Słodycze
Wróć do Inne#81 misiek
Próbowałem to raz w życiu i szczerze- nawet smaku dobrze nie pamiętam.
#82 MonikaZarczuk
Lubię słodycze, ale nie jestem od nich uzależniona. Co ciekawe. Lubię np. czekoladę, choć rzadko ją jadam,
ale nie lubię niczego, co ma czekoladowy smak. Nie znoszę czekoladowych lodów, tortów, batonów, tj. np.
czekoladowego princepolo czy grzesia, budyniu i tak dalej. A z lodów, to najwspanialsze są włoskie. Nie
czekoladowe oczywiście.
#83 cinkciarzpl
Bo czekoladowy smak to taka zawsze raczej masa czekoladopodobna i tu się zgadzam. Ale lody z czekoladową
wylewką w stylu Magnum Classic to jest to. Prawdziwa czekolada w stylu dobrych mikołajów, która prawie
się nie różni od tabliczkowej.
#84 MonikaZarczuk
No tak, jak prawdziwa czekolada, to na wszystkim dobra. Przy dobrych połączeniach nawet ta gorzka ujdzie,
choć ogólnie im więcej kakao, tym gorzej. Ale bez przesady w drugą stronę. Białą, czyli moim zdaniem
też nie prawdziwą, ledwo toleruję. Np. na ptasim mleczku właśnie gorzka ujdzie i jeszcze coś było, tylko
hmmmm
#85 cinkciarzpl
No, to mamy podobnie
#86 MonikaZarczuk
Jaki smak wafelków Cinkciarzu lubisz najbardziej?
#87 cinkciarzpl
One wszystkie w zasadzie są podobne. Może Kinder Bueno np. Kitkaty, wszystkie gdzie karmel.
#88 MonikaZarczuk
Tak, oba lubię, a pamiętasz dawne WW czy wuwu? Nie jestem pewna, jak się to pisze. A który smak byś wybrał...
orzechowy, truskawkowy, waniliowy czy tofi?
#89 cinkciarzpl
ww mniaaaaaam! Wanilia
#90 MonikaZarczuk
Ja chyba orzech, ale wanilia też jest git. Do jedzenia, nie do wąchania :D
#91 cinkciarzpl
Kiedyś wąchać też lubiłem, teraz nie bardzo.
#92 zywek
Ja właśnie jem blok czekoladowy, zmajstrowany przz mojego kolegę i kolegę... Ale traczejpod jakieś ciasta
podchodzi czy cóś.
#93 MonikaZarczuk
Taki blog, z mleka w proszku jest pyszny i dawno go nie robiłam, chyba mnie zainspirowałeś.
#94 zywek
Cieszę się niezmiernie :)
#95 MonikaZarczuk
Niektórzy robią taki czysty, a niektórzy dodają bakalie, czyli orzechy, rodzynki i inne. Oba mi smakują.
#96 zywek
Ten był raczej czysty, ale poprzedni mieliśmy z orzechami i rodzynkami chyba. Ale mega słodki jest.
#97 MonikaZarczuk
To akurat można regulować, cukru nikt siłą nie sypie :D
#98 misiek
Ja bardzo dobrze pamiętam WW- te batoniki pakowane po 4. I orzechowe były najlepsze. Waniliowych ani
truskawkowych nigdy nie widziałem. Nawet nie wiedziałem, że takie były.
#99 daszekmdn
WW jeszcze jest.
#100 cinkciarzpl
Blok! Oj, dobre. :D