android

Talk Back

Założony przez Lowca_Androidow 135 wpisów ostatni wpis 6 miesięcy temu Strona 5 z 7

#81 Zarchiwizowany

Hej, hej, jak się w tym nowym Talkbackowym ustrojstwie nadaje etykiety przyciskom? Kojarzę, że w Działaniach, ale ni jak nie umiem do tego dojść, czy aby napewno. Mam apkę z Buuton_text i ten Buttony chciałabym po ludzku zaetykietować.

Nie każdy element da się przypisać, a gest to w prawo i do góry
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Góra i prawo otwierasz menu TalkBack i tam, jeśli to będzie możliwe, będzie opcja do etykiet.

#84 Zarchiwizowany

Dzięki bardzo. Tak właśnie myślałam, jednakże, nie działa mi ta opcja, więc znaczy to, że apka nie daje mi możliwości zaetykietowania przycisków. Szkoda.

Swoją drogą. masz włączone odczytywanieidentyfikatorów niezaetykietowanych przycisków? talkback/ustwienia/szczegółowość

#86 Zarchiwizowany

Jasne, że mam, ale nie zmienia to nic. Nadal jest button_text.

Jest w TB jakiś sposób na czytanie wszystkiego jak w Iphone? W iPhone przesuwam palcami w dół i czyta mi stronę bez konieczności przesuwania elementów
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Jakiś był, nie pamiętam terz czy gest, ale w menu Pod L to masz chyba.

Możesz sobie gest do tego przypisać też
🇺🇦 🇵🇱

Ale to też trzeba włączyć w ustawieniach.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Znowu mi TB się zawiesza przy niektórych tekstach, np przy czytaniu składu chemicznego jakiegoś produktu. Milknie, i muszę dłuższą chwilę czekać aż się odwiesi. Czy da się coś na to poradzić?

Witam. Ktoś przypomni gdzie w tb wyłącza się ten durny znak wodny na środku ekranu?

OK poradziłam sobie.

#96 1 polubienie

A ja mam inne pytanie. Gdzie w TalkBacku można sparować monitor brajlowski? Używam TalkBacka z Galaxy Store. Czekam na odpowiedzi.

Dobra, już sobie poradziłem. Musiałem uaktualnić TalkBacka, bo była zainstalowana jakaś stara wersja, i teraz po uaktualnieniu już można parować monitory brajlowskie.
Ale nie mogę uaktualnić talkbacka na moim Samsungu Galaxy s6. Tam jest zainstalowana wersja 12.2, a najnowsza jest 14.1. Po prostu nie ma w sklepie Play obcji Uaktualnij aplikację, a automatyczne aktualizacje w tym samsungu są włączone.
Ale dobrze, że chociaż w tym drugim telefonie, czyli w tym Galaxy A70 udało się tego TalkBacka uaktualnić.

Na starym androidzie nie uaktualnisz samsungowego talkbacka do najnowszej wersji.

Na Samsungu Galaxy S6 mam TalkBacka ze Sklepu Play, i chodzi o to, że tamtego ze Sklepu Play nie mogę uaktualnić.
Na Samsungu Galaxy A70 mam TalkBacka z Galaxy Store, i tamtego już uaktualniłem, teraz został mi ten ze sklepu Google Play do uaktualnienia, ale skoro się nie da, to trudno.

Mi na ósemce też nie chciał się ten ze sklepu play aktualizować.