Forum

Wspominamy Klango

Forum mieszane

Poprzednia 10 / 13 Następna

lukasz1993258

#181 ·

Transcription

Konto gościa Konto gościa

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Julitka

#182 ·

Transcription

Właśnie przesłuchałam sobie ostatniej minuty z Klango i to był dreszczyk emocji, taki, że nigdy go chyba nie zapomnę. Normalnie czułam się tak, jakby wybierali znowu papieża, naprawdę. Ten moment takiego oczekiwania, co się stanie i taki smutek. I w ogóle po raz drugi, nie, po raz trzeci w swoim życiu miałam do czynienia z momentem, kiedy to Klango zgłosiło raport o błędzie. I muszę Wam powiedzieć, że lektorów, którzy, tam jeden taki był, nawet nie, dwóch, także nie wiem kto to robił, także pozdrawiam ewentualnych lektorów Klango, którzy obstawiali gry i właśnie ten monitor w błędzie, bo naprawdę są genialni, mają tak wyraźny głos i tak ładny tembr, że normalnie mogliby startować, mogliby te filmy przyrodnicze, czy... Nawet te wiadomości, albo takie sportowe o wydarzenia relacjonować, bo ich głos jest po prostu świetny. Troszeczkę mi smutno. Ten smutek jest troszeczkę zrównoważony przez taki drobny fakt, jakim jest jutro kolokwium zaliczeniowe, do którego nic nie umiem. I właśnie przez Was się nie mogę uczyć, bo ciągle tu siedzę, bo wchodzę co godzinę, jest 30 nowych wpisów na porach. Ja już mam tego dość i nie mogę się uczyć i to wszystko przez Was. Znaczy... Przez Klango też, więc jakby to wszystko na simplito, nie, sorry, wiesz, nawet nie wymawiam jak trzeba. Teraz, tak jak jest wina Tuska, bez urazy dla nikogo, naprawdę, ale no jest takie powiedzenie, jest taki zwrot, to teraz będzie wszystko wina simplito. Naprawdę doceniam to, co zrobili dla nas, to było naprawdę coś przełomowego i oni, mając ten pomysł i wdrażając go, zrobili historię. Zrobili rewolucję i tego nie zapomnimy, bo Dawid, ze swoim pomysłem, ze swoim potencjałem, jakby pociągnął to, co już było. I mam nadzieję, że nie pogniewa się, że się ze mną zwodzi, że to, generalnie, nie było nic nowego, nic przełomowego. Natomiast Klango, z simplito, z Klango, to było coś takiego, czego, no, nie zapomnimy, bo to była po prostu nowość, tak? No... W tym jednym wypadku Elten nie dorównam, że to był taki przełom. Także dzięki Łukasz za to nagranie, masz ode mnie czekoladę i dozgonną wdzięczność za to konkretnie. No i nie wiem, i co, i idę się uczyć, idę się uczyć tej pragmatyki i tej, no, socjolingwistyki, także pozdrawiam Was.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

lukasz1993258

#183 ·

Transcription

Nie ma problemu, czekolada była dobra. Ja może powiem w taki oto następujący sposób. Panowie z Simplito zaczęli, a Dawid kontynuuje. I tak moim zdaniem to mniej więcej wygląda.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Julitka

#184 ·

1 likes
Transcription

Taki off-top mamy właśnie równo 49 osób online, że ja się zaraz wyreaguję, to będzie 48, ale myślałam, że dobijemy do 50, a nie dobijemy, także smutno.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

lukasz1993258

#185 ·

Transcription

I bardzo dobrze. I tak trzymać.

daszekmdn

#186 ·

1 likes
Transcription

Słuchajcie, mnie zawsze rozwalało to tak, nie, jakby ten lektor wkurzony był na to, że błąd wystąpił.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Syntezator

