Telefony - dyskusja ogólna
Wróć do inne#181 pates
dać to się da, ale ekranem więcej zrobisz
#182 mucha
ale do pisania na jakimś messengeże to będzie dobże?
#183 misiek
Ja odradzam, to tak jakby razem z laptopem nosić dodatkową klawiaturę.
#184 camila
To poroniony pomysł, niestety iPhone w kwestii pisania w brajlu nie ma sobie równych
#185 pates
a ja noszę z laptopem zapasową, jakoś nie lubię laptopówek.A do pisania się nada, najlepiej jak jest mała np mini bt keyboard, mam ją. Myślałem raz że się zagubiła ale jest
#186 misiek
Przecież stacjonarkę też można na plecach nosić. Czemu nie.
#187 Julitka
Generalnie mnie ratuje dyktowanie, ale nie widzę jakiegoś większego problemu w pisaniu na telefonie przy pomocy zewnętrznej klawiatury. Faktycznie uważam, że rozwiązać problem pisania jakotakiego przy pomocy klawiatury, wybrnąć z problemu w ten sposób to trochę bez sensu, ale jak nam się "nie chce", a mamy miejsce na klawiaturkę w torbie lub jesteśmy w domu, to czemu nie?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#188 mucha
ja bardziej myślałem nad klawiaturką jak nie bendę mieć dostempu do laptopa bo na telefonie nie lubie pisać niema to jak fizyczna klawiatura
#189 nietoperz
a co mślicie o takim telefonie jak np blakbery na androidzie z fizyczną klawiaturą
#190 camila
Jesli cię stać, i nie przeszkadza ci mały ekran to dobra opcja
#191 monstricek
Bardzo dobra opcja. Jak by kupowałem coś na androidzie teraz, to faktycznie był by to blackberry.
#192 nietoperz
mi nie przeszkadza taki ekran bo jestem ślepy jak kret tylko te klawisze w kwerty są troche małe
#193 pates
a widziałeś tego key one?
#194 monstricek
Jeśli to pytanie do mnie, to tak, widziałem.
#195 pates
a jak to mniej więcej wygląda? Ma klawiaturę wysuwaną czy jak?
#196 nuno69
Ale jakie to to ma parametry?
#197 camila
Key one Android 71 chociaż moze dostanie aktualizację, Snapdragon 625 oraz 3 gb RAM. Blackberry Key 2 - Snapdragon 660 (różnica w taktowaniach nieznaczna), 6 gb RAM, 64 gb wbudowanej, gdzie poprzednik miał 32, pojemności baterii 3500 mAh - takie same w jednym i drugim modelu, Android 8.1 od startu. Inna rzecz mnie nurtuje - jestem w szoku, że za takie jakby nie patrzeć średniopułkowe zestawy producent sobie życzy odpowiednio 2300 zł i 3000 zł,
#198 mucha
drogo hoć lebszym wyborem byl by ten drugi z 6 gb ram ale pytanie ile to kosztuje
#199 camila
przecież napisałam powyżej
#200 lwica
Hmmm. Jak dla mnie nie. Lepiej przyzwyczaić się do ekranu. Ja też klawiaturkę taką posiadam, ale i tak korzystam z ekranu. Dlatego, że jeśli zapomnimy klawiatury, czy przestanie działać. Czy stanie się z nią cokollwiek innego. TO będziemy uziemieni. Jeśli umiemy korzystać z ekranu, a klawiaturę traktujemy jak dodatek, to tak. Ale nie uczyć się z ekranu, i korzystać tylko z klawiatury, to nie bardzo. Chociaż to akurat zależy od indywidualnych poglądów.