komputer ucina początek każdego dźwięku
Wróć do Systemy (Windows)#61 daszekmdn
A co z polecaną przeze mnie wtyczką bluetooth audio do NVDA.
#62 wesolek
Nie ściągałem jeszcze, bo podczas obserwacji się kapnąłem, że to nie tylko nvda a cały dźwięk zaczyna szwankować (co powyżej opisywałem).
#63 zywek
To nie jest rozwiązanie w żaden sposób.
#64 wesolek
Tak rozkminiam... Jeśli jest tak, że tylko niektóre komputery z win10 tak mają, to wychodzi na to, że najprawdopodobniej to mogłoby mieć związek z konkretnymi podzespołami, co nie? A jeśli to tu tkwi przyczyna, to może da się jakoś zaktualizować same sterowniki owych podzespołów jakoś?
#65 misiek
No wszystko wina gównianych kart zintegrowanych, dlatego pisałem, że w moim przypadku koniec zabawy w laptopy z Windowsem, albo jak będzie taka możliwość uprzednio sprawdzę w sklepie jak to wygląda.
#66 DJGraco
W Huaweiu akurat karta zintegrowana gówniana nie jest, dźwięk ma ładny, tylko trzeba ją ustawić.
#67 wesolek
Szczerze? Trochę to nielogiczne. Gdyby to było przyczyną, to konsumenci by zrezygnowali z kupna laptopów, więc nie byłoby opłacalne producentom. Nie znam się na kompach, jak wcześniej pisałem, ale wnioskuję, że gdzieindziej trzeba problemu szukać niż w stwierdzeniu, że to karty zintegrowane.
#68 DJGraco
No pisałem przecież, że nie każda integra w laptopach poza macem jest beeee.
W moim Huaweiu co prawda ma tą funkcję wyciszania po dziesięciu sekundach na słuchawkach czy tam pięciu, ale dźwięk jest na pewno o niebo lepszy niż np integra w gamingowym! Laptopie MSI z 2016 roku.
#69 wesolek
To co? Zależy to od montarzu producenta czy jak?
#70 zywek
Integra intgrze nierówna. To, że Ci windows podaje realtek high definition Audio to wcale nie znaczy, ze w komputerze siedzi ten sam model realteka, co w innym modelu laptopa. trudno wyprodukować sprzęt na tysiące kart dźwiękowych, które mogą się choćby i detalami różnić.
#71 misiek
Wybacz, ale bredzisz Wesołku. Nas niewidomych i innych ludzi używających Nvda, czy innych screenreaderów w przeciwieństwie do tych nieużywających jest garstka, więc producenci mają to w dupie, czy ich produkty będą ucinały głos syntezatora. To nie Apple, które jeszcze coś robi, by każdy miał dobrze, tylko zwykła masówa wrzucana na cały świat. Dj Graco, jak zrobisz mi w tym Hujawayu by nie ucinał syntezy wtedy powiem, że jego integra jest ok.
#72 misiek
Z resztą to nawet nie jest testowane, ani brane w jakikolwiek sposób pod uwagę.
#73 zywek
Nie no, myślę, że ta funkcja autousypiania jest z premedytacją tam wpychana tylko nikt nikt po prostu nie zwraca uwagi na t że akurat komuś może to przeszkadzać. Przeciętny człowiek nie zwraca uwagi na to że mu piosenka się zaczyna później o 100 ms
#74 wesolek
Powtarzam: to nie sam NVDA, ale cały dźwięk wypiernicza. Przykład: jeden sterownik już całkiem nie chodzi, a z pomocą osoby widzącej raz go sprawdziłem i żaden dźwięk się nie odezwał ani systemowy, ani muzyka.
#75 wesolek
Także brednie bredniami, ale staram się dociec do źródła problemu (a przynajmniej zrozumienia go). Ale zgodzę się, że jesteśmy mniejszością, z którą producenci sie tak nie liczą, co jest przykre, de facto.
#76 DJGraco
@Misiek no to sięnie da.
W huawiaiu zawsze będzie ucinać synteza, bo taka specyfikaa integry już jest
#77 zvonimirek222
zainstalujcie ogólnosystemowy silenzio.
Siedzi w szufladce i puszcza taki dźwięk, który jest tylko słyszalny dla karty.
#78 DJGraco
Mógłbyś sypnąć linkiem. Jak wpisuję w google to mi jakieś muzyczki wyskakują
#79 misiek
Dj Graco aha, czyli kolejna firma do odstrzału, którą bardzo mocno brałem pod uwagę jak chodzi o laptopy. Czyli Hujaway całkowicie spalony.
#80 misiek
Jeśli takie jaja występują na wszystkich dźwiękach Wesołku to już dla mnie masakra totalna.