#187 ·

Transcription

No hej wszystkim. Tak, nagranie ostatnich chwil Klango rzeczywiście było niezwykle emocjonujące. Nie potrafię do niczego tego przyrównać. Nie, nie potrafię. Zupełnie to było unikalne, jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne. Niepowtarzalne. No chyba, że kiedyś dożyjemy zamknięcia Eltena. Tak, powinienem ugryźć się w język zanim w ogóle wypowiedziałem te słowa. No ale cóż, myślę, że jednak wtedy to wrażenie się powtórzy. I chyba ze zdecydowaną siłą. A co do komunikatu o błędzie w Klango. Wydaje mi się, że głosem, który podkłada tam, to chyba jest sam Maciek, bo jeżeli dobrze pamiętam jego głos, to właśnie chyba on wypowiada te kwestie, wyślij raport o błędach. A tak i nie, musiałbym jeszcze raz przesłuchać, ale chyba to był ten człowiek, który grał pirata w pirackiej pamięci, ale mogę się mylić. Pamięć ludzka zawodna jest, więc takie są moje przypuszczenia. Musiałbym jeszcze raz to sprawdzić. Co do winy tłuska. Wina tłuska to są takie wina produkowane w Sanesco Bar, ale ja bym proponował połączenie tego i mówienie wina simpli tłuska. I wtedy mamy wszystko. Co najlepsze z tych dwóch wyrażeń. Wina simpli tłuska i tak niech już zostanie. No tak. Nauka, nauka, nauka. Któż może o tym wiedzieć lepiej, niż studenci, których czekają kolokwia, egzaminy i wszystkie te... ...niezwykle przyjemne rzeczy. A pragmatykę też się zdawało, bo to chyba na karty filologii jest. Do ogarnięcia, powiem szczerze, jednak, myślę, pozwala to zrozumieć, w jaki sposób, jakby, do jakich celów, w jaki sposób ludzie używają tego języka i jak on funkcjonuje właśnie w społeczeństwie. No ale ja nie poszedłem w lingwistykę, bardziej w literaturoznawstwo, więc to nie jest moja dziedzina, chociaż nad językami też lubię się pochylać i je badać. Ale dość tego w topu. Też mam co robić, ale pewnie znając życie Elten... ...Elten... ...to wszystko przez Eltena. Cześć.

daszekmdn

#188 ·

1 likes
Transcription

Co do zamknięcia Eltena, wszystko się kiedyś kończy, nic nie może przecież wiecznie trwać, więc i Elten wiecznie nie będzie i do tego trzeba się przygotować. Chociaż ja mam nadzieję, że Elten będzie jeszcze przez wiele lat istniał, chociaż z Eltenem nawet jeżeli główny programista przestałby go rozwijać nie byłoby tak łatwo, ponieważ są przecież użytkownicy, którzy mogliby chcieć kontynuować. To a kod Eltena jest na githubie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#189 ·

Transcription

Dobra, ja teraz powiem tak. Bo ja chyba wiem kto może tam podkładać głos pod nie i tak. To na bank był Wardemar Razik. Jakoś o to jestem bardzo dziwnie spokojny, ponieważ ten sam gościu, tak jak tutaj syntezator wspomniał, jest w pirackiej pamięci. To znaczy jako pirat. A to wyślij report o błędzie. To jest na bank Maciek. Można sobie porównać jego głos do starego, uczciwego Klango pod tytułem Literki. Tam jest identyczny głos właśnie Maćka. Więc można naprawdę to porównać. Co do ostatnich chwil żywotu Klango, że tak powiem. To powiem tak. Jak zapewne zauważył ten kto odsłuchiwał ostatnich chwil Klango, które ja tutaj wrzuciłem. No to jeszcze na samym końcu udało mi się wysłać raport o błędzie już po tym jak wyłączyli serwery Klango. Teraz już pisze, że nie można się zalogować. Już nie ma wyślij raport o błędach. Jest tylko nie. Lub. Tak. No. To to chciałem właśnie w tym momencie wyjaśnić. Tyle.

