Nagrywamy

Mikrofony, jakie mieliście, jakie macie?

Założony przez wojtas 911 wpisów ostatni wpis 4 miesiące temu Strona 32 z 46

Transkrypcja

DM-ki chyba jakieś mają z tego co wiem, aczkolwiek mogę się mylić i co do, nie wiem jak jest z udźwiękowieniem Olympusa, ale to nie jest jakoś tak, że tylko jedna seria gada przypadkiem?

Transkrypcja

Nie, no gada DM, gada DS, gada LS, VN nie gadają, WS nie pamiętam, ale chyba też nie, ale DM, DS i LS gadają.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

Z tego co mi wiadomo, wszystkie DM-ki oprócz 770 mogą działać jako karta dźwiękowa. A ja jestem szczęśliwym posiadaczem tej samej, 770. Nie powiedziałbym, że chcę używać tego konkretnego dyktafonu jako karty dźwiękowej, ale byłoby miło, gdyby można było. Z udźwiękowieniem, tak jak Mati już powiedział, DS-ki, DM-ki i LS-ki gadają. I chyba innych gadających Harimpos nie produkuje. Przy czym jeszcze trzeba pamiętać, że DM-5 i DM-7 chyba są wyposażeni w syntezator mowy, a nie w sample.

Transkrypcja

Czyli na przykład ESP4 jest wyposażona w sample? Dobrze rozumiem?

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

no z tego co wiedziałem tak

Transkrypcja

Swoją drogą, ciekawe czy te sample można gdzieś pobrać?

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Co do pytania sampli to nie wiem, szczerze powiedziawszy, a sample to po prostu jest to ten przewodnik głosowy, to są po prostu sample wgrane po prostu do Olympusa i to po prostu jest właśnie nasz przewodnik głosowy zrobiony z sampli.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

No pobrać można było przez DSS Player kiedyś, a skoro teraz DSS Playera nie ma, to już chyba nigdzie. Co prawda jest Sonority, ale Sonority chyba nie pozwala na pobieranie samplików.

Transkrypcja

Ciekawy jestem kto podpowiada, znaczy kto daje głos do tych sampli. W ogóle odeszliśmy trochę nie na temat w tym wątku, bo na ten temat powinniśmy w innym wątku wydać, a tu się zimno.

Transkrypcja

Znając takie rzeczy, to sample pewnie są średnio nagrane. Chyba tyle.

Transkrypcja

No czy ja wiem, czy te sample są tak średnio nagrane? No one są dobrze nagrane, tylko że odkąd miałem tego Olympusa to nigdy by mi do głowy nie przyszło, że to są sample. Zawsze myślałem, że to jest jakiś syntezator mowy. No ale w takim wypadku, skoro to są sample, no cóż, nawiasem mówiąc ktoś tutaj wspomniał, że jest jakiś Olympus z syntezatorem mowy, no to ciekawe jak on brzmi, co to jest za synteza. Abym to bardzo usłyszeć, naprawdę, bo nie ukrywam, że zainteresowaliście mnie tym. Co prawda i... Tak jak mówię, fajnie by to było sobie jakoś tam oczywiste posłuchać.

Transkrypcja

Nie no mówię, bo ja nie słyszałem nigdy tych sampli, znaczy może z raz, ale to tak z daleka, więc nie wiem jak one brzmiały, więc w sumie nie umiem powiedzieć nic o tym więcej.

Transkrypcja

Jakość sampli jest zupełnie normalna, dodałbym jeszcze, że to jednak po prostu informacja o stanie naszego urządzenia albo o tym co aktualnie robimy, a nie muzyka klasyczna, żeby brzmieć jakoś mega ładnie. A i tak to było nagrane w jakimś studiu i to, że to brzmi z głośniczka jak brzmi, to wina głośniczka, a nie sampli. Także ja nie rozumiem czasami ludzi, którzy chcą nie wiadomo czego, nie wiadomo dlaczego.

Transkrypcja

Ale ja wcale nie powiedziałem, że ja chcę, że ja chcę, nie wiem, Bóg wie czego, tylko po prostu chodziło mi o to, że nie wiedziałem, że to było, że to, co gada w Olympusie to są sample. Mi to w zupełności nie przeszkadza. A wiem, że to brzmi fajnie, bo przez słuchawki to naprawdę inaczej brzmi, więc to jest zupełnie inna sytuacja w tym momencie. A poza tym, no, co by tu nie mówić, no to ciekawi mnie kto podkładał głos pod te sample.

Transkrypcja

Nie, nie, nie, nie, Łukaszu, to nie było do ciebie, to było raczej do Wojtasa, który stwierdził, że sample jakoś tam nagrane nie tak, czy coś, przy czym człowiek nie słyszał nic jakby normalnie, ale już mówi.

Transkrypcja

Takk skal du ha. Takk skal du ha. Takk skal du ha.

Transkrypcja

No po pierwsze zdecydowanie za cicho, a po drugie no to masz przeciw fazę, ale to w lenowcach jest standardem.

Transkrypcja

Takk for at du var med oss i dag. Takk for at du var med oss i dag.

Transkrypcja

Podejrzewam, że ulepszenia mało Ci dadzą, bo w Lenovo często przeciwfaza występuje nawet bez ulepszeń, więc może być tak, że to już tak zostanie na zawsze.

Transkrypcja

Witam Was bardzo serdecznie, tutaj taki komunikat, przejrzyjcie mojego bloga, mój ostatni wpis, tyczy się mikrofonu stereofonicznego kupionego za 20zł, w każdym bądź razie posłuchajcie, oceńcie i nawet w tym wątku się ujrzyjcie.