Słodycze
Wróć do Inne#161 Moonlight22
A ja ostatnio natrafiłam na raffaello malinowe i muszę powiedzieć, że bardzo mi smakuje.
#162 strowbery
oooo nigdy tego nie jadłam ja polecam tureckie coś co jest okrągłe i jest albo z kokosem albo z karmelem
#163 agakrawcow
Nie wiem, czy się dobrze wpiszę w wątek, bo nie chce mi się go czytać w całości, ale generalnie uwielbiam słodycze i jestem na nie okropnym łakomczuchem i łasuchem.
Najbardziej lubię czekoladę mleczną, cukierki czekoladowe, np. Michałki, ciastka Chity i markizy, ciasta, np. sernik, tort. Mogłabym tak wymieniać i wymieniać, po prostu rozkoszną jest rzeczą jeść słodycze, tylko potem rośnie...
Ech, ale to nie na ten wątek.
#164 Tygrysica
Uwielbiam czekolade, smaczne, najlepiej kruche, ciastka, ale lubię też ciastka z kremem: ptysie, eklerki, karpatkę. Fajne są też żelki, cuksy do ssania, landryny owocowe i mleczne.
#165 Tygrysica
Aha, nie napisałam nic o waflach. Lubię zarózno te miękkie, z kajmakiem albo toffi, ale te chrupiące z suchą masą też są dobre.
#166 Zuzler
Nie kocham się w słodyczach, ale jest parę rzeczy, które zeżrę z przyjemnością. Głównie lubię smaki owocowe, bo nie mają w sobie samej słodyczy.
#167 Monia01
Ooo, karpatka. <3 Moja siostra zrobiła i nawet przywiozła na święta nienaruszoną :D
🇺🇦 🇵🇱
#168 Tygrysica
No i jeszcze kwestia galaretek, kisieli i budyniów. Budynie lubie każde. Kisiele wszystkiego, oprócz cytrynowego. Galaretki tylko w miseczce z bitą śmietaną.
#169 Zuzler
Oo, ciasta to w ogóle, super rzeczy są. Karpatka: tak. A co myślicie o sezamkach i innych chrupiących mordoklejach?
#170 Tygrysica
Masa budyniowa, mmmmmm. Do wszystkiego, wszędzie i zawsze. Tak samo jak kajmakowa.
#171 Monia01
O, to ja galaretek nie lubię. :( Zwłaszcza takich na ciastach
🇺🇦 🇵🇱
#172 Tygrysica
Kajmak słodki, ciągnący, pyszny i tak łatwo go zrobić.
#173 Zuzler
O kurde, naleśniki zbudyniem... <3
#174 Monia01
Sezamki zjem, ale bez szału
-- (Zuzler):
Oo, ciasta to w ogóle, super rzeczy są. Karpatka: tak. A co myślicie o sezamkach i innych chrupiących mordoklejach?
--
🇺🇦 🇵🇱
#175 Tygrysica
Krówki, eklersy, tofi, tofiksy i inne cukierki bardziej lub mniej ciągnące. Mmmmmmmmmm, to jest to.
#176 Monia01
Cudowny jest, ale nawet ja mam dosyć po zjedzeniu, co rzadko się zdarza, jeśłi o słodycze chodzi. :D
-- (Tygrysica):
Kajmak słodki, ciągnący, pyszny i tak łatwo go zrobić.
--
🇺🇦 🇵🇱
#177 Tygrysica
Sezamki, dziękuję bardzo. Sezamki i hałwa nałogowo. Chociaż hałwa ukraińska, słonecznikowa, też jest bardzo dobra.
#178 Agata.d
Ciastka, ciasta z kremem czekolady batony wszelkie lubie.
#179 Zuzler
O ie, jak krówki, to tylko ciągnące. I gumy typu Mamba, pycha.
#180 Tygrysica
Bomboniery. Każda czekoladka inna, w każdej inna niespodzianka. Super sprawa.