Forum

podpis

Życie codzienne niewidomych

Poprzednia 8 / 11 Następna

cinkciarzpl

#141 ·

Jest jeszcze podpis elektroniczny np autenti.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

pajper

#142 ·

Posiadam elektroniczny podpis kwalifikowany. Ale wcale nie wygląda to tak pięknie, jak się to czaruje, bo bardzo często słyszę, że i tak wymagają podpisu zwykłego, na przykład przy wszelkich fundacyjnych wnioskach do PFRON.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

cinkciarzpl

#143 ·

1 likes
To pewnie kult papira jak zwykle bo nic innego za tym nie przemawia.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

pates

#144 ·

Ja wymyśliłem sobie sposób, chyba idealny.
Zrobić odlew w formie ramki z literkami, potem tylko długopisik tam wkładać i przejeżdżać po obrysie od środka.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

gadaczka

#145 ·

1 likes
Heh niby idealne, ale jak ktoś ci ukradnie ramkę?
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

Zuzler

#146 ·

2 likes
To jest dobre do nauczenia się podpisu.

Agata.d

#147 ·

Ja najczęściej podpisuję się za pomocą osoby widzącej, ktoś mi rękę prowadzi, żeby to jakoś wyglądało i żeby litery nie były zbyt duże. Jeśli tak się nie da, używam odcisku palca. jeszcze nie miałam z tym problemu nigdzie. W dowodzie mam zaznaczone, że podpis niemożliwy. Rozwarzam też pieczątkę.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

pates

#148 ·

Po co komu by miała być taka ramka?
-- (gadaczka):
Heh niby idealne, ale jak ktoś ci ukradnie ramkę?

--

Agata.d

#149 ·

1 likes
No może nie ukradnie, ale łatwo jest taką ramkę zgubić.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

pates

#150 ·

Oczywiście że tak, ale zwykłą ramkę też można w akcji zapodziać.

Agata.d

#151 ·

1 likes
No to prawda, ale zwykłą można łatwo nabyć, albo zrobić sobie samemu dość łatwym sumptem, a z taką jest trudniej.

pates

#152 ·

Niby tak, ale generalnie jest ona poprostu łatwiejsza.

Agata.d

#153 ·

No może i tak.

MarOlk

#154 ·

1 likes
@Pates, taka ramka to proszenie się o kłopoty. Wtedy to każdy, kto będzie miał ją w swoich łapskach może podrobić twój podpis. Poza tym nie da się zrobić czegoś takiego żeby wyglądało jak normalny podpis

Agata.d

#155 ·

1 likes
No w sumie coś w tym jest.

balteam

#156 ·

1 likes
To tak jak by powiedzieć, że karta bankowaa to proszenie sięo kłopoty, a po drugie pewnie nawet z taką dokładną ramką i tak inaczej trochę piszesz te litery, ogólnie polecam samą ramkę z czegoś wyciętą, tylko tyle żeby trzymać się prosto w podpisie.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Agata.d

#157 ·

1 likes
No tak, ale do karty jednak pim trzeba znać, żeby się dało coś więcej kupić, to już nie ma żadnych zabezpieczeń, więc każdy takiego podpisu może użyć.

balteam

#158 ·

1 likes
Teraz chyba do 100 zł na ogół możesz płacić bez pinu.
Z resztą możesz dowód zgubić itd itd.
W każdym razie i tak uważam to za taki średni wynalazek, polecam zwykłą ramkę z czegoś wyciętą i tyle.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

pates

#159 ·

Nie trzeba pinu, wystarczy nr karty, cvc, data ważności i np pesel.

cinkciarzpl

#160 ·

A jak wepniesz sobie google albo Apple pay, to o pinach możesz zapomnieć w ogóle. :)
Poprzednia 8 / 11 Następna