Forum

Teamtalk i opinie

Forum mieszane

1 / 6 Następna

Kosa12

#1 ·

Transcription

Witam wszystkich serdecznie, chciałbym się dowiedzieć Waszych opinii o takim bardzo fajnym kliencie, który służy do rozmów konferencyjnych. A ten klient nazywa się TeamDoc. Co o nim sądzicie i jakie macie o nim zdanie? Czy można tam rozmawiać i poznać również ludzi? Proszę o komentowanie tego wątku. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Hejka! KONIEC!

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

violinist

#2 ·

Transcription

Dzień dobry wszystkim Państwu. Dziękuję tutaj poprzednikowi Mikołajowi za pomysł w sumie utworzenia tego wątku w wersji głosowej, bo w wersji tekstowej wątek już powstał i dobrze. Czyli widzę mamy reaktywację z Klangą. Zdaje się na Klangą na forum głosowym wątek też o Team Talku był, ale mogę się mylić. No cóż, ja osobiście już nie akceptuję zbytnio innych klientów do komunikatorów głosowych, do rozmów audio, no gdyż jednak co by nie mówić Team Talk ma naprawdę szereg różnych możliwości. Audio i audio-wizualnych również tutaj należy dodać, bo Team Talk jest naprawdę bardzo świetnym i jednym z najlepszych klientów do rozmów głosowych, do rozmów konferencyjnych, szczycący się naprawdę wysokimi możliwościami streamingu audio. To jeszcze oferuje również dla osób, które jednak jakieś tam resztki wzroku mają, bądź całkowicie normalnie widzą. Oferuje również możliwość streamingu wideo, co też należy dodać i w tym momencie mogą nas zobaczyć wszystkie osoby, które są zalogowane na danym pokoju, bądź kanale, jak kto woli. Znaczy to tyle co to samo. No i co, na przykład bardzo dużą zaletą Team Talka jest kodek, który... jest wspierany w Team Talku, mianowicie kodek Opus, chociaż niby w Skype'ie ponoć też jest wykorzystywany kodek Opus ostatnimi czasy, ale niestety nie wspiera czegoś, co się nazywa stereofonia, dźwięk przestrzenny, czyli no na Skype'ie nie zrobimy tego, czego możemy zrobić i dokonać na Team Talku, pod warunkiem, no jeżeli dysponujemy jakimś tam sprzętem, który posiada mikrofony stereofoniczne, które odzwierciedlają... odzwierciedlają nam poniekąd jakby rzeczywistość realną, czyli ja to na laptopie spróbuję, no ja mam takie mikrofony, spróbuję im pokazać, o co chodzi. Chodzi o to, proszę Państwa, że, o, bo Elten też to wspiera, za moją inicjatywą tutaj, interwencją, że teraz ja sobie mówię z tej strony i to będzie powinno gdzieś być w lewym, bardziej w lewej słuchawce, czy w lewym głośniku, jeżeli ktoś na głośnikach słucha, a teraz się przesunę powolutku, powolutku, powolutku. powolutku się przesunę i teraz powinienem być teoretycznie słyszalny bardziej w prawym głośniku w mojej słuchawce, tylko że, no niestety, to serial jest, bo jest w laptopie i jest bardzo wąziutkie. Natomiast, jeżeli ktoś dysponuje jakimś rejestratorem cyfrowym, bądź to Zoomem, bądź to jakimś Olympusem, który ma te mikrofony, no to jednak to już jest wyższej klasy, są te mikrofony. I Team Talk właśnie to robi. I to właśnie, proszę Państwa, pozwala na streaming audio właśnie w takim formacie i w takim przekazie tego dźwięku, czego na Skype nie uzyskamy, nie uzyskaliśmy i raczej chyba nie uzyskamy, no chyba, że Microsoft coś raczej z tym zrobić, bo kiedyś słyszałem pogłoski, że ponoć w stereo w Skype miało się pojawić, no ale póki co wychodzi wersja, wersja na wersję Skype wychodzi, ale póki co tego stereo nie ma i ja już się osobiście pogodziłem z myślą, że po prostu go nie ma. Nie będzie, więc Skype'a, powiedzmy sobie szczerze, porzuciłem jako taką i, a nawet jeżeli już, to staram się wszystkich ludzi przeciągnąć na Team Talka, tym bardziej, że on oprócz tego, że dysponuje dobrą i bardzo przejrzystą jakością dźwięku, potrafi się bardzo ładnie, można go dostosować do naprawdę bardzo niziutkich łącz internetowych, tak zwanych nawet dial-upowych, tych łączy takich jeszcze nie szerokopasmowych, modemowych, gdzie jeżeli ktoś, no