Popmundo
Wróć do Gry tekstowe#1441 Postukujacy
Granat sprzedany na czarnym rynku. W zamieszaniu zamieszane są nawet dzieci!
#1442 Julitka
Mam pytanie:
Jak wzmocnić potencjał sprzętu scenicznego na scenie? Mamy dość dobre zaplecze, dużo sprzętu, mam też zatrudnionych ludzi od tego, a jednak nie dość, że sprzęt sceniczny wypada na 0 gwiazdek, to jeszcze praktycznie po każdym koncercie się psuje i to jeszcze za grube hajsy. Można coś z tym zrobić?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#1443 Postukujacy
O ile dobrze pamiętam sprzęt sceniczny zyskuje swoją wartość z biegiem grania koncertów. Odpowiednia obsługa też wtedy staje się bardziej wykwalifikowana. Chcesz wiedzieć jak najprościej? Podpatrz u jakiegoś innego zespołu, który odnosi sukcesy, jaki mają sprzęt i jakąobsługę. Uwzględnij konieczność transportowania tego i oczywiście by moc nie przekraczała 100000w. Zrób tak samo albo podobnie, to Ci się poprawi. A obsługę trzeba obdarowywać premią raz na tydzień. Ich zadowolenie z pracy ma wpływ na rozwój.
#1444 djsenter
Polecam czerwony bunt, tam ekipa pomocnicza i sprzęt są jak trzeba.
#1445 Kasia
U nas też. W shock rock band. Wzorowaliśmy się na zespole Kondrata Kowalczyka
#1446 Kasia
Hej. Czy ktoś jest zainteresowany robieniem przygód? Mam spisane prawie wszystkie, które są do zrobienia w popmundo. Brakuje mi wastelandu, marsa, siedmiu mórz i przygód fantasia, bo jeszcze ich nie robiłam, ale wszystkie inne tak i jesteśmy w stanie sobie z nimi poradzić. Pisane na szybko w plikach txt, ale koledzy i koleżanki, z którymi się dzieliłam dali radę, więc jeśli ktoś chce to podrzucę. A jak zrobię te brakujące, to też dorzucę. Praktycznie za wszystkie przygody dają xp :) tak dla zachęty.
#1447 Julitka
Hej,
Ja jestem zainteresowana jakimś prościutkim questem dla nubów, jeśli nie macie nic przeciw.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#1448 Julitka
Dodatkowo mam pytanie:
Mam już utwory na pierwszą płytę.
I co dalej?
Tzn. co, najpierw mam iść na sesję nagrań, przygotować to jakoś, czy coś?
#1449 Kasia
Tak. Najpierw musisz sobie nagrać te utwory, żeby potem nagrać płytę. Rozumiem, że kontrakt ze studiem masz? Płyta chyba musi mieć 12 utworów.
Jeśli idzie o prościutki quest...Odkrywca prawdziwego piękna. W prawdzie zajmuje ze 2 dni, ale nie wymaga nieprzespanych nocy :D a w nagrodę jest osiągnięcie - odkrywca prawdziwego pięknai wygląd podskoczy ci wyżej o 2 stopnie niż masz obecnie.
Jeśli ktoś z was ma przepustki strażnika z cmentarza pobierane w dzień umarłych i chce nam zrobić sztuczny tłum w krypcie zombie, to zapraszamy. Trochę Warszawiaków się zebrało w krypcie zombie, do której prowadzi odpowiednia mapka i tam trzeba wytrzymać bez utraty przytomności naszej postaci 48 godzin. Pozdrawiam moje dwie noce na czuwajce :D potrzebujemy sztucznego tłumu, jeśli umiecie broń palną to mogę pożyczyć broń, bo w zdobyciu tego osiągnięcia ona przeszkadza. Najlepiej nie polować, żeby nie rozwścieczać paskudków :D
#1450 Julitka
Pytanko do wyjadaczy:
Mam napisanych parę utworów i jestem już gotowa do ich wydania; ustawiłam sesję nagraniową utworu, już nagrywam.
1. Ile takich sesji potrzebuję i czy zostanę poinformowana, że tak, już, zostało nagrane, gotowe?
2. Czy wystarczy te utwory nagrać, a potem ktoś tę płytę zacznie wydawać, czy ja coś muszę robić?
3. Jak wychodzi zapraszanie innych ludzi? Dzielimy się wtedy zyskami, czy co?
#1451 djsenter
Sesja nagraniowa otyczy tylko i wyłącznie jednego utworu, dlatego musisz rezerwować te sesje indywidualnie, w przypadku tworzenia albumu czy czegoś podobnego.
Do oficjalnego tworzenia i wydawania albumów, musisz mieć kontrakt z jakąś wytwórnią.
#1452 Julitka
Mam kontrakt. Czy podczas jednej sesji nagram jeden utwór w całości, czy potrzeba ich więcej?
#1453 djsenter
Tak, jedna sesja per utwór
#1454 Julitka
A jak już mam je nagrane, to jak wychodzi płyta?
#1455 Julitka
Hej, freaki,
Mam już w studiu złożone nagranie, 7500 egzemplarzy spokojnie czeka na wydanie. I teraz pytanie do Was: Co się bardziej opłaca zrobić? Moje studio mówi, że wydaje single co 28 dni, więc pytanie, czy to znaczy, że mam czekać 28 dni i wydadzą mi sami, czy lepiej, żebym ja wydała, czy jak? No i pytanie też, bo oni piszą, że najlepiej wydawać we wtorki, z imprezą premierową; ale czy to się pokrywa z tym info o 28 dniach, czy jak to właściwie wygląda?
#1456 djsenter
Hej, postaram się odpowiedzieć, chociaż daawno już mnie na Popmundo niebyło.
Płyty, czyli w tym przypadku single musisz wydawać sama, rzeczywiście co te 28 dni, aby ci popularność rosła i nie spadała.
Studio nagrań z którym masz kontrakt jedynie otrzymuje od ciebie zlecenie, a ty sama decydujesz o tym, kiedy wydajesz płytę.
Studia na swoich stronach często mają wskazania dla artystów, więc warto dla najlepszej kariery się do nich stosować :)
A propos imprez premierowych, to trzeba je po prostu organizować w dzień, w którym chcemy wydać płytę po dostarczeniu przez firme nagraniową fizycznych egzemplaży naszej płyty.
#1457 fantasma467
Kiedy ustawisz imprezę premierową, nagranie zostanie automatycznie wydane po jej zakończeniu. Dlatego ważne, żeby egzemplaże były dostarczone przed jego wydaniem.
#1458 Julitka
Impreza premierowa mojego singla rozpoczęła się i zakończyła, a ja nie mam nadal informacji, czy i jak została opłacona. Żadne koszta nie zostały potrącone z konta artysty.
#1459 fantasma467
A wybrałaś atrakcje i promocje?
#1460 Julitka
Tak.