No akurat zgadzam się z PatrykiemKubaszczykiem. Zaraz dojdziemy do momentu gdzie to system Windows nie pozwoli appkom pobierać czasu xD.. Niestety ułomność systemu jest gorsza od ułomności screenreadera.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Wygląda dobrze. Autosugestie się pojawiają. Wydaje mi się, że działa to wolniej niż na windowsie ale może to tylko moje wrarzenie. -- (patrykkubaszczyk): Witam. Jak wygląda praca w visual studio code na macu?
Czego dokładnie? Wszystko wygląda jak na windowsie. Po za tym z tego co mi pisałeś i co z resztą jest oczywiste będziesz miał M1 a ja jeszcze intelowiec więc np. taka kompilacja może wyglądać z deczka inaczej.
Ciekaw jestem zaktualizowanej opinii Nuna. Dalej się vo nie nadaje?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
W MacOS 13 jest duzo lepiej, jednakze nadal VO brakuje dosc sporo do ZDSR. I tak wole ulomny screenreader, niz ulomny system. Teraz, jak odkrylem jak moge pisac pluginy do VO w Swifcie a nie w tym ograniczonym Apple Scripcie to winic mozna tylko moje lenistwo i brak umiejetnosi
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
bzdura. W celach edukacyjnych do własnego użydku można jak najbardziej sobie takiego maca postawić. Przynajmniej gdzieś widziałem o tym taką wzmiankę. To zależy na jaką platformę wirtualną chcesz to postawić. Jest mnustwo poradników o tym, jak to zrobić. Ja parę lat temu bawiłem się tym na vm ware workstation, tam się instalowało takie coś jak unlocker, co pozwalało na dodanie do listy systemów systemu macosx , potem montowałem coś co nazywało się darvin, co instalowało vmware tools, co poprawia obsługę grafiki i audio. No i potem normalnie, klawisz command to klawisz windows więc na windowsie da się to obsługiwać. Ja z tym to ja teamtalka i skype obsługiwałem i dzięki temu nauczyłem się mniej więcej jak osługiwać ten system. I tak w wirtualnym środowisku niewszystko zrobisz, z tego co wiem, nie skompilujesz programu w xcode, nie mówiąc o tym, że nie skorzystasz w zadowalający sposób z protoolsa abletona czy innych davovo podobnych narzędzi. Więc do edukacyjnych celów jak najbardziej można i nikt cię za to za kraty nie wsadzi. Ja tak robiłem i jakoś moje apple id nie zostało zablokowane. Ba całe studia tak robiłem bo jakoś zabujałem się w pages i na nim robiłem pracę, właśnie z użyciem vm.
A ja sobie ostatnio testowałem na fizycznym Macu XLD do zgrywania płyt i wstępnie, tak dostępne to jest, nie bawiłem się szczegułowo tj nie sprawdzałem czy w samym programie da się edytować informacje o płycie. XLD to taki EAC dla Maca jak by ktoś nie wiedział, ale troszkę lepiej jest od niego zrobiony bo np automatycznie wykrywa offset napędu, gdzie w EAC to musi się zadziać za interakcją użytkownika no i musi być płyta klucz.
dobra, udało mi się na vm odpalić macOS monterey, nie stety po aktualizacji do nowszych wersji jest błąd, ale system działa bardzo fajnie. Z wyjątkiem mikrofonu który normalnie jakoś tam brzmi a w macOS tak dziwnie harczy
Ja na mac os przeszłam głównie z frustracji windowsem. Skończyło sięna pc na tym, że mam dwa dyski, na jednym mając linuxa, na drugim Atlas OS (WINDOWSa). Nawigacja w terminalu jest więcej niż poprawna, nie da się jednak kopiować pojedyńczych poleceń jak jakiś skrypt tego wymaga, działa jednak cmd+a i przekopiowanie całego terminala do jakiegoś text edit czy im podobnych text mate. Czy ktoś po ludzku mógłby mi powiedzieć jak instalować appki z poza appstore? Bo myslę, że nie trzebatylko włożyć appki do folderu /home/applications?
Do pracy w terminalu na macu to chyba najlepiej użyć TDSR, VO z terminalem przynajmniej kiedyś nie działał zbyt ciekawie z tego co pamiętam - no ale kwestia, jak wiele potrzebujesz go używać, ja potrzebowałem zdecydowanie za często, żeby VO mi wystarczał.
This site uses cookies to enhance your experience.