w dzisiejszych czasach już raczej nie, ale nawet jeżeli by ktoś dysponował takim łączem typowo dial-upowym, modemowym po prostu, to myślę, że na Team Talku byłby w stanie porozmawiać i byłoby to słyszalne sensownie, gdyż po prostu Team Talka można dostosować wedle własnych preferencji i wedle własne tego, jakim łączem internetowym dysponujemy, a nie to co w Skype'ie. Tak samo, jeżeli na Skype'ie połączenie nam się zerwie, to przynajmniej, chociaż nie, teraz już chyba naprawili, że jednak teraz, bo kiedyś było tak, że Skype jak zerwał połączenie, to koniec, ale chociaż teraz, z tego co pamiętam, Skype teraz jakoś tam się podniósł i jako tako próbuje wznowić to połączenie, aczkolwiek nie zawsze mu to wychodzi, a Team Talk będzie nawiązywał połączenie. Do skutku po prostu, kiedy znowu połączenie z serwerem nie zostanie nawiązane. No i tu jest jeszcze fajna kwestia, kolejna Team Talka, że nie musimy zakładać teoretycznie specjalnego konta, chyba, proszę Państwa, że właściciel serwera podwziął taką politykę, że no niestety każdy użytkownik, który chce się podłączyć do serwera, bo tu jest troszeczkę inna w ogóle specyfika i logika działania komunikacji użytkowników, tutaj nie zakładamy typowego konta. Tutaj nie ma konta z loginem i hasłem jak w Skype'ie, teoretycznie, czy jakimś tam innym komunikatorze, żeby sobie porozmawiać, tutaj nie ma listy kontaktów, tutaj nie ma czegoś takiego jak znajomi, tutaj jest serwer. Tutaj podłączamy się do serwera i podajemy konkretny host, wpisujemy ewentualnie odpowiednie porty, na których dany Team Talk stoi domyślnie, są to porty 10.330. 10.333, TCP i UDP, chyba, że administrator danego serwera wymyśli i wskaże inne porty, bo też tak może być, bo tutaj serwer może tak naprawdę Team Talka postawić każdy, nawet na własnej domowej maszynie, jeżeli ktoś dysponuje oczywiście sprawnym, szybkim łączem i publicznym adresami IP, również może dla testów sobie taki serwer uruchomić i będzie mu to działać. I w normalnej konfiguracji, jeżeli nic nie zmienia się, to jest to serwer, który będzie działać. I w normalnej konfiguracji, jeżeli nic nie zmienia się, to jest to serwer, który będzie działać. I w normalnej konfiguracji, jeżeli nic nie zmienia się, to jest to serwer, który będzie działać. I w normalnej konfiguracji, jeżeli nic nie zmienimy i dodamy oczywiście możliwość przy konfiguracji takiego serwera, łączenia się dla tak zwanych anonimowych użytkowników, to po prostu wystarczy wpisać host serwera i nacisnąć klawisz Enter i zostaniemy podłączeni do serwera i będziemy domyślnie wskoczymy od razu na kanał główny serwera i będziemy mogli sobie tam poprzeglądać te kanały, ewentualnie z kimś tam porozmawiać. I w normalnej konfiguracji, jeżeli nic nie zmienia się, to jest to serwer, który będzie działać. I w normalnej konfiguracji, jeżeli nic nie zmienia się, to jest to serwer, który będzie działać. Aczkolwiek z ostatnimi wersji wzięła się polityka taka, że jest możliwość edycji tego, czyli możemy zrobić tak zwaną symulację troszeczkę, jak w większości komunikatorek, że administrator może w danego serwera podjąć politykę tutaj na tym serwerze, każdy musi być zidentyfikowany i oprócz tego, że ustalamy swoją jakąś tam ksywkę, którą chcemy mieć przy połączeniu, to jeszcze jesteśmy identyfikowani za pomocą nazwy użytkownika i hasła. Które ustala nam administrator danego serwera. O serwerze, którym chciałbym powiedzieć, z którego jestem jakby też współzałożycielem, jestem tutaj z Żywkiem. Nasza ideologia jest taka, nie zamykamy się, jesteśmy otwarci na każdego, na wszystkich, nawet mało tego, serwer jest na tak zwanej liście publicznych serwerów Team Talka. I po prostu można do nas wejść na kilka sposobów, na pewno na dwa, czyli albo po pobraniu Team Talka, bo jeszcze chyba nie wiem, czy zostało tu powiedziane, skąd pobrać w ogóle program. Program można pobrać ze strony producenta, niejakiego Rasmusena, Björn