pates

#190 ·

Transcription

Dokładnie, Łukaszu, dokładnie, jest to ten sam człowiek, który był w Pirackiej Pamięci, ale to jest dosyć ciekawe, ponieważ ciekawe, czy w innych wersjach językowych klango też był ten sam głos, czy jakieś inne. Właściwie klango skąd się wywodzi, z jakiego kraju, bo to mnie najbardziej ciekawi. To wygląda jakby było z Polski, ale nie w tym prawdy.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

lukasz1993258

#191 ·

Transcription

Sądzę, że nawet jeżeli ktoś w Anglii używał Klango, to te wyślizgowe opowiedzi, to raczej wszędzie był ten sam komunikat po polsku po prostu. Bynajmniej jestem tego bardziej pewnym niż czegokolwiek innego. No Klango nie wiadomo skąd się wywodzi. Nawet na ten temat kiedyś był taki wątek właśnie chyba utworzony. Słowa znaczenia Klango i tam ludzie coś tam starali się odgadywać. Aczkolwiek ja nie wiem do czego to w końcu zmierzało. Także tak to mniej więcej wygląda. Co do twojego kolejnego pytania. Klango to był polski projekt. Tylko niestety pisany po angielsku. Co też pamiętam swego czasu było mnóstwo protestów. Dlaczego projekt nie był polski, a jest po angielsku pisany. I dopiero potem przez użytkowników wybranych tłumaczony na polski. Tak samo jak no niestety, ale umówmy się. O końcu Klango fakt uszedł mail. Ale oczywiście. Oczywiście po angielsku. Tak samo Maciek napisał wiadomość do wszystkich. Oczywiście po angielsku. Więc... Zawsze byłem zdania, że skoro to jest projekt polski. I skoro to robią polscy autorzy. To powinien być przede wszystkim po polsku. Taka była moja opinia. I zawsze tak myślałem. I nie byłem nawet... Nawet nie byłem sam, żeby... Znaczy no z tym nie byłem sam. Bo nie tylko ja byłem w tego zdaniu. Chyba raczej... ...

Syntezator

#192 ·

Transcription

Oczywiście Klang jest polskim projektem. A propos tej funkcji wysyłania raportu o błędach, podejrzewam, że może to być albo jakiś easter egg od twórców, bo na pewno jest to zaczerpnięte z Sonu Nugier, w którym w pirackiej pamięci, gdy wychodziło się z tawerny, była dokładnie ta sama muzyka, znaczy ten taki tryl, jak w Salonie Gier, te same dźwięki przesuwania strzałek, strzałkami i dokładnie tym samym tonem mówione nie i tak. Jeżeli ktoś bardzo chce, może sobie przypomnieć, ja jestem tego pewny, bo to doskonale pamiętam, bo w piracką pamięć grało się namiętnie... Uuuu... ...jakże dawno temu. Ale się grało.

lukasz1993258

#193 ·

Transcription

Co do pirackiej, to tak, grało się w to namiętnie, wiem który, grało się w to namiętnie, także HM, jakby to powiedzieć, bardzo często w to grywałem swego czasu. No to chyba tyle, jak na razie.

