Forum

Wspominamy Klango

Forum mieszane

Poprzednia 6 / 13 Następna

Julitka

#101 ·

Transcription

Kochani, oni tą decyzję, jak już ktoś kiedyś powiedział, znaczy kiedyś na wątku tekstowym, oni decyzję podjęli zamknięcia 24 maja, bo 25 maja wchodzi RODO i po prostu boją się, bo nawet Dawid wykrył jakieś tam błędy zabezpieczeń poważne, tak? I oni się po prostu boją, bo ten kod mają rozgrzebany, tak naprawdę nic z tym absolutnie nie robią. Jeżeli mają dostać za to jakieś kary, przyznaję, nie mam pojęcia jak będzie działało RODO, wiem tylko, że ma bardziej chronić naszą prywatność i tyle. Jestem ignorantem totalnym, ale po prostu nie wierzę w takie rozwiązania, to tyle, bo wszystko da się obejść. Ale nie o tym. Po prostu to jest decyzja firmy związana tylko i wyłącznie z tym, że się boją. Więc to jest decyzja firmy związana tylko i wyłącznie z tym, że się boją. A że i tak musieli zamknąć kiedyś, no bo ile można, to stwierdzili, że teraz już nie ma co zwlekać dłużej i tyle. Ja już nie będę za klangą płakać. To jest ten moment, kiedy wylałam już wszystkie łzy, wpadłam w swego rodzaju odrętwienie, nie wiem czy wiecie co mam na myśli, jak się taki człowiek już wypłacze, to potem już nie ma tych łez, jest taki... Ejolo... trudno, nic się nie zrobi i tak dalej. Więc w takim właśnie stanie jestem. Oczywiście przysłowiowo mówię tak, nie dosłownie, no ale generalnie, symbolicznie. Ale generalnie o co chodzi? Mamy Eltena i powiem szczerze, że mnie to bardzo pocieszyło. Jakby Eltena nie było, to naprawdę rozpaczałabym dużo bardziej z tego powodu, bo to jest jednak alternatywa godna i dlatego ja już nie będę się martwić tym projektem. 24 maja mogę co najwyżej puszkę coli wypić na pamiątkę. Chociaż ja nie piję coli, więc nie wiem, ograniczę się do nie wiem, kawałka czekolady, czy coś takiego, bo o alkoholu to już nawet nie mówię, bo nie piję, więc no pomyślę przez chwilę i to tyle będzie.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

lukasz1993258

#102 ·

Transcription

A no faktycznie, nie, nie, musiałem tą wiadomość pominąć, gdzie tam, faktycznie jest coś takiego, że 25 maja wchodzi nowa ustawa. Nawet minął odpoczta, jak wchodzimy. No właśnie, nawet na poczcie. 25 maja. No, faktycznie, tak też może być. Nowa ustawa o ochronie danych z powodu. No, więc szczerze powiedziawszy, też nie będę rozpocząć, tak jak już mówiłem, koli to się mogę napić. Także na razie tyle. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Bartek1

