Jakie znacie języki?
Wróć do Integracja Eltenowiczów#81 Julitka
Спасибо! :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#82 misiek
Po za pisownią też lubię Ruski i coś tam nawet się dogadam, tym bardziej, że mam znajomą rosjankę.
#83 monstricek
Pisownia jest nie logiczna, ale do opanowania.
#84 Julitka
A dla mnie pisownia jest w miarę logiczna. Nie mam z nią problemów.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#85 siwy4don
Ciekawostka związana z rosyjskim i ukraińskim. Kiedyś koleżanka z Ukrainy spytała się mnie, czy wiem co to znaczy droczyć się w ich języku. Odpowiedziałem, że nie i mi powiedziała. Otóż chodzi o masturbowanie się :)
#86 Zuzler
Karcenie prezesa? Marszczenie Freda? Struganie Rysia?
#87 skrzypenka
hahaha, padłam.
#88 johnson
Byłem se w tej anglii, mój anglikański moim zdaniem poziom podstawowy. Niemiecki mi nie wszedł, no hyba że nie rozumiąc zaśpiewam se coś Rammsteina.
#89 Lowca_Androidow
Tłuczenie esesmana po kasku
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#90 johnson
No niemiecka melodia z ich tekstami taka lekka nie jest :) ale ok to nie na ten temat.
#91 skrzypenka
oj, mi się akurat niemiecki bardzo podoba.
#92 misiek
Wszystko jest do opanowania, jeśli tylko to rozumiesz i trochę nad tym posiedzisz.
#93 Zuzler
Niemiecki nativa jest dużo przyjemniejszy dla ucha niż obcokrajowcowy.
#94 Julitka
Wiele podobnych subtelności występuje między językami. Że wspomnę tu "szukać" w j. czeskim... :p
#95 daszekmdn
Albo Schwans w niemieckim to ogon, lecz ponoć nietylko :D
Niemieckiego nie lubię, brzmi jak by chcieli wszystkim natrzaskać.
#96 misiek
Ooo- prawda. Zgadzam się.
#97 zvonimirek222
ale język rosyjski to takie pięęęękno!
#98 martinus
Taaak. Zgodzę się z poprzednikiem, choć krutką bo krutką, ale miałem jakąś tam swoją przygodę z językiem Rosyjskim.
#99 paulinabuczynska98
Nie wiem jak się można uczyć rosyjskiego. Przecież on jest taki trudny.
#100 magmar Konto zarchiwizowane
A jak się można uczyć jednocześnie rosyjskiego, chińskiego, japońskiego, koreańskiego, białoruskiego i ukraińskiego? Wspomniałam tylko te najbardziej egzotyczne języki. Przecież to baaaardzo trudne. Są tacy wśród nas, którym się to udało. CO ty mi na to powieszPaulinko?