Rasmusena, ze strony bearer.dk, pisane bearware.dk, No i stamtąd możemy pobrać klienta, klikamy download, klient application, czyli jakoś tak i możemy program pobrać. I teraz po zainstalowaniu aplikacji, jeżeli jesteśmy osobą niewidomą, aha, warto przy instalacji zaznaczyć, żeby zaznaczyć sobie przy instalacji Team Talk 5 from accessibility i Team Talk 5 accessibility server. I można sobie oczywiście odznaczyć Team Talk. Team Talk 5 i Team Talk 5 server, to są dwie instancje napisane w języku Qt, który dla nas niewidomych jest średnio dostępny, aczkolwiek jakoś tam się go da osłużyć. Warto jednak używać wersji klasycznej, Team Talk 5 Classic, więc przy instalacji należy to zaznaczyć, z przy czym, że to nie są pola wyboru, te takie tak normalne screen readery, odczyty ekranu nie powiedzą, że zostało to zaznaczone, po prostu będzie cisza. Ale należy po prostu domyślnie pamiętać, że... ...przy... ...przy... ...przy instalacji te klient accessibility, poru accessibility klasyczny jest niezaznaczony, więc warto go po prostu zaznaczyć i przejść dalej, gdy nam się program zainstaluje i uruchomi. Po drodze jeszcze może zapytać, czy dodać wyjątek do zapory systemu Windows, wyrażamy mu na to zgodę. I teraz, aby do naszego zespołu się podłączyć, istnieją dwa sposoby. Pierwszy sposób jest taki, że w momencie, gdy naciśniemy klawisz F2 i... ...i otworzy nam się okienko łączenia z serwerem, na, w momencie, gdy, teraz nie pamiętam, czy host się ustawia na, zaraz ja to sprawdzę na szybko, żeby Państwa nie skłamać, wejdziemy sobie w Team Talka i jak naciśniemy F2, co się stanie? Aha, od razu jak naciśniemy z czoky w dół, po prostu tam, gdzie jesteśmy, to... ...jedziemy, mogli sobie poszukać na liście publicznych, które będzie public, teamtalk5, us, coś tam, coś tam i przedostatnia pozycja będzie public, public, teamtalk5, serwerpolish.pl. I wystarczy naciśnąć w tym momencie klawisz Enter i już połączenie zostaje nawiązane i wchodzicie Państwo do nas na serwer i potem można albo w ustawieniach pod F4 w pierwszej rekładce, albo pod skrótem F5 ustawić sobie własną ksywkę. Jeżeli wcześniej się przed połączeniem tego nie zrobiło w ustawieniach, albo drugim sposobem, przy połączeniu się z hostem, naciskamy klawisz tabulator i przechodzimy do pola host, bądź adres serwera i możemy wpisać sobie następujący host. N jak Natalia, V jak Volvo, P jak Paweł, S jak samochód.pl, NVPS.pl i wystarczy de facto nacisnąć klawisz Enter i też połączenie zostanie nawiązane. W tym momencie, jeżeli mamy konto użytkownika u nas założone, to oprócz tego będzie przy połączeniu z hostem dwa pola na wpisanie nazwy użytkownika i hasła do serwera. Czyli w tym momencie, jeżeli mamy konto użytkownika u nas założone, to oprócz tego będzie przy połączeniu z hostem dwa pola na wpisanie nazwy użytkownika i hasła do serwera. Czyli w tym momencie, jeżeli mamy konto użytkownika u nas założone, to oprócz tego będzie przy połączeniu z hostem dwa pola na wpisanie nazwy użytkownika i hasła do serwera. Post bardzo przydługawy, ale myślę warto się z nim zapoznać. Mam nadzieję i gratuluję wszystkim tym, którzy wytrwają do końca i wysłuchają mojej wypowiedzi do końca. I cóż, do zobaczenia na oficjalnym.pl. I zapraszam do miłych i owocnych dyskusji. Jeżeli ktoś miałby jakieś pytania, pozostaje jak najbardziej do dyspozycji, bądź reszta administracji, tak jak wymieniam, jest to Żywek, jest to Nuno69 i jest to na pewno DaszekMDM. Aha, i tutaj mi... Tak, odpowiada, że jest jeszcze właśnie Longshot. Także jeżeli ktoś miałby pytanie co do działania serwera, co do utworzenia konta użytkownika, bądź ewentualnie kanału takiego pokoju stałego, to proszę się kierować do któregoś z nas. A tymczasem pozdrawiam ciepło, bardzo słonecznie, chociaż z tym słońcem ostatnim czasem jest różnie, bardziej go nie ma niż jest, ale życzę, żeby chociaż w sercach te słońce jakoś tam jeszcze zagościło. Trzymajcie się, pozdrawiam.

