Informacje oraz dyskusja (O projektach)

Mini Load

Założony przez daszekmdn 34 wpisy ostatni wpis 25 dni temu Strona 1 z 2

Na Netbooku Pontes media downloader niezbyt chce działać (Ten najnowszy), starszy się zawiesza, więc postanowiłem napisać sobie mały downloader wykorzystujący Youtube DL.
Co myślicie? Ktoś chętny na testy?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

ja
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

OK, może nawet w ciągu tej godziny się pojawi ;).

#5 Edytowano

Hej hej, będzie. :)
W tym roku na pewno.

W momencie pisania pierwszego posta powstało już małe demo. Patrz załącznik.
Pamiętajcie, że to pierwsza Alpha.

#8 Edytowano

Na chwilę obecną nie.

Ja z Hermisem robimy coś w tym stylu. Natomiast to nie jest na pontez w ogóle

#10 1 polubienie

No ta, wszystko się kiedyś kończy. Pytanie tylko, czy chociaż dobrze się zaczęło?
-- (daszekmdn):
Na chwilę obecną nie.

--
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Nie powiedziałem, że nie będzie w ogóle w przyszłości.
Uczę się obecnie C# i jak się to rozwinie to i przepiszę wszystkie swoje programy zapewne.

Powodzonka.
-- (daszekmdn):
Nie powiedziałem, że nie będzie w ogóle w przyszłości.
Uczę się obecnie C# i jak się to rozwinie to i przepiszę wszystkie swoje programy zapewne.

--
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

#13 2 polubienia

No i wróciłem do pracy :).
Potrzeba jest matką wynalazków.

Kolejna nieoficjalna wersja z lipca

#15 1 polubienie Edytowano

Miniload 0.7
27.01.25
Dodano opcję pobierania wideo w najlepszej jakości (może zawierać błędy).
Od teraz pobrane pliki MP3 są kodowane w trybie joint stereo, aby uzyskać lepszą jakość dźwięku.
https://tdprograms.ovh/pfiles/ml.rar

#16 2 polubienia Edytowano

Wesołych świąt :).
Tak jakoś wypada, że wydawanie aktualizacji różnych moich programów na święta staje się tradycją. Czy to Boże narodzenie czy Wielkanoc.
Mini load doczekał się przepisania na C#!
Appka jest skompilowana w NET4.8, więc powinna działać na wszystkim co stoi na Win 10 lub 11 i ma podstawowe komponenty systemu. Niestety mogły odpaść ograniczone wersje Windowsa, ale dla osób, które chcą mieć jakiś downloader, który nadal działa na starszych lub okrojonych wersjach na stronie zostawiłem link do ostatniej wersji 0.7 napisanej w HSP, która działa wszędzie. No niestety. Na coś się trzeba było zdecydować. Albo sensowny interface, który umiem zrobić w WinFormsach, albo bezsensowny, bo nie umiem ładnie robić okienek w HSP.
Aplikacja dostała zupełnie nowy,, wygodniejszy interface niż w HSP. Sporo skrótów klawiszowych, opcję zmiany folderu, zapis do MP3 128 gdyby ktoś nie chciał 256 i lepsze pobieranie wielu linków.
Nie trzeba teraz wpisywać ścieżki ręcznie. Możemy wybrać plik używając "Load file" albo wkleić linki w pole edycji.
Dodatkowo dostajemy pełny status z YT-DLP w oknie dialogowym wraz z informacją ile linków już przeprocesował.
Wszystkie błędy, które zgłosiły osoby testujące prywatne bety zostały poprawione i wszystko działa stabilnie.
Niektóre moje założenia NT interface spotkały się z gorszym przyjęciem, więc je zmieniłem. Dlatego jeśli Wam się coś nie podoba, to dajcie znać, a pomyślę, czy jest to sensowne do wdrożenia. :)
A, jeśli ktoś chciałby zaproponować, aby aplikacja umożliwiała pobieranie kilku plików jednocześnie gdy załadujemy wiele linków to spokojnie, mam to na uwadze. Chciałem po prostu na razie skupić się nad sensownym przepisaniem tego co już było, poprawą wyglądu samej appki i ten feature wejdzie najpewniej w przyszłości w v1.1. Ale dajcie mi czas. Muszę chwilę odpocząć, bo już śni mi się nawet Visual studio i Codex :D.
Więcej w Readme i changelogu.
https://tdprograms.ovh/pfiles/mlng.rar

Niezorientowani czytacze wątku nie wiedzą do czego jest ten program. Wyedytuj pierwszy post wstawiając krótki opis.
Harmonię w domu zapewni akordeon.

No przecież jest napisane, że downloader do Youtube i podobnych.

A. No dobra. Piękny jest. Śmiga, dziękuję.
Harmonię w domu zapewni akordeon.

#20 Edytowano

Cieszę się, że działa. Gdybyś potrzebował jakiejś funkcji, albo znalazł jakiś błąd, daj znać.