Najbliższa przyszłość Eltena
Wróć do Archiwum Eltena#81 arekk
dzięki CI bardzo, sam sb poradzę w twitteroauth, a to echo pisania to tak mine drażni, że wytrzymać nie idzie, ale jeszcze poczekam, i tak tu żadko bywam, chociaż ostatnio częściej. _
#82 karola12
ja uważam ze grupy to bardzo dobry pomysł wątki głosowe też ale wiadomości głosowe to nie wiem czy to taki dobry pomysł
#83 pioter998
no to podajcioe numer konta. a może jest na stronie? eltena. mój elten na win 7 przy każdorazowym otwieraniu rozpakowuje się. ale działa. czyta krótkie książki tekstowe ale dłuższych nie chce. czasem Was odwiedzam. pozdrawiam
#84 zywek
no u mnie się też rozpakowuje za każdym uruchomieniem
#85 pajper
Tak, numer jest na stronie. Co do rozpakowywania, tak ma być. Elten to po prostu archiwum sfx. LŁatwiej bowiem aktualizować dwa pliki niż setki.
PZDR
DP
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#86 michalzablocki9997
Przydała byięnaprzykład integracja ze skype, albokonwersja książek do pliku mp3. Przydało by się także nagrywanienotatek głosowych jak w klango.
#87 pajper
Witajcie!
Przeglądając stare rzeczy znalazłem kopię tego wątku.
Co prawda tylko z lutego 2015, więc malutki skrawek tego, co tu było mamy, ale zawsze coś.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#88 zywek
Twittera mozna ogarnąć i teraz mówię serio, jeśli to kogokolwiek interesuje w ogóle.
#89 monstricek
Muwie na serio, ze wazniejsze dla mnie bylo by wsparcie unicode. Takze przydalo by sie wsparcie katalogu
tune in.
#90 hryniek
Chociaż nie używam Unicode, to też uważam, że z logistycznego punktu widzenia jest to ważniejsze. Nie
ma co z tego programu robić programu do wszystkiego, no.. Chyba, że gdzieś się da dopisać wsparcie,
gdzie go faktycznie nie ma. Twitter ma swojich kilka klientów, więc wiecie.
#91 monstricek
Bo kazdy normalny program wspiera unicode. Mnie zle zaskoczylo , jak uruchomilem program i po starcie
synteza zaczela czytac wszystko bez zadnych deakrytykow.
O tune in pisalem, bo to naj wienkszy katalog stacyj radiowych,
jaki znam, a sa appki, ktory go obsluguja, speakon, naprzyklad. To znaczy, ze api jest otwarte. Jescze,
moze, przydaliby sie wizituwki glosowe, ale nie uwazam, ze to najwazniejsze.
#92 lukasz1993258
poco wizytówki?, przecierz są awatary?
#93 monstricek
Masz racje, wizituwka by przydalasie tylko dla tego, aby uzytkownik powiedzial kim jest i t.d., ale my
mamy taki wontek, takze to malo mialo by sens.
#94 daszekmdn
Mogło by być to fajne, żeby dało się rozpoznać głos użytkownika i wiedzieć czy go znamy czy nie ;)
#95 jamajka
No to można to sobie dać na awatar, takie nagranie. To, że my dajemy piosenki, to nasz wybór. Albo na
forum zobaczyć
#96 zywek
Unicode.
Unicode... DLaczego nie ma unicode?
Tune in nie będzie, bo zapewne nie ma api do ruby'ego, a nkomu się ni będzie chciało parsować czegokolwiek.
#97 monstricek
O unicode bende ciongle wypisywal, bo tak trzeba, bo to jest wazne. Rozumiem, ze na polskich systemach
program chodzi i otczytujesie fajnie, ale jerzeli mowic o jakas przyszlosc tego projektu, to bendzie
potrzebna wielojazykowosc, ktorej teraz niema. Rozumiem, ze to moje pisanie jest zanudne, ale takze
rozumiem, ze jak nie bende ciongle o tym unicode napominal, nic w tym kirunku nie zmienisie. Opropo tuniina.
Powiedzmy sobie sczerze, ze nikt z tutejszych uzytkownikow nie posiada ani takiej wiedzy, ani takiej
bazy linkow do strumieni stacyj z calego swiata. W tunein to jest zgromadzone, jakos posortowane i napisanie
sterownika do obslugi tego serwisu strasznie by ulatfilo zycie i autorowi, bo nie trzeba bylo by dodawac
kupe stacyj rencznie, i uzytkownikom, poniewasz oni otrzymali by dostemp do wienkszego katalogu radiuw
na swiece. Plus, taki dodatek przyciongnul by do projektu milosnikow radia z calego swiata, bo tak naprawde
teraz niema przes co normalnie sluchac radia, bo tapin sie rospadl.
#98 zywek
Poczekaj, oblukam te tune in.
Mówię, ze dlaczegonie ma tego unicode? Byłęm pewien, że był.
#99 DJGraco
A może o Tunein pogadacie gdzie indziej offtop się robi.
#100 zywek
Nie, bo to oże byc w najblizszych przyszłościach Eltena.