EltenLink

Ruszające się, czy tam rotujące końcówki na laski

Wróć do W drodze

#61 monstricek

Nie, swarowskiego i my mamy, ale jednak to nie jest to, choć by z powodu jakości.

2021-04-04 09:38

#62 balteam

a ile to u was kosztuje? Dla porównania napisz też ceny innych lasek jak możesz.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-04-04 10:52

#63 Elanor

Obrzydliwe te gumowe rączki są.
Tak, ceramiczna kulka bardzo hałasuje, dlatego się prawdopodobnie przerzucę na plastikową, bo już mnie coś trafia.

2021-04-04 13:50

#64 Zuzler

Kochani, a możę by tę dyskusję o laskach samych w sobie do wątku o laskach jednak? Są aż dwa, po co jeszcze tutaj?

2021-04-04 13:58

#65 monstricek

Okło 220 zł. O innych nie napiszę, bo niewiem o aktualnych cenach.
-- (balteam):
a ile to u was kosztuje? Dla porównania napisz też ceny innych lasek jak możesz.

--

2021-04-04 22:22

#66 balteam

Sporo, w Polsce już chyba coś od 120 składanego można dostać, no za 150 na bank.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-04-04 22:40

#67 misiek

Tak, ale jeśli faktycznie jest taka mega solidna, to może warto?
-- (balteam):
Sporo, w Polsce już chyba coś od 120 składanego można dostać, no za 150 na bank.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-04-05 05:06

#68 misiek

Tak z ciekawości, ile kosztuje Ambutech?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-04-05 05:07

#69 nietoperz

Witajcie też sobie zamówiłem czeszke kompozytową i końcówke obrotową ceramiczną w prawdzie mam laske ambutecha z włukna szklanego z końcówką roler ale przy moim chodzeniu jeden roler starczy na trzy miesiące i trzeba kupować nowy a z tego co czytałem to końcówki ceramiczne są trwalsze od tych plastikowych co są do ambutecha. A zamówiłem laske kompozytową bo jest bardziej wytrzymała niż laska aluminiowa a poza tym laski aluminiowe składają się z dwuch lub trzech rurek wsuwanych jedna w drugą i zakręcanych i jeśli za słabo się skręci to może się taka laska sama złożyć a laska kompozytowa jest łączona gumą i oile guma nie pęknie to laska będzie dobra przez kilka lat

2021-04-15 11:45

#70 Kat

Ja mam aluminiową Czeszkę i jest składana. Używam jej już od 3 lat i nie jest jakoś wybitnie pokiereszowana. Początkowo kupiłam do niej dużą końcówkę obrotową i jakoś w styczniu musiałam ją wymienić. Tym razem padło na ceramiczną. Fakt, jest wytrzymalsza od plastikowej, ale robi trochę więcej hałasu. Fajne jest też to, że bez problemu mieści się w pokrowcu, a ta duża nie bardzo się w nim mieściła.
-- (nietoperz):
Witajcie też sobie zamówiłem czeszke kompozytową i końcówke obrotową ceramiczną w prawdzie mam laske ambutecha z włukna szklanego z końcówką roler ale przy moim chodzeniu jeden roler starczy na trzy miesiące i trzeba kupować nowy a z tego co czytałem to końcówki ceramiczne są trwalsze od tych plastikowych co są do ambutecha. A zamówiłem laske kompozytową bo jest bardziej wytrzymała niż laska aluminiowa a poza tym laski aluminiowe składają się z dwuch lub trzech rurek wsuwanych jedna w drugą i zakręcanych i jeśli za słabo się skręci to może się taka laska sama złożyć a laska kompozytowa jest łączona gumą i oile guma nie pęknie to laska będzie dobra przez kilka lat

--

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2021-04-15 11:52

#71 nietoperz

Witajcie ambutech w polsce kosztuje 130 złoty plus końcówka obrotowa

2021-04-15 12:04

#72 pates

Jakie laski mają końcówki wymienne, jakie firmy?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-04-15 14:10

#73 Wiolinistka

Ambutech, Advantage i Svarovski na pewno

2021-04-15 14:27

#74 Zuzler

Ta, jasne, chyba aluminiowy. Moje jakoś zawsze kosztowały 180.

2021-04-15 14:51

#75 adelcia

ja mam swarowskiego i laskę, i końcówkę, natmiast ja się nie mogę wypowiadać co do tego jak szybko się zużiwają, bo ja laskę trzymam w reku może z 2 razy, jak przesadzę to trzy.

2021-04-16 18:09