lukasz1993258

#194 ·

Transcription

Witam Was w kolejnym tutaj wpisie. Teraz pokażę Wam dokładnie, jakie programy chodzą na koncie gościa, a jakie niestety nie chodzą. Proszę Państwa, lecimy! Ja tu minimalnie troszkę podgłośnię. Tak. I teraz... Plango... Ta funkcja nie jest dostępna na koncie gościa. Żeby z niej korzystać, musisz zalogować się na swoje... No już jedna aplikacja nie chodzi. Polcreator? Centecelnet.ph e-plangonetwork? Tak. Niestety nie mogę połączyć się z... Witaj w plambo. Wybór prawo lec. Zaloguj się. Wpisz swój. Informacja. Ta funkcja nie jest dostępna na koncie gościa. Kolejna aplikacja nie chodzi. Spójrz na pliki. Spójrz na programy. Programy. Zabawić dźwięko. Programy zbiór sieciowe. Programy. Polcreator. Tpinglessong. Tpinglessong. Centecelnet.ph e-plangonetwork? Tak. Plesać to. To działa, jak widać. Czy chcesz zamknąć? Tak. Clangomat plus... Ten program też działa? Tak. Plango. Media. Pliki z programem. Wikipedia była sprawdzana, to mogę powiedzieć, że ona działa na 100% Teraz tu Molenomore Tak Molenomore nie działają Molenomore, klękopiano Klękopiano działa, bo sprawdzałem, to mogę już na wstępie powiedzieć, bez problemu działa Tylko wiadomo, że nie powiesza się tych zampyl dodatkowych, ten kto ich nie ma Simple puzzle Tak To też działa Lonecube, czyli jump Tak I też działa Dicepoker Tak Tak Tak To też działa Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak To też działa, aczkolwiek ja z tego programu nigdy nie korzystałem, ale działa, bo go też sprawdzałem To znaczy nie wyłącza się Tak I ten program też działa, ten skit Wyłączamy Klango Netflix programy Zabawić link programu i być wycieczony Klango chat Nie działa, bo sprawdzałem Włączać się, włącza, ale wiadomo, że nie będzie działać w ogóle Usługi zewnętrzne Klango Facebook Klango Facebook I pa pa 30870 Mogę tam zjechać na moment Budy, podać folder, lubić 30870 30870 Czyli już klęko Facebook nie działa Klęko Facebook� 19 Pokażcie Kompletnie �를 Ok To też działa Kongat To też działa ZAMKNĄŁ TAK PLANGO METFLIKI PROGRAMY ZABAG PROGRAMY I WYŚWIECIAŁ USŁUGI ZEWĘTRZ PLANGO TRANSPORT, SHOPPING WICE PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO PLANGO, PLANGO, PLANGO, PLANGO

lukasz1993258

#195 ·

Transcription

Tak sobie teraz przeglądałem forum i doszedłem do tego, którego zostały uszkodzone Klango blogi i forum głosowe na Klango na półtorej prawie roku. Więc awaria główna serwera Klango poprzedzająca cały dzień była 24 listopada 2016 roku do bardzo późnych godzin nocnych, gdzieś 25 listopada 2016 roku zaczęło Klango działać. Nie mogę stwierdzić od której godziny, ale od 25 listopada 2016 roku do 3 maja 2018 roku. Klango blogi i forum głosowe nie działało. To tak w ramach wspomnień.

Prof.Falkowicz

#196 ·

Transcription

Masz rację Łukaszu, to nie działało, i chociaż pisałem wiadomości do Muszcowskiego, czy do innych, to po prostu powiedzieć, że to i tak upadnie, więc nie ma sensu nic z tym robić. Więc... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

lukasz1993258

#197 ·

Transcription

Słuchaj Arek, te czaty nie działały od paru ładnych lat, a poza tym jakbyś czytał z troszkę bardziej większą uwagą, to byś wiedział, że klamka nie działa od 24 maja i się na ten projekt nie zalogujesz. Może kiedyś będzie upubliczniony katalog mediów, ale ja w to osobiście nie wierzę, więc w wolnej chwili sobie posłuchaj tego wątku dokładnie, też na Eltenie jest wątek odnośnie upadnięcia klango i to sobie dokładnie poczytaj.

Prof.Falkowicz

#198 ·

Transcription

Łukasz, co im tak, a co jest na forum, na tektowym forum, czy gdzie?

lukasz1993258

#199 ·

Transcription

Powiedziałbym Ci, ale po prostu poszukaj sobie, troszkę się wisi, to znajdziesz, to w jakimś forum jest, więc poszukaj sobie, to na pewno to znajdziesz. Dobra, było wszystko? Tak.

Prof.Falkowicz

#200 ·

Transcription

Ok, dzięki, Łukasz, to, to, to, to, to, to poszukiwam tego, idę akcelerować ten, ten, ten wątek.

Poprzednia 10 / 13 Następna