1 likes
masz plik _queue.pyd w katalogu gdzie jest sn.exe?
1 likes
Zaraz nuno CI prześle update.exe i spróbuj wtedy jeszcze raz to rzobić, jak dalej nie będzie działać to będziemy musieli nad tym z nunem przysiąść, bo to chyba wina updatera że jakichs plikóœ nie ściąŋa.
1 likes
Myślę, że doszliśmy wreszcie do rozwiązania wszystkich problemów.
należy pobrać http://nvps.pl/sn/update.exe
umieścić go gdzie znajduje się plik sn.exe
uruchomić w konsoli update.exe 0.20
Powinno wszystko działać.
należy pobrać http://nvps.pl/sn/update.exe
umieścić go gdzie znajduje się plik sn.exe
uruchomić w konsoli update.exe 0.20
Powinno wszystko działać.
1 likes
No jak dla mnie to tak, w sensie... zależy jaki plik chcesz otworzyć. Czasem jego otwieranie trwa po prostu dość długo, stąd wrażeniejakoby plik wogóle się nie otwierał.
1 likes
Żywku, sorki, ale mnie nie było więc nie mogłęm nic sprawdzić.
Dzisiaj wróciłem i właśnie zaktualizowałem do 0.20 i
Jeśli chodzi o czarny kolor tła i biały tekst, nie widzę już na tyle, żeby przeczytać, ale widzę białe smugi na czarnym tle, jest OK.
Dobrze by jednak było, aby menu rozwijane opcje również były na czarnym tle biały tekst.
Nadal w pomocy info o programie niema wersji programu jaki aktualnie używamy.
Nie wiem co zamierzasz dodać do obsługiwanych formatów, wyżej widziałem propozycję epub, może i warto byłoby dodać mobi.Programik prewsza lasa jak dla mnie, dobrze, że się za to wziąłeś ponownie, że ruszyłeś projekt.
Dzisiaj wróciłem i właśnie zaktualizowałem do 0.20 i
Jeśli chodzi o czarny kolor tła i biały tekst, nie widzę już na tyle, żeby przeczytać, ale widzę białe smugi na czarnym tle, jest OK.
Dobrze by jednak było, aby menu rozwijane opcje również były na czarnym tle biały tekst.
Nadal w pomocy info o programie niema wersji programu jaki aktualnie używamy.
Nie wiem co zamierzasz dodać do obsługiwanych formatów, wyżej widziałem propozycję epub, może i warto byłoby dodać mobi.Programik prewsza lasa jak dla mnie, dobrze, że się za to wziąłeś ponownie, że ruszyłeś projekt.
1 likes
ePUB JEST, NIE WIEM, CZY NA PEWNO OTWIERA WSZYSTKIE DOKUMENTY TEGO TYPU. W następnej kolejności gdzieś tam będę się brał za zapis do tych formatów, co już istnieją w sensie, że da się je czytać.
1 likes
@daszekmdn nie da się wczytywać tekstu linijka po linijce w szczególności z pdfu, bo po prostu API, którego używał nie pozwalami sprawdzić ile jest konkretnie streon w dokumencie, i że wczytam sobie jedną stronę, a wmiarę czytania gdzieś tam sobie w tle doczytuje się powoli wszystko, co było wcześniej. Sprawdź sobie jednak otwieranie dokumentów tekstowych, powinno przyspieszyć.
To ja dorzucę coś jeszcze.
Mnie to irytuje i nie wiem jak reszta.
Otwierając dokument pdf jest wstawiany znacznik podziału strony, podczas słuchania jest to irytujące bo gadaczka czyta "podział strony
To jest taki znacznik:
I bywa, że czytając mamy takie coś:
złożyłem porzuconą gazetę w mały kwadrat i schowałem do kieszeni płaszcza. Trzymając obie ręce nad stołem, opróżniłem kubek.
i tak co strona.
Terminal nadal się otwiera razem z simple note
Mnie to irytuje i nie wiem jak reszta.
Otwierając dokument pdf jest wstawiany znacznik podziału strony, podczas słuchania jest to irytujące bo gadaczka czyta "podział strony
To jest taki znacznik:
I bywa, że czytając mamy takie coś:
złożyłem porzuconą gazetę w mały kwadrat i schowałem do kieszeni płaszcza. Trzymając obie ręce nad stołem, opróżniłem kubek.
i tak co strona.
Terminal nadal się otwiera razem z simple note
1 likes
Terminal na razie ma się otwierać, bo po prostu nie wszystkie błędy jeszcze zapisują się w logach, wiec jak coś wyskoczy, albo się nie będzie odpalał, będe prosił o pró”ę odpalenia sn z konsoli cmd.
A co do podziałów strony, spróbuję je wyrzucić na poziomie processingu.
A co do podziałów strony, spróbuję je wyrzucić na poziomie processingu.
Widzę, że poprawiłeś aktualizator, zaktualizował mi się z poziomu programu i działa.
Coś walczysz dalej z tym programem cy całkowicie pochłonęła Cię pyskówka na forum :D
Coś w temacie obsługiwanych formatów, mobi, epub, odt?
Coś walczysz dalej z tym programem cy całkowicie pochłonęła Cię pyskówka na forum :D
Coś w temacie obsługiwanych formatów, mobi, epub, odt?
mobi nie jest aż tak ważny, ale odt tak, to powoduje, że nie musimy instalować open office żeby otwierać dokumenty, office nie wspiera tego i nie otwiera tych dokumentów, a ci co z tego korzystają najczęściej zapisują dokumenty domyślnie z rozszerzeniem odt.
1 likes
żywku, a czy można było by dodać wsparcie dla formatu Pages? Ostatnio często mam doczynienie z tymi plikami, ale nie udało mi się znaleść jakiegoś normalnego edytora, żeby móc edytować ich na windowsie.
1 likes
To jest plik tworzony przez pages, czyli alternatywę worda dla mac. Mam plik tylko po rosyjsku, ale wkleje link, bo może to jakoś pomoże:
https://yadi.sk/d/88jzYYo-ogTFQg
https://yadi.sk/d/88jzYYo-ogTFQg