EltenLink

#1441 Postukujacy

Granat sprzedany na czarnym rynku. W zamieszaniu zamieszane są nawet dzieci!

INFP
2022-09-17 18:34

#1442 Julitka

Mam pytanie:
Jak wzmocnić potencjał sprzętu scenicznego na scenie? Mamy dość dobre zaplecze, dużo sprzętu, mam też zatrudnionych ludzi od tego, a jednak nie dość, że sprzęt sceniczny wypada na 0 gwiazdek, to jeszcze praktycznie po każdym koncercie się psuje i to jeszcze za grube hajsy. Można coś z tym zrobić?

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-09-20 10:36

#1443 Postukujacy

O ile dobrze pamiętam sprzęt sceniczny zyskuje swoją wartość z biegiem grania koncertów. Odpowiednia obsługa też wtedy staje się bardziej wykwalifikowana. Chcesz wiedzieć jak najprościej? Podpatrz u jakiegoś innego zespołu, który odnosi sukcesy, jaki mają sprzęt i jakąobsługę. Uwzględnij konieczność transportowania tego i oczywiście by moc nie przekraczała 100000w. Zrób tak samo albo podobnie, to Ci się poprawi. A obsługę trzeba obdarowywać premią raz na tydzień. Ich zadowolenie z pracy ma wpływ na rozwój.

INFP
2022-09-20 14:34

#1444 djsenter

Polecam czerwony bunt, tam ekipa pomocnicza i sprzęt są jak trzeba.

Senter San
2022-09-20 17:18

#1445 Kasia

U nas też. W shock rock band. Wzorowaliśmy się na zespole Kondrata Kowalczyka

W życiu trzeba tylko grać w popmundo.
2022-09-23 19:38

#1446 Kasia

Hej. Czy ktoś jest zainteresowany robieniem przygód? Mam spisane prawie wszystkie, które są do zrobienia w popmundo. Brakuje mi wastelandu, marsa, siedmiu mórz i przygód fantasia, bo jeszcze ich nie robiłam, ale wszystkie inne tak i jesteśmy w stanie sobie z nimi poradzić. Pisane na szybko w plikach txt, ale koledzy i koleżanki, z którymi się dzieliłam dali radę, więc jeśli ktoś chce to podrzucę. A jak zrobię te brakujące, to też dorzucę. Praktycznie za wszystkie przygody dają xp :) tak dla zachęty.

2022-10-29 10:43

#1447 Julitka

Hej,
Ja jestem zainteresowana jakimś prościutkim questem dla nubów, jeśli nie macie nic przeciw.

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-11-10 10:52

#1448 Julitka

Dodatkowo mam pytanie:
Mam już utwory na pierwszą płytę.
I co dalej?
Tzn. co, najpierw mam iść na sesję nagrań, przygotować to jakoś, czy coś?

2022-11-10 10:53

#1449 Kasia

Tak. Najpierw musisz sobie nagrać te utwory, żeby potem nagrać płytę. Rozumiem, że kontrakt ze studiem masz? Płyta chyba musi mieć 12 utworów.
Jeśli idzie o prościutki quest...Odkrywca prawdziwego piękna. W prawdzie zajmuje ze 2 dni, ale nie wymaga nieprzespanych nocy :D a w nagrodę jest osiągnięcie - odkrywca prawdziwego pięknai wygląd podskoczy ci wyżej o 2 stopnie niż masz obecnie.

Jeśli ktoś z was ma przepustki strażnika z cmentarza pobierane w dzień umarłych i chce nam zrobić sztuczny tłum w krypcie zombie, to zapraszamy. Trochę Warszawiaków się zebrało w krypcie zombie, do której prowadzi odpowiednia mapka i tam trzeba wytrzymać bez utraty przytomności naszej postaci 48 godzin. Pozdrawiam moje dwie noce na czuwajce :D potrzebujemy sztucznego tłumu, jeśli umiecie broń palną to mogę pożyczyć broń, bo w zdobyciu tego osiągnięcia ona przeszkadza. Najlepiej nie polować, żeby nie rozwścieczać paskudków :D

2022-11-18 13:32

#1450 Julitka

Pytanko do wyjadaczy:
Mam napisanych parę utworów i jestem już gotowa do ich wydania; ustawiłam sesję nagraniową utworu, już nagrywam.
1. Ile takich sesji potrzebuję i czy zostanę poinformowana, że tak, już, zostało nagrane, gotowe?
2. Czy wystarczy te utwory nagrać, a potem ktoś tę płytę zacznie wydawać, czy ja coś muszę robić?
3. Jak wychodzi zapraszanie innych ludzi? Dzielimy się wtedy zyskami, czy co?

Edytowano 2023-03-22 13:27

#1451 djsenter

Sesja nagraniowa otyczy tylko i wyłącznie jednego utworu, dlatego musisz rezerwować te sesje indywidualnie, w przypadku tworzenia albumu czy czegoś podobnego.
Do oficjalnego tworzenia i wydawania albumów, musisz mieć kontrakt z jakąś wytwórnią.

Senter San
2023-03-22 13:53

#1452 Julitka

Mam kontrakt. Czy podczas jednej sesji nagram jeden utwór w całości, czy potrzeba ich więcej?

2023-03-22 13:54

#1453 djsenter

Tak, jedna sesja per utwór

Senter San
Edytowano 2023-03-22 16:45

#1454 Julitka

A jak już mam je nagrane, to jak wychodzi płyta?

2023-03-22 16:51

#1455 Julitka

Hej, freaki,
Mam już w studiu złożone nagranie, 7500 egzemplarzy spokojnie czeka na wydanie. I teraz pytanie do Was: Co się bardziej opłaca zrobić? Moje studio mówi, że wydaje single co 28 dni, więc pytanie, czy to znaczy, że mam czekać 28 dni i wydadzą mi sami, czy lepiej, żebym ja wydała, czy jak? No i pytanie też, bo oni piszą, że najlepiej wydawać we wtorki, z imprezą premierową; ale czy to się pokrywa z tym info o 28 dniach, czy jak to właściwie wygląda?

2023-04-06 17:25

#1456 djsenter

Hej, postaram się odpowiedzieć, chociaż daawno już mnie na Popmundo niebyło.
Płyty, czyli w tym przypadku single musisz wydawać sama, rzeczywiście co te 28 dni, aby ci popularność rosła i nie spadała.
Studio nagrań z którym masz kontrakt jedynie otrzymuje od ciebie zlecenie, a ty sama decydujesz o tym, kiedy wydajesz płytę.
Studia na swoich stronach często mają wskazania dla artystów, więc warto dla najlepszej kariery się do nich stosować :)
A propos imprez premierowych, to trzeba je po prostu organizować w dzień, w którym chcemy wydać płytę po dostarczeniu przez firme nagraniową fizycznych egzemplaży naszej płyty.

Senter San
2023-04-08 14:49

#1457 fantasma467

Kiedy ustawisz imprezę premierową, nagranie zostanie automatycznie wydane po jej zakończeniu. Dlatego ważne, żeby egzemplaże były dostarczone przed jego wydaniem.

2023-04-08 17:25

#1458 Julitka

Impreza premierowa mojego singla rozpoczęła się i zakończyła, a ja nie mam nadal informacji, czy i jak została opłacona. Żadne koszta nie zostały potrącone z konta artysty.

2023-05-03 09:13

#1459 fantasma467

A wybrałaś atrakcje i promocje?

2023-05-04 13:14

#1460 Julitka

Tak.

2023-05-04 14:23