Witajcie! Wraz z premierą wersji 2.0, 24 sierpnia, miała ukazać się prezentacja audio nowości w Eltenie w związku z brakiem zainteresowania Tyflopodcastu przeprowadzeniem audycji. Niestety, prezentacja ostatecznie się nie ukazała. Tym czasem sądzę, że nadal jest warto coś takiego zrobić i udostępnić na stronie, rozesłać newsletterem do użytkowników i tak dalej, by pokazać, że Elten dzisiaj to nie Elten trzy lata temu. Stąd mam do was pytanie czy ktoś ma jakąś wizję lub jest chętny nagrać taką prezentację? A może podzielić się tak, by kilku użytkowników pokazało różne aspekty programu? Jak byście to widzieli? Z pozdrowieniami, Dawid Pieper
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Witaj. Wiem, miałem nagrać... Narazie mam nagranie o stronie eltena, i dziś zmontuję. Najlepiej by chyba było gdybyś sam nagrał coś takiego, bo najlepiej znasz program i wszystko umiał byś pokazać :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Prawda jest taka, że większe zaufanie jest przy prezentacji osób trzecich. No bo wiadomo, autor może zawsze coś zmontować, sprawić, by wszystko lepiej działało na potrzeby prezentacji i tak dalej. Dlatego myślę, że lepsza opcją jest mimo wszystko pokaz od was, użytkowników. :) --Cytat (daszekmdn: Witaj. Wiem, miałem nagrać... Narazie mam nagranie o stronie eltena, i dziś zmontuję. Najlepiej by chyba było gdybyś sam nagrał coś takiego, bo najlepiej znasz program i wszystko umiał byś pokazać :D --Koniec Cytatu
#StandWithUkraine
Wydaje mi się, że można tam wkleić i twoje wypowiedzi jakieś, ale zgadzam sę, że bardziej wiarygodne jest, jak pokażą użytkownicy. Pytanie tylko, jak to ma wyglądać? Czy taki podcast, w którym wyjaśniamy, jak to się robi? Czy mamy opowiedzieć... no możnaby pomyśleć. Ja mogę się zaangażować, o ile nie musisz tego mieć na wczoraj.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Mam nadzieję, że Elten 2.1 ukaże się na początku października, data idealna to 7 października. Najlepiej byłoby nagrać prezentację na tyle szybko, by wtedy razem z 2.1 móc ją pokazać i po prostu rozesłać informację: Halo, Elten działa lepiej! Do wszystkich userów zarejestrowanych od 2014.
Co do formy, myślałem nad tym trochę w nocy. Wizja, która mi przyszła do głowy, wyglądałaby tak, ale podkreślam, to tylko bardzo wstępny pomysł. Między userów byłby podział najważniejszych funkcji: blogi, fora, pliki, youtube i tak dalej. I każdy by coś pokazał, a potem jakoś fajnie to by się zmontowało.
#StandWithUkraine
Podpisuję się pod powyższym, znaczy pod pomysłem Dawida, żeby rozdzielić opcje pod użytkowników. :D
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."
A co do prezentacji w tyflopodcaście. Zadzwoń ty jeszcze raz tam gdzie trzeba. jeden z kolegów w wątku o tyflopodcaście wyjaśniał co, gdzie i jak się robi.
Witajcie. Też wpadłem na pomysł, że fjnie by było zrobić to w kilku. Mogę to zmontować. Umiem to fajnie robić na gol wave, mam muzykę na licencji creative commons, troche wolnego czasu i chęci. :)
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Mogę montować, bo do opowiadania się nie nadaję. Ale montażyk jak najbardziej. Podrzucacie pliczki, wytyczne jak ma być, odpali się Pro Toolsa i będzie. :)
Hahaha, więcej chętnych do montarzu, niż nagrania. A przecież i nagrać trzeba.
Powiedzmy, że tak. Podzieliłbym pokaz Eltena na kilka rzeczy i dajcie znać, kto by mógł się którą zająć. I zobaczymy, co dalej wyjdzie.
Początek, czyli jak pobrać i zainstalować, jak się zarejestrować, jak ustawić. Wiem, że to nie do końca element prezentacji programu, ale wiem, że wiele osób boi się samemu coś konfigurować, a celujemy też z Eltenem do osób o małych doświadczeniach informatycznych
Fora, blogi i wiadomości, w tym głosówki i maile.
Funkcje związane z profilem, awatary, pliki udostępniane, profil ogólnie, wizytówka, status.
Sprawy mediów, czyli w praktyce youtube i pliki, przy których jest dość sporo do pokazania, jak playlisty, konwersaja, eksplorator plików i tak dalej.
No i programy, czyli realnie Saper i Szachy, tylko te dwa mają sens pokazowy.
Ktoś do czegoś chętny? Pozdrawiam, DP
#StandWithUkraine
MOJA PROPOZYCJA JEST TAKA, ABY TO TRWAŁO DOSYĆ KRUTKO, ZAWSZZE NA PODCASTACH DENERWUJE MNIE TO, ŻE JEST TO WSZYSTKO TAKIE ROZWLEKŁE. Myślę, że to powinna być bardziej reklama a nie wyjaśnianie wszystkiego od podstaw.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Też słuszna uwaga, dlatego pytałem, jak kto to widzi. Mnie na przykład wkurzają krótkie reklamy bez wyjaśnień, nie lubię. A znam ludzi, którzy właśnie preferują taką formę. I nie wiem, które grono jest większe.
#StandWithUkraine
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."
Anna Frankowska
This site uses cookies to enhance your experience.