończę, pozdrawiam i życzę miłego sobotniego, no praktycznie już prawie niedługo będzie popołudnia.

Transcription

A więc tak, zegarek wygląda, no mój wygląda taki kwadratowy jest ten zegarek, no takie jak kwadratowe zegarki, no i ma po prostu ekranik, no i po tym ekranie tak naprawdę jeździ się palcem, tak naprawdę po iPhone'ie, gesty są takie same jak do iPhone'a, pokrętło jest i przesuwamy się prawo, lewo, góra, dół, dyktujemy dwoma palcami, przerywamy też dwoma palcami. No, gesty są takie jak właśnie w Apple'u, że w iPhone'ie, tylko podgadam. Co do słuchawki na bluetooth, jak najbardziej zegarek można spalować ze słuchawkami, bo zegarek ma bluetooth i tam nawet jest w dostępności, że głośność tam dostosuj do słuchawek, więc jak najbardziej można sobie zegarek spalować ze słuchawką bluetooth i możemy sobie w taki sposób też działać tak naprawdę, że mamy zegarek na słuchawce bluetooth i tak naprawdę idziemy sobie na miasto, kto zadzwoni, odbieramy zegarkiem, wiadomo, no tutaj nie ma wtedy tak naprawdę rzędnej różnicy, czy telefon, czy zegarek odbierzemy jak mamy na słuchawce, no a na przykład płatności, czy właśnie odpisywanie na smsa, no to tu już dużą różnicę ma, tu już ma dużą różnicę właśnie odpisanie nawet na telefonie, na szybką wiadomość, czy na zegarku, czy zapłacenie, no to już ma dużą różnicę. telefonem, czy zapłacenie zegarkiem. No tu jest właśnie duża różnica tak naprawdę tego. Są zegarki różne, są chyba 32 mm, 32, nie pamiętam jak to wygląda, ale są małe, są średnie i są duże zegarki. Ja mam chyba na tym chodzić z tych średnich, bo jest Apple Watch Ultra, fajny jest, ale cena jego po prostu zbiła z nóg 4 tysiące złotych. No nie, na początek nie kupowałem Ultra Apple Watcha. Na początek właśnie kupiłem sobie SE, żeby w ogóle zobaczyć, z czym to się je, jak to się je i w ogóle tak naprawdę, jak to działa.

Transcription

No ja tak jak mówię, ja jeżeli kiedyś będę miał możliwość dokładnie tego przetestowania, to oczywiście to przetestuję w jakiś sposób, ale póki co niestety możliwości takiej nie mam. To, że te zegarki są drogie, to akurat wiedziałem. No ale z opowiadania Twojego wynika, że to bardzo ułatwia nam funkcjonowanie z iPhone'em, z tego co mówisz. Jak tam jeszcze można dołożyć kartę SIM, no to już całkowicie naprawdę ciekawie. I rozumiem, że w tym momencie można iPhone'a zostawić spokojnie w domu? I posługiwać się zegarkiem? Czy jak to w końcu działa? No bo tak jak mówię, ja nigdy tego na oczy nie widziałem nawet. Nie wiem jak to wygląda. Dopiero po Twoich opowieściach zaczynam co nieco się orientować jak to wygląda. Ale tak to ja naprawdę nie wiem jak to wygląda. I w ogóle jeżeli jest taka sytuacja, że można iPhone'a zostawić w domu, to jak jesteśmy na ulicy i coś przyjdzie... ...to co? To w zegarku gadacza słychać, czy jak? No bo szczerze powiedziawszy też nie wiem jak to dokładnie działa. Jakbyś mógł tak mniej więcej krok po kroku dokładnie wyjaśnić, to z góry byłbym Ci wdzięczny.