Kosa12

#3 ·

Transcription

Siemanko, jak jeszcze chcę kilka słów dopowiedzieć do mojego poprzednika, wiolinista. Team Talk jest również dostępny na urządzenia mobilne typu iOS i Android. Na Androidzie Team Talka można pobrać ze sklepu Play, a na iPhona można pobrać Team Talka z takiego sklepu jak App Store. Dziękuję za informację, to wszystko co miałem do powiedzenia, siema.

violinist

#4 ·

Transcription

Tak, dokładnie, dziękuję Ci Mikołaju, żeś o tym wspomniał, no ja się rozgadałem bardziej o wersji desktopowej, jak najbardziej na obie te platformy mobilne TeamTalk jest i jest oczywiście w pełni dostępny. Dziękuję. Drugą ciekawą jeszcze opcją jest też taka, żeby nie było, że TeamTalk jest gorszy w jakimś stopniu od Skype'a, bo ktoś mógłby powiedzieć, że tak, ale tak jak oczywiście Skype, TeamTalk umożliwia również transfer plików, czyli wymianę plikami. O ile, podkreślam, administrator danego serwera, do którego się podłączamy, zezwolił na to. Bo tutaj, proszę Państwa, wszystko opiera się na zasadach założyciela danego serwera, do którego się podłączamy. To administracja serwera decyduje, co wolno na tym serwerze, a czego nie wolno. Na przykład, załóżmy na jakimś serwerze, zwykły Kazio może sobie stworzyć tymczasowy pokój i sobie tam zaprosić jakichś ludzi, zabezpieczyć go hasłem i sobie tam z nim... ...gadać i pokój będzie, dopóki tam ktoś będzie w środku. Jeżeli wszyscy z niego wejdą, pokój się, po prostu kanał sobie zniknie. Ale na przykład może być taki serwer, gdzie z jakichś względów politycznych, po prostu administracja przyjęła danego serwera taką politykę, że nie zezwala zwykłemu Kaziowi i Jankowi na utworzenie nawet takiego tymczasowego kanału. Tutaj prawa użytkowników, co komu wolno, co komu nie wolno. O prawach takich decyduje administracja serwera konkretnego, czyli po prostu ten, kto jest tak zwanym adminiem na danym serwerze. Bądź to założyciel tego serwera, wiadomo, bądź to jego poddani, współadministratorzy, bądź to... ...potem jeszcze jest coś takiego jak tak zwany operator. Zwykłym użytkownikom można... ...nadać poszczególne jakieś tam prawa, możliwości typu, nie wiem, wyrzucanie użytkowników, banowanie, przenoszenie ich pomiędzy kanałami bez konieczności podawania haseł. Czyli na przykład załóżmy, ja nie pamiętam hasła do jakiegoś tam kanału, to po prostu mogę się tam, po prostu staję na sobie, mogę albo z menu tam Ctrl-Alt-M nacisnąć na sobie i wybrać z listy kanał, albo po prostu nacisnąć na zasadzie przeciągnij i upuść. Czyli naciskam na sobie Ctrl-Alt-M. Przechodzę strzałką na wybrany kanał, na który chcę się przenieść, żeby mi się od tego hasła podawać i daję Ctrl-Alt-V. I tak samo, i takie uprawnienie może przydzielić administracja po prostu zwykłym