Klient dla systemu Windows

Prezentacja Eltena, ktoś chętny?

Started by pajper 39 posts last post 8 years ago Page 2 of 2

myślę, że wszystko z 15 minut maks powinno mieć, hm może porównanie do klango jakieś? Chociarz nie wiem,
troszkę czasu minęło od świetności klango, więc może to nie jest dobry pomysł.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Wiecie co? W ciągłe porównywanie do Klango bym nie szła. Może najwyższy czas się od niego... yhm, odczepić?
Elten to inny projekt i warto pokazywać jego niezależność. Zgadzam się, że całość nie powinna być zbyt
długa, maks piętnaście minut. Zebrane najważniejsze rzeczy: jak zainstalować, jak się zarejestrować,
krótkie omówienie co Elten oferuje. Wydaje mi się, że dla samych wyjaśnień jak co robić, powinna po prostu
powstać osobna instrukcja, nie koniecznie w formie podcastu.

#23 2 likes

15 minut powinno wystarczyć. :)
Więcej zanudzi. :D
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

no i ja jestem raczej za tym, aby jedna osoba prezentowała, taka, która dobrze umie mówić, nie za wolno,
płynnie.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Ja też jestem za tym żeby nie porównywać z klango, a bardziej koncentrować się na swoich doświadczeniach
z Eltenem czemu właśnie elten a nie inny program. I skoro prezentacja to chyba dobrze by było by powiedziała
coś osoba która używa ten program.
Слава Україні! Sława Ukraini!

Elten pókico nie ma konkurencji i nie ma najmniejszego sensu porównywać go z programem, który swoje lata
świetności ma dawno za sobom. To jak by porównywać Iphonea 7 z 3gs.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Może nie pochwalał bym tak pohopnie tego projektu jak kolega wyżej, bo ma on pewne niedociągnięcia, chociażby
w zarządzaniu promocją, ale faktem jest, że wszystko idzie ku dobremu, a jeżeli wyjdzie wersja 3.0, gdzie
będzie wieloplatformowość, to już ogóle wszystko ruszy do przodu. Najważniejsze problemy softwareowe
elten ma już chyba za sobą. Teraz pozostaje tylko przyciągnąć społeczność. Ja na dniach naskrobię coś
na tych wszystkich śmiesznawych grupach na facebooku, niech ludzie wiedzą, i niech testują. A co będzie
dalej? Czas pokaże.
Co do porównywania całości do klango. Program ma podobną mechanikę, więc porównania są jak najbardziej
na miejscu. Chyba nawet w tekście promocyjnym zacznę od wspomnienia o tym projekcie. Sądzę, że ludzi
jednak mimo wszystko to bardziej zachęci.

Przede wszystkim zanim zaczniemy to rozpromowywać, przydało by się poprawić np angielską stronę bo na
download elten jest 404 not found
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ja nie zachwalam Eltena, bo wszystko ma wady i zalety i nic nie jest idealne. Co do Klango- zobacz sobie
jakie to w tym momencie jest niestabilne i zamulone. Po za tym większość rzeczy tam nie działa, a jeśli
już coś działa to gorzej niż tutaj.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

i warto wspoimnieć, że polskiej społeczności tam niema już
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Hm, Witajcie, No cóż...
Pochwalam myśl Dawida o prezentacji. Chociaż słuchając podcastów zauważyć pragnął bym że im krótrzy czas prezentacji, wiązałby się tylko z omówieniem tego co elten proponuje? Jak się go instalujeprzez funkcje,dostępne, działanie i w ogule, to może być słaby pomysł. Jeżeli wiązałoby się to z demonstracją na własnym przykładzie, jak to dany X czy Y obsługuje kwadrans może być MAŁO!!!!! Prezentacje konferencyjne to zaledwie 15 min. Czy zdajecie sobie sprawę co w takim czasie można pokazać????
Podział na osoby wydaje mi się też nie najleprzą myślą. Ale może jakby to zaczarować by te powiedzmy 3, czy 4 osoby miały taki sam głos to może by nikt się nie połapał że to montaż. Generalnie rozumiem idee że jedna osoba może nie dać sobie rady albo nie objąć najważniejszych funkcji, alepostulowałbym przemyśleć prezentację pod jednym użytkownikiem.
Gadałem ostatnio z majkmikiem o eltenie i przekonałem chyba do wejścia w elten, ale na razie kożysta z mojego konta. Hm Gdyby Majkmik miał leprzy głos to pewnie by się podją nagrania. Pozdrawiam serdecznie
Pies
LINE

Lubie tez pomysl prezentacji opalenizny, a ja móglbym to zrobic w innych jezykach, na przyklad w jezyku angielskim lub niemieckim.
Przepraszam, uzywam tlumaczenia google, wiec przepraszam za zle uzyte slowa lub cos.

Witajcie!
Może będziecie czuć się obrażeni, ale proponuję wybrać dwie, maks 4 osoby te, które płynnie mówią.
Trzeba mieć do tego dar przekonania i płynność mowy, bo jak tu trzeba się wyrobić w 15 minutach, to więcej
zajmie takie eeeee, mmmm, yyy, ETC, więc tu by trzeba było się zastonowić jak to rozwiązać, żeby jak
już się to yyy zdarzy, bo czasem najleprzym mówcą się to zdarza trzeba będzie też wo wycinać, więc trzeba
znaleść osoby z płynną mową, a wtedy będzie super materiał.
Ci, którzy nie czują się na siłach mówić, może zaproponować im montarz.
Ty Dawidzie też byś coś mógł powiedzieć, jako twórca programu, NP: Czego się spodziewać w najnowszych
wersjach, czy jak powstał program.
No ale to są tylko moje mądre rady, :P a wy możecie zrobić to po swojemu.

Nie powinno to byc dla mnie problemu, musze myslec o tym, co powinienem powiedziec przed strzalem, a nastepnie powinien byc OK.

@iskierka wiesz, plynność mowy nie jest aż tak koniecznabo mmm, yyyy, eeee da się wyciąć. Ja mowy w pełni
płynnej nie mam, częst się myle i cofam bo inaczej chcę to powiedzieć ale nadrabiam montarzem :D i sprry
za literówki ale laptopowa klawiatura

Tylko, że montarz dla wprawnego ucha będzie słyszalny, a wiadomo, że lepszy odbiór jest, gdy coś zrobione
jest naturalnie.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

@ Hrynic, zgadzam sie

Da się dobrze zmontować i bez montarzu i tak się by nie obyło, wszyscy montują.

To zależy jak kto zmontuje. W reaperze da się zrobić tak, żeby nie było w żaden sposób słychać montowania.