EltenLink

Najbliższa przyszłość Eltena

Wróć do Archiwum Eltena

#61 nickjonasbrothersfan

Taki to i w braille sense masz, a raczej - tak mi się przynajmniej wydaje, że Elten jest bardziej portalem społecznościowym a nie notatnikiem czy czymś w tym stylu.

2015-01-03 12:11

#62 daszekmdn

hhahaaha właśnie jest to portal a nie budzik.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2015-01-03 16:52

#63 pates

w klango było,to czemu tu miało by niebyć?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2015-01-04 12:00

#64 pajper

Niemam nic przeciw budzikowi, może kiedyś się go doda.
Tym czasem skupmy się jednak na ważniejszych zmianach.
PZDRDP

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2015-01-04 12:53

#65 pates

grupy! to najpotrzebniejsze!

2015-01-05 13:12

#66 pajper

MHM, nie zgodzę się z tobą.
Nie mam nic przeciw grupą i będzie trzeba nad nimi pomyśleć, ale nie są najpotrzebniejsze.
Nie jest jeszcze dość dużo wpisów na forum, by się miesza

#StandWithUkraine

2015-01-05 14:10

#67 mikolajholysz

ja myślę, że dwoma kierunkmi w których powinien iść elten jest strona i katalog mediów ewentualnie udostępnianie żeczy tródniejszych dla niewidomych w postaci łatwiejszej.
Mam tu na myśli np. twittera czy facebooka.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
2015-01-05 15:18

#68 pates

no oczywiście bardzo dobry by by był komunikator czyli mniej więcej taki jak hm, tt czy skype, tekstowy i głosowy, by były prywatne kanały, można by je robić do czasu wyjścia z nich

2015-01-05 17:00

#69 pajper

@mikolajholysz nie do końca się z tobą zgadzam, nie uważam, by katalog mediów powinien być głównym kierunkiem, w którym powinien się rozwijać Elten. Strona jest przydatna, ale nie jest chwilowo kluczowa. Moim zdaniem, program powinien się skupić na stabilności i zbliżeniu funkcjonalnie do Klango, strona powinna się pojawić, ale nie jest to dla mnie priorytetem. Facebook, Twitter są mile widziane, chciałem napisać klienta Twittera, ale nie wiem, jak to się robi.
PZDR
DP

#StandWithUkraine

2015-01-05 17:48

#70 daszekmdn

Do facebooka masz mirandę.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2015-01-08 10:17

#71 lukaszenka

A moim zdaniem chciałbym żeby elten poszedł raczej w kierunku terminala dla usług, które już są, czyli fb czy twitter podanymi w prosty sposób, bo jak ktoś już ktoś kiedyś wspomniał szkoda by było, aby niewidomi zamykali się poraz kolejny we własnej ciasnej społeczności. Po za tym projekt ciekawy i chętnie zostałbym beta testerem.

2015-01-10 13:58

#72 pajper

Z jednej strony racja, ale z drugiej strony właśnie to było interesujące w Klango, że można było rozmawiać z osobami niewidomymi, zadawać pytania, krótko mówiąc: dzielić się doświadczeniami, które widzących by nie interesowały.
Chociaż się zgadzam, FB czy Twitter by się przydał.
Gdybym tylko wideział, jak coś takiego napisać...

PZDR
DP

#StandWithUkraine

2015-01-10 16:39

#73 pioter998

ja proponuję formę finansowania eltena przez wysyłanie sms o podwyższonej płatno ści. nie wszyscy bowiem mają karty płatnicze. jak będzie się rozwijał - o czym dziś się przekonałem - toregularnie mogę go wspierać np.smsem za 5 zł. pozdrawiam.

życie jest Piękne.
2015-01-11 21:59

#74 pates

ja terz!

2015-01-12 14:37

#75 pioter998

proponuję też możliwość słuchania w eltenie tysięcy rozgłośni przynajmniej radiowych. wspomniałem o tym na tyflosie. i dobrze by było, gdyby były one dostępne na stronie i możliwo

życie jest Piękne.
2015-01-12 21:23

#76 pioter998

c.d.: i możliwość odbierania owych rozgłośni na wszystkich systemach podczas połączenia z internetem. i by były dostępne na stronie na indywidualnym koncie.

życie jest Piękne.
2015-01-12 21:29

#77 pioter998

próbowałem czytać książki tekstowe. nie wiem jak je zatrzymać, zrobić zakładke, albo na przykład kilka jednocześnie słuchać, to znaczy czytać

życie jest Piękne.
2015-01-12 21:32

#78 pajper

MHM, nie chcę podpisywać umowy na żadne SMSy premium, wybaczcie mi. :)
Nie umiem tego zrobić, mówię o radiach, pytałem, ale nie otrzymałem odpowiedzi.
Nie dasię przy książkach, nad tym będzie trzeba popracować, poczekajcie na 1.1, mam tu pewną, mhm, niespodziankę dotyczącą książek.

PZDR
DP

#StandWithUkraine

2015-01-13 18:22

#79 arekk

ekhem, jak już się wypowiadałem, fb znaczy twitter to wg mnie prosta sprawa, dajcie mi trochę czasu, bo nie mam aktualnie swojego kompa i dostęp do programowania jest ogranicony, bo w szkole wglnic nie mogę zrobić, w jakim języku ty to piszesz? jak w rb, to niei wiem czy TwitteroAuth jest dostępne, jak jest to problem z głowy, robię aplikacje elten-tweet albo po prostu elten, podepne i coś spróbuje wykombinować, i echo pisania, ludzie, musi być echo pisania. _

2015-01-25 18:51

#80 pajper

Ta biblioteka, o której mówisz, jest z tego, co widzę, ale szczerze mówiąc, nie uczyłem się jej używać.
Echo do 1.1 zrobimy, jeśli jutro znajdę czas, postaram się już w 1.09 wprowadzić.

PZDR
DP

#StandWithUkraine

2015-01-25 19:33