Inne

Kawa i herbata - dyskusja

Założony przez sanklip 50 wpisów ostatni wpis 3 lata temu Strona 2 z 3

Mnie jakoś zielona herbata nie smakuje, choć podobno dobra na trawienie jest, jednak preferuję jednak zwykłą.
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

No ja zwykłej zielonej też nie preferuję zwłaszcza liściastej, bo jak się ją zaparzy to jest więcej liści niż herbaty, ale z torebeczki zieloną smakową jak najbardziej. A co sądzicie o herbatkach ziołowych?
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

A ja lubię mrożoną.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

Oo. Agata. Lajk. Mrożona to u mnie jedyna kawa, którą toleruję. No dobra... Jeszcze czekoladowe cappuccino ujdzie w tłumie :)

Kawy mrożonej nie piłam, ale pewnie dobra musi być.
Radość, moja mała przyjaciółka idzie ze mną przez świat. LINE

ja też uwielbiam kawę rozpuszczalną cappucino rużne smaki i uwielbiam kawę rozpuszczalną wa o smaku wanili po noć jest jeszcze karmelowa, ale nie piłam. waniliowa była pycha mówię była, bo niewiem czy jeszcze jest.

Była jeszcze w tamtym roku, bo miałam, a teraz nie wiem, czy jest.

kurcze chciałabym ją nabyć. a wiem, że w intermarsze była.

Ja piję kawę fusiastą. Najbardziej smakuje mi z mlekiem sojowym. Lubię też z odrobiną cynamonu.

A słyszałam o mleku sojowym, że dobrze z kawą smakuję. ale jakoś nigdy nie próbowałam.

A no,
smaczne jest.

Ostatnio kupiłam sobie też przyprawę taką,
pisało że to do kawy.
Cynamon,
kakao, cukier i coś tam jeszcze, nie pamiętam a nie sprawdzę już,
bo etykieta się zerwała.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Próbowałam też kawę z tymi syropami, np rumowy, karmelowy itd, ale nie bardzo mi to smakowało.

Ja tych syropów też nie lubię, za słodkie są dla mnie.

A czy próbowaliście kiedyś kawę z kardamonem? Ja ją bardzo lubię.
Слава Україні! Sława Ukraini!

Potwierdzam, Kawunia z kardamonem jest super!! Czasami też do kawy z kardamonem jeszcze dodatkowo lubię z amaretto.

--Cytat (iwkan):
A czy próbowaliście kiedyś kawę z kardamonem? Ja ją bardzo lubię.

--Koniec cytatu

Z kaw rzadko pijam mrożoną lub waniliowe cappuccino. Najbardziej lubię czarną herbatę, niekoniecznie ekskluzywną lub zbyt mocną; najważniejsze, żeby była do niej dodana cytryna W razie jej braku smakuje mi herbata z pigwą lub syropem, lecz to już nie to samo. Gorzkiej nie znoszę, bo strasznie wysusza mi śluzówkę, więc jeśli nie mam możliwości wypicia herbaty z jednym z wyżej wymienionych składników, używam cukru.

A ja z kolei z cytryną nie lubię, ale z pigwą jak najbardziej.

Pigwę, to ja moge jeść na sucho. Mmmm. jakie to doobre <3