#103 ·

Transcription

Witam. Przepraszam za mógł głos, ale jestem chory, ale rzeczy... To ja się tu może wypowiem, no... Klango był fajnym projektem swego czasu i miało czyste aktualizacje, dużo użytkowników tam było, dużo kolorów stamtąd, chociaż tam się nie oglądałem, bo sobie wcale kilka wpisów napisałem. Tu się oglądam wiele, przecież cztery lata, ale do rzeczy. O Klango dowiedziałem się na terapii zajęciowej. Już co to było, Klango 1 chyba, 31 czy 35 tam, nie jestem pewien. Teraz to były gry takie jak nawiedzona fabryka, kosmiczne lotki, plazaczka, pamięć i... Grałem w te gry w domu, sobie je zainstalowałem już przez salon Klango. Czyli myślę, że były tak fajne te gry, ten cały salon. I potem powstał projekt i jeszcze byłem paramiotem. W początku konta założyłem w 2009 roku jako Bartel 85. Potem... Potem już nie pamiętam za jakiej przyczyny musiałem zmienić konto na Bartek 1. I tak było do 2011 roku, bo... Bo po prawdę mówiąc, to Klango w 2011 roku zaczęło tak powoli opadać. A to jutro po niej działało. A to przeglądarka, a to co innego. I już zaczęli odchodzić użytkownicy. Tak, że tak. I potem już czasem pamiętam te wpisy. Czasem pamiętam te wpisy na forum, że szkoda, że Klango upada. Że... Że każdy już odchodzi i właśnie... Już czasem już coraz mniej użytkowników było. Coraz mniej osób się udzielało na forum. Ale ja przyprzekłem, że zostanę z Klango do ostatniej. Chwilę chociaż... Wiecie co? Dzisiaj chyba je zainstaluję. Bo mamy Eltena. No i odinstaluję. Czy tak? Chciałem powiedzieć, bo... Mamy Eltena, to jest osoba z podróg. No po prawdę coraz więcej ludzi jest na Eltenie. Ale... Dowodzał Klango i... No jakoś... Jakoś coś tam napisałem do 2015 roku. A teraz używam Klango jedynie do odtworzania podcastu. Ze strony defilopodcast.pl A ta wiadomość, że Klango ma zostać wyłączone 24 maja. To dobrze. Długo myślałem, że to Klango już przestanie. Nawet rok temu już, że tak myślałem. Ale... Widzę, że panowie, krótko mówiąc... Panowie autorzy nas olali. Zajęli się zupełnie czym innym. Ciekawe krzymy swojego dorogu. A już trzymam takie pytanie. Czy... Oni... Oni... Bo różne wpisy się pojawiały. Różne głosy, że niby zajęli się pozorektem. Niby ktoś tam dostał e-maila z Was. Ktoś tam nawet Twitterze przeczytał. A ja mam takie pytanie właśnie. Czy oni się jakoś ustosunkowali do tego dlaczego pozorekte zamykają? Czy oni ostatecznie powiedzieli? Czy to są tylko takie spekulacje? To na razie tyle. Pozdrawiam. Bartek.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

DJGraco

#104 ·

Transcription

Co do mnie, może w tym poście tak dziwnie brzmiało, że się użalam nad tym, że klan go likwidują. No chyba źle wyraziłem tamtą swoją myśl. Mówię, że szkoda, no po prostu ja wiem, że ten projekt i tak nie był wspierany, ale szkoda mi, bo to mógłby być naprawdę fajny projekt, gdyby dalej to zostało pociągnięte. Program naprawdę fajny jest, ja go sobie zainstalowałem, no nie, ale program naprawdę bardzo fajny, ale no cóż. Nic z tym nie zrobimy. Wyłączą to wyłączą, ale schematu dźwiękowego klanku będę sobie dalej używał. No tutaj proszę bardzo.

Bartek1

#105 ·

Transcription

זרצה למה גורשיץ', זה ושני ראשונו עם קלנגוש כמפוטדה.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

matid25

#106 ·

Transcription

Witajcie. Co do Klanko, to często się grało w gry na lekcjach, jak na przykład na studium biurowym było coś nudnego, jakaś, nie wiem, nudna lekcja typu marketing, czy coś takiego, no to grało się w skoki flach, grało się w tego sketa, czytało się forum z nudów. Na forum głosowym się zbytnio nie wypowiadałem, dlatego że miałem taki mikrofon, który wołał o pomstę do nieba, jakoś była taka straszna, że masakra, zresztą w tym laptopie też moja jakość mikrofonu jest straszna, pomimo, że jest ustawiony. Co do forum tekstowym, no to głównie obserwowałem, czytałem tematy, czytałem różne wypowiedzi. Ale rzadko się wypowiadałem na jakiś temat, no i prowadziłem bloga, którego całego mam na dysku, dlatego że ja sobie najpierw pisałem w txtku, a potem przeklejałem to do Klanko i dzięki temu mój cały blog jest u mnie na dysku.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#107 ·

Transcription

Co do starych gier Klango w wersji 1.30 to bardzo często kiedyś grałem w te gry typu Nawiedzona Fabryka, Kosmiczne Lotki i tak dalej i tak dalej. Klango co do upadania to było takie stopniowe no bo w 2011 roku 11 kwietnia została wydana ostatnia aktualizacja. No a wiadomość o upadnięciu, o właściwie rezygnacji z programu, z dalszego rozwoju Klango była chyba ogłoszona gdzieś w październiku czy w listopadzie właśnie 2011 roku. Także tak to wygląda. Co do twojego pytania Bartek no to po prostu nie odnieśliście dlaczego wyłączałem ale to już było wspomniane że po prostu wchodzi ta ustawa i dlatego.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#108 ·

