EltenLink

#141 misiek

Ja tylko jedynkę i zetkę, której nie dokończyłem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-04-07 00:56

#142 rafalko112

Ja zkończyłem na gt. Fajne to było. Teraz jest jakiś dragon ball super. Mnie się podoba. Mało tego. Jakieś studio dubbingowe zrobiło dubbing do filmu średnio metrażowego dragon ball atak smoka. dubbing super.

radio plays is super
2018-04-07 10:59

#143 matius

Ja również zetki nie dokoczyłem. Może kiedyś do niego wrucę. A zmieniając temat dla zainteresowanych mówię, że wraca "Kapitan Jastrząb".

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-04-07 11:02

#144 rafalko112

Naprawdę? Kurcze czasy polonii1 to było coś. Jak by wrócił to by było suuuuper.

radio plays is super
2018-04-07 18:34

#145 matius

Tak, remake zrobili.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-04-07 18:58

#146 matius

Skończyłęm oglądać Anatar legenda Anga. A teraz oglądam Avatar legenda Kory. I stwierdzam, że ta druga seria z 2012 jest bardziej poważna.

2018-04-19 22:00

#147 rafalko112

No tak ale legenda anga miała w sobie dużo chumoru. Czego nie powiesz o legendzie korry. Nawet jak ktoś sypnie żartem brzmi to jak patetyczne słowa.

radio plays is super
2018-04-20 12:19

#148 matius

Tu możesz mieć racje.

2018-04-20 15:21

#149 Bartek1

To z misiem i Margolcią nazywało się Mama i ja.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

2018-06-11 19:35

#150 wojtas

Ja lubie starsze bajki co do telewizyjnych to: gumisie, kubus puhatek epoka lodowcowa 3 najlepsza, mama i ja, koszmarny karolek. Z kaset to: kozucha kłamczucha jak wojtek został strażakiem i też mialem te bajki gdize czytal pan krzyś. Tylko ja mialem królewne śnieżke, tomcia palucha, piękną i bestje. I trzy świnki. Jeszcze kiedyś mialem straszną faze na małą srenke.

2018-07-03 23:37

#151 annabeth

Z bajek telewizyjnych lubiłam tabalugę, mapeciątka, kubusia puchatka, pszczułkę maję też pamiętam. Krecika i reksia nie lubiłam bo nie miał mi kto opisywać. Framklina i kubusia puchatka mi mama czytała. Z bajek słuchowiskowych pamietam plastusiowy pamiętnik i Irenę kwiatkowska jako plastusia, bazyliszka, maciusia który chciał zostać kolejarzem czy jakos tak, kozucha kłamczucha to była bodajrze o ojcu i trzech synach którzy mięli kozę, która okłamywała ich ze nic nie jadła, a tak naprawdę oni ją wyprowadzali codziennie na pastwisko. Nie wiem jak to potem się skończyło. W ogóle te bajki były o wiele sensowniejsze niz to co leci teraz. Kulfona i monikę jeszcze amiętam, ulice sezamkową, no i był jeszcze taki nieśmiertelny serial Wow o takim wirusie komputerowym. NO i tajemnice sagali oczywiście też się oglądało. I to na ten moment tyle co mi się przypomina.

May the force be with you.
2018-07-04 19:42

#152 matius

Mapeciontek nie kojażę, ale o tej kozie kojaże i nawet chyba miałem książkę o tym czy coś. Ale pewien nie jestem.

2018-07-04 20:07

#153 kmicic92

Ja jeszcze gdzieś na kasecie mam taką wersję Królewny śnieżki, którą czyta Krzysztof Globisz. Może ktoś zna?

2018-07-04 20:38

#154 misiek

Nie- kozucha jest o kobiecinie, która prowadziła gospodarstwo i do pomocy przyjeła sierotę. Gdy dziewczynka wyprowadzała zwierzęta na pastwisko, koza zawsze nażarła się najwięcej, a potem okłamywała swoją panią, że jest bardzo głodna, i że taka opasła jest właśnie z głodu. Jeszcze ściemniała, że ta dziewczynka ją biła. Z ciekawości przypomniałem sobie niedawno tą bajkę.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-07-05 00:15

#155 misiek

Też miałem na kasecie bajkę o Maciusiu, ale który chciał zostać strażakiem. Jeszcze była podobna wersja z Wojtusiem.

2018-07-05 00:17

#156 daszekmdn

@Wojtas. Literówkę zrobiłeś ;) Srenkę? xD

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-07-05 09:44

#157 annabeth

No to chyba tej kozuchy jest kilka wersji, bo ja pamietam właśnie dokładnie to samo, tylko ze z ojcem i trzema synami. I ten ojciec tych wszystkich synów wygnał bo uwierzył w ściemę tej kozy, a potem gdy ona sama zrobiła mu taki numer ją też wyrzucił. Maciusia który chciał zostać strażakiem też znam, w ogóle tych maciusiów to też była chyba cała seria.

May the force be with you.
2018-07-05 12:28

#158 matius

Kto ma tego typu bajki? Przypomniałbym sobie.

2018-07-05 13:09

#159 misiek

2018-07-05 14:53

#160 kmicic92

Annabes z ojcem rzemsynami to było "Stoliczku nakryj się"

2018-07-05 14:57