użytkowniciowi, pod warunkiem, jeżeli ono ma konto. No bo w tym momencie, jeżeli byśmy przydzielili takie uprawnienie tak zwanemu anonimusowi, no to w tym momencie byłby efekt, że każdy, kto by się zalogował, mógłby po prostu sobie bezkarnie chodzić po wszystkich kanałach. Nawet tych zabezpieczonych hasłem. Więc jeżeli ktoś tam na jakimś serwerze miałby mieć jakieś uprawnienie, no to w tym momencie jakby musi mieć do tego otworzone indywidualne konto użytkownika ze swoim indywidualnym loginem i hasłem. I na takie konto można nałożyć taki, załóżmy, rodzaj uprawnienia. Także właśnie jeszcze... Aha, no i oczywiście możliwość udostępniania pulpitu. Coś, co zdaje się jest też w Skype'ie dostępne, więc jak ktoś chce skorzystać, proszę bardzo. Także właśnie jeszcze możliwość udostępniania pulpitu. Coś, co zdaje się jest też w Skype'ie dostępne, więc jak ktoś chce skorzystać, proszę bardzo. Też oczywiście ze zgodą i ze zezwoleniem ustawień serwera poprzez administrację, bo też można na przykład zrobić tak z administratora, że na przykład użytkownicy nie będą mieli prawa udostępniać pulpitu. Bo tak, no bo tak sobie zarządzi administracja i koniec. Także tutaj dzieje się wszystko, jest w rękach tak naprawdę założyciela i administracji serwera. No tak działa polityka tego programu. Coś trochę jak TeamSpeak, no. W TeamSpeak'u jest chyba zdaje się ponowna zasada działania, nie wiem, nie używam, ale z opinii wiem, że tak. Więc no taka jest generalnie polityka TeamTalka i tyle by rzec można, tak do tego jeszcze wszystkiego. No, to chyba wszystko, co mi się w tym momencie przesuwa. No więc jeżeli coś mi przyjdzie na myśl albo ktoś mi jeszcze powie albo wspomni czego nie powiedziałem, to jak najbardziej tutaj się poprawię. No więc jeżeli coś mi przyjdzie na myśl albo ktoś mi jeszcze powie albo wspomni czego nie powiedziałem, to jak najbardziej tutaj się poprawię. No więc jeżeli coś mi przyjdzie na myśl albo ktoś mi jeszcze powie albo wspomni czego nie powiedziałem, to jak najbardziej tutaj się poprawię. No więc jeżeli coś mi przyjdzie na myśl albo ktoś mi jeszcze powie albo wspomni czego nie powiedziałem, to jak najbardziej tutaj się poprawię. Więc jeszcze raz życząc miłej nocy, bo to w sumie już noc, rano, ówczesne. Więc jeszcze raz życząc miłej nocy, bo to w sumie już noc, rano, ówczesne. I miłego dnia, do usłyszenia.

longshoot

#5 ·

Transcription

Ach, teamtok, teamtok, tak. Bez teamtoka to nie byłoby to samo, bo nie byłoby. W ogóle to wybaczcie za to, że nie podniosłem klapy laptopa i nie było słychać tego jak powinno być. No ale teamtok to jest program, który sprawia, że mam co robić, się nie nudzę przez, nie wiem, w nocy na przykład. I mogę coś robić, niekoniecznie nudzić się, tak więc nice.