Transcription

Ciekawe czy te gry by jeszcze na Windowsie 10 poszły, dlatego że gdzieś, tylko muszę zobaczyć w moich archiwach, mam instalki do nawiedzonej fabryki, do kosmicznych lotek i do pirackiej pamięci. Na XP-ku w 2017 miałem Delia, który tylko XP obsługiwał, bo za małe parametry, żeby coś mu większego postawić, to tam te gry chodziły, nawet sobie grałem z głów. A ciekawe jak by to z 10, kiedyś w wolniejszym czasie poinstaluję i zobaczę.

lukasz1993258

#109 ·

Transcription

A ja mam pytanie do ciebie Mateusz, czy ty masz niestarkę do kosmicznych lotek w wersji pełnej, czy one w ogóle wyszły, czy to była wersja demo, bo już sam się pokupiłem.

matid25

#110 ·

Transcription

Kosmiczne lotki mam wersję demonstracyjną, a mam jeszcze pełne wersje pirackiej pamięci i nawiedzonej fabryki.

lukasz1993258

#111 ·

Transcription

Te dwie pełne wersje to ja i również mam.

Julitka

#112 ·

Transcription

Kosmiczne lotki nigdy nie wyszły w wersji pełnej, one tak sobie były, pamiętam, ja wiem, jakieś, ja je pobierałam, no, w 2006, 2007, no to były demo i potem je pobierałam gdzieś w 2012, 2013, 2015, no nie pamiętam, w każdym razie sporo później, to też cały czas był demo, także no, to miała być gra demo i była tylko grą demo. Nie wiem, czy powinnam to tutaj mówić, najwyżej poproszę moderatorów o usunięcie i z góry wybaczam za wszystko, znaczy przepraszam, przepraszam za wszystko, natomiast na Superfonie, na serwerze Superfona w którejś tam sekcji jeszcze parę lat temu były te wszystkie gry w wersjach pełnych, a przynajmniej większość była, także no, jakby ktoś chciał. No teraz w sumie to chyba można nawet, no bo w sumie nie wspiera się już projektu, więc zresztą sklepu Klango z tymi grami to już chyba dawno nie było, także no, tak czy siak ich się nie kupi, wychodzę z założenia, no, że no, skoro się nie da kupić, no to logiczne, że można jakoś to inaczej zrobić. Natomiast co do wymagań, to na ósemce, z tego co wiem, one szły, także, bo jeszcze pamiętam jak komuś pokazywałam, właśnie dlatego też pobrałam te gry. Żeby pokazać jakiejś osobie, która dopiero co straciła wzrok, że się da i właśnie wiem, że działały, tylko że tam był jakiś taki problem z głośnością, że jak się weszło, już nie pamiętam dokładnie, ale generalnie jak się weszło do salonu, to nie dało się zmieniać głośności, czyli po prostu, no, trzeba było sobie ustawić najpierw tą głośność przed wejściem, żeby jej potem nie zmienić. Bo się nie dało. I zwykle było bardzo głośno, nie wiem, jakoś tak. Także w sumie to by było na tyle.

Julitka

#113 ·

Transcription

I jeszcze dodam, bo zapomniałam, nie wiem czy pamiętacie taką grę Mistrz Gry. To była gra, która była dostępna jakoś w takich dziwnych okolicznościach, że ona była demo albo coś takiego, że w każdym razie nie dało się jej jakoś nigdzie pobrać, żadnego dema, żadnego nic, a ona i tak była jakby sama w sobie też demo z tego co pamiętam. Szczerze nie pamiętam na czym ona polegała, ale pamiętam, że była dobra, że to była jedna z tych lepszych gier, że no jak tam kosmicznie, że no w sumie generalnie ani nawiedzona fabryka, ani piracka pamięć mi tak nie podoszło jakoś bardzo. Tak Mistrz Gry, coś tam było dobrze z nim, nawet nie pamiętam fabuły, więc jakby komuś się przypomniało to bym była wdzięczna za przypomnienie, za odświeżenie. Natomiast no właśnie to, to mi się jakoś przypomniało teraz, że to była fajna gra, więc jakby ktoś pamiętał na czym polegała to bym była wdzięczna za przypomnienie.

matid25

#114 ·

Transcription

Co do fabuły, to nie pamiętam w sumie, co w tym Mistrzu Gry było. Ja to jakoś w 2017 pobrałem tego Mistrza Gry, jego na dysku w instalkach mam, tylko nie testowałem, czy na dziesiątce to pójdzie. Mam chwilę czasu, więc zaraz z ciekawości tego Mistrza Gry zainstaluję.

lukasz1993258

#115 ·

Transcription

Powiem tak, to o czym Milutka mówiłaś, to ja to wszystko mam, mam całą paczkę tych gier ściągniętych. Natomiast jeżeli chodzi o mistrza gry, to ja próbowałem w to grać, ale z tego nic nie rozumiem.

daszekmdn

#116 ·

1 likes
Transcription

Julitko, co do rodo i zabezpieczeń, klango, cóż by tu rzec. Nie dziwię im się, że się boją. Bo, sorry, ale WordPress 2.13 mówi chyba sam za siebie, nie? Jak już jest WordPress 4.9? Chyba. Nie pamiętam, jaką ostatnią wersję wgrywałem do siebie, ale, no, na pewno jest o wiele, wiele, wiele wersji w tyle klango. No i jeszcze jedna rzecz. Sorry. Jeżeli na blogi były włamy i przez ostatnie miesiące działania WordPressa klangowego boty pisały wpis po wpisie co godzinę na innym blogu, no to, cóż. Cóż ja mogę na to powiedzieć? No i jeszcze jedna piękna rzecz z tego, co się dowiedziałem. Albo tego nie będę mówił. Nie wiem, czy to zostało na forum powiedziane, czy też nie, ale jeśli nie, to zapewne za jakiś czas zostanie. Pozdrawiam.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

daszekmdn

#117 ·

1 likes
Transcription

Bo z tym WordPressem to jest tak, jak ja bym chciał teraz postawić serwer na Windowsie 2000 albo 98 i liczyć na to, że nic się nie stanie, że wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie itd.

lukasz1993258

#118 ·

Transcription

Może ktoś teraz usunie ten wpis, że tworzę, no mniejsza o to, jeżeli naruszy to w jakiś sposób godność kogoś czy coś, to przepraszam, ale właśnie przed chwilą przeczytałem bardzo, że tak powiem, ciekawą wiadomość od autora Klango Maćka, że tak powiem, odnośnie tego, co robi Dawid. Muszę powiedzieć, że to jest z jednej strony trochę żałosne, to co Pan Maciek pisze, bo teraz nagle się wszędzie uaktywnia i na tym wrośnie i na tym podobnie i nagle sobie teraz cenią prywatność użytkowników, a z tego co mi wiadomo, to jakoś przez parę ładnych lat mieli nas wszystkich w nosie. Do tego stopnia, że nawet nie odzywali się na nasze wiadomości, które były kierowane kiedyś do autorów Klango, odnośnie co dalej z projektem. Dlatego Dawid tutaj jeszcze... widział pewne luki w zabezpieczeniach tego projektu, no i ja wczoraj, ja już od wczoraj coś czułem, że to nie zostanie ominięte, że autor Klango tego tak łatwo nie odpuści, tylko żeby z tego, że tych konsekwencji nie było, no. Pozdrawiam.

daszekmdn

#119 ·

1 likes
Transcription

Co raz za kolejny post, ale wszystkiego bym nie był w stanie wspamiętać, żeby w jednym powiedzieć. Co do fragmentu postu a propos gier klango, że w razie czego poprosić moderację o usunięcie itd. Nie ma takiej potrzeby, bo faktem jest, że na forach piractwo nie jest dozwolone, ale w tym przypadku udostępnienie tych gier czy poinformowanie, gdzie można je znaleźć piractwem nie jest, gdyż dla mnie piractwem jest dzielenie się wersją pełną czegoś, co trzeba kupić i co można kupić. A sorry, gier klango z tego co ja wiem już nigdzie kupić nie można. Więc bez obaw. Wszystko gra. Co do mistrza gry, grałem w to demo i jest to naprawdę fajne. Taki trochę mood, bym porównał to do moodów. Jeśli miałbym już do czegoś przyrównywać. Jeśli chcecie mogę zzipować całe klango 1.35 i wszystkie gry do niego, bo posiadam. Nawet z kluczykami, bo kiedyś dostałem od kogoś. No i to chyba tyle. Ode mnie. Już czwartego postura, której podrząd nie będzie.

johnson

#120 ·

Transcription

No takie sorry, sorry, czwartego postu nie będzie, no to grubo się mylisz, ode mnie będziesz miał ten czwary post, czwarty post. Słuchaj, jeżeli zaproponowałeś zipa ze wszystkim, no pewnie sporo ludzi się rzuci, będzie można gdzieś to na jakimś poście zapodać, jak najbardziej, z chęcią wezmę i pewnie jeszcze jacyś inni się znajdą. No i tak jak napisałem tam, że będziemy mieli historię.

Poprzednia 6 / 13 Next