daszekmdn

#6 ·

Transcription

Co do teamtoka, używam go regularnie, ze swego czasu bardzo dużo siedziałem na publicznym serwerze OPS, publicznym polskim serwerze, a teraz już można mnie tam spotkać rzadziej, ponieważ większość czasu spędzam na swoim własnym, prywatnym serwerze. Co do tworzenia serwerów na teamtoka, jest to operacja dość prosta, jest różna na systemach Windows jak i Linux. I następnie. Większość problemów. Jak uruchomić taki serwer, to mam napisać w myślnikarzu na wb.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

longshoot

#7 ·

Transcription

A dalej po IP czy już jakoś inaczej się łączysz?

daszekmdn

#8 ·

1 likes
Transcription

Po IP, a tak w ogóle to skąd wiesz, że miałem serwer po IP, a nie na przykład po hoście?

violinist

#9 ·

Transcription

No cóż, na ch... się wcale nie zrozumiało, że coś tam brzęczałeś do tego mikrofonu, szeptałeś i nie szło zrobione, tylko bardziej popiłeś niż... Musiałem naprawdę bardzo mocno podkręcić system, żeby dało się chociaż coś z tego wyłonić.

longshoot

#10 ·

Transcription

No, no bo kurde, no jak się pierwszy raz zakłada serwis, no to chyba się pojapi jest, trzeba potem, nie wiem, domeny kupić, czy coś, żeby były, no, z jakąś tam nazwą, czy coś, nie wiem, jak to działa.

daszekmdn

#11 ·

Transcription

Nie no, da się u nich po prostu zrozumieć.

Kosa12

#12 ·

Transcription

Cześć Daczku Jeśli chodzi o Twój post no tak, drugi się da zrozumieć ale ten pierwszy no to nie, ponieważ jest nagrane cicho i jak odsłuchiwałem to musiałem podgłosić np. ja odsłuchiwałem go na głosikach no to musiałem głosiki na całą pedę podgłosić żeby odsłuchać ten Twój post nie wiem no ja się nie czepiam bo nie chcę się czepiać ja to po prostu mówię tak jak jest a jeśli chodzi o violinista no nie wiem jakoś tam miał coś tam do Ciebie to już jego sprawa dobra, to wszystko co miałem do powiedzenia siema

daszekmdn

#13 ·

Transcription

Mówiłem, że używam Kintoka. Używam go na przykład. Jestem na północnym polskim serwerze NPP, chociaż od jakiegoś czasu jestem w tym serwerze, rzadziej. Planuję się stamtąd przenieść całkowicie w dziesięć dni, a obecnie jestem na swoim serwerze prywatnym. Najwięcej czasu tam spędzam. I Kintok odgrywał w moim życiu dość dużą rolę, bo poznałem nowych ludzi. Ja nauczyłem się ich duże się i czasem ktoś pomógł mi. I właśnie w ten sposób.

lukasz1993258

#14 ·

Transcription

Korzystając z TikToka, ale świetnie mi się podobało. Co?

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

wojtas

#15 ·

Transcription

Witam wszystkich bardzo serdecznie ja teamtoka używam bardzo często na różnych przeróżnych serwerach zależy gdzie i z kim tam jestem często w miarę mnie można spotkać na mvps jako crime no i generalnie teamtok jest bardzo fajnym programem pod względem jakości i pod względem tego że można sobie tam fajnie urządzić streaming na przykład fajnie można sobie jak ktoś się troszkę zna na tym ustawić i film jakiś obejrzeć albo ogółem czegoś posłuchać ze znajomymi z grupką jakichś ludzi wtedy jest miła atmosfera fajna jakość jednocześnie i ogółem jest dużo zalet też zaletą jest to że teamtok jest w wersji mobilnej tam można sobie się przemieszczać z teamtokiem nagrywać można rozmowy no naprawdę program godny polecenia

daszekmdn

#16 ·

Transcription

Krześć. Do tej pory serwery prywatne jak i publiczne borykały się ze sprawami spammerów i niemożności ukrocenia im spamowania. Jeśli ktoś miał cierpliwość, jeśli chodzi o spammerów oczywiście, to mógł sobie zmieniać IP w nieskończoność i spamować. Teraz w wersji 5.3.0, która jest na razie betą, wprowadzono logowanie się za pomocą Facebooka. Uwaga. Podstawową kwestią dość interesującą jest to, że dodano opcję dana bana po nazwie użytkownika typu user. Gdy na przykład dalibyśmy komuś bana po nazwie użytkownika user, która byłaby przeznaczona dla wszystkich, no to nikt by się nie zlogował. Ale w przypadku Facebooka jest to rozwiązane w ten sposób, że jeżeli damy komuś bana po nazwie użytkownika, to wtedy tylko jego konto się banuje facebookowe, on nie może wejść, inni mogą wchodzić. Kolejną ciekawą opcją jest banowanie na kanale. Jeżeli mamy kanał prywatny na jakimś serwerze, nie jesteśmy administratorem, a ktoś nam usilnie... Nie musimy być administratorem, a ktoś nam usilnie po prostu wchodzi na ten kanał, a hasła nie możemy zmienić, bo na przykład nie chcemy tego robić z powodu następującego, że ludzie to hasło już znają, ci uprawnieni i nie chcemy im od nowa go badawać. Możemy taką osobę na kanale zbanować. I wtedy możesz chodzić po serwerze, ale na kanał, na którym jest zbanowany, nie wejdzie. Kolejnym featurem jest... Kolejną rzeczą jest to, że możemy już teraz bez wchodzenia w ustawienia na telefonie, w ustawienia TeamDocka, wybrać sobie Turned Voice Activation. I mamy nawet słówak do levelu teraz. Niedaleko TX-a to jest. Zupdate'owano opus, jakieś tam zmiany językowe. Też w sensie w plikach językowych. No i... Cóż... Dodano piękną rzecz, wyczekiwaną przeze mnie od zawsze. Pisanie prywatnych wiadomości do użytkowników poza kanałem. Taka rzecz była na... na iPhone'ie. Na przykład. I na TT.com'ie. A teraz jest w normalnym TeamDock'u. Dodano także wnoszenie wielu użytkowników, ale jak to działa, to nie wiem. Mi coś nie chce. To było na tyle. Pozdrawiam.

daszekmdn

#17 ·

Transcription

Witajcie wszyscy, od jakiegoś czasu jest już wersja 5.3.0, a właściwie 5.3.1 z poprawką i naprawdę lista zmian jest dość obszerna w wersji 5.3.0, ale tym razem już jej nie będę tłumaczyć. Poprzednią listę przetłumaczyliśmy i ludziom się to nie podobało, więc teraz jak tak bardzo chcą sobie radzić sami, niech sobie radzą. Więc jak ktoś chce wiedzieć, brw.ndk.com.pl, enter, wnios, teamtalk 5.3.0, release i tyle. Między innymi poprawka w kodach. W dekach fajny dodatek do kanałów, fajny dodatek do kontu użytkowników, możliwość przenoszenia w końcu kilku użytkowników naraz. I coś jeszcze chciałem powiedzieć. No nieważne. A i pisanie wiadomości prywatnych, m.in. do użytkowników spoza kanału.

DJGraco

#18 ·

Transcription

Witam Was wszystkich, Bedlos serdecznie z Król, to jest wątek o TeamDoku, no to w takim razie muszę powiedzieć, no, pewną rzecz, którą się dowiedziałem na forum tekstowym, z racji tego, że nie wszyscy zaglądają na fora tekstowe, bo znam taką osobę, która rzadko zagląda na fora tekstowe, a częściej się na fora głosowych udziela, informuję, że serwer www.nvps.pl został tymczasowo zamknięty z powodu finansowych, jak chcecie, to możecie wesprzeć ten projekt, no, ja niestety nie, no, bo ja nie mam żadnych Paypalów, ani jeszcze konta nie mam, ale chętnie bym dał jakiś pieniądze, gdybym miał, no. Tak więc... To tyle. Pozdrawiam.

wojtas

#19 ·

1 likes
Transcription

Jak zamknięty, jak przed chwilą byłem to działa.

daszekmdn

#20 ·

1 likes
Transcription

No i coś starej informacje masz. Naprawili, bo pisali.

1 / 6 Next