Forum mieszane

Adapter.org

Założony przez lukasz1993258 28 wpisów ostatni wpis 8 lat temu Strona 2 z 2

Transkrypcja

Nie no, może ja powiem w tej, może ja powiem w ten oto właściwie sposób. Ja z tego, co sobie przypominam, kiedyś z adaptera to jeden film z audiodeskrypcją, podaj, że był, który był po angielsku. To chyba było coś o Dzieciach Niewidomych, ale to chyba było z jakichś dwa lata temu, więc nie jest też ciężko powiedzieć tak mniej więcej, kiedy to było, bo na pewno, nie no, trzy lata temu chyba, tak gdzieś będzie w sumie teraz. Przepraszam, bo teraz ja się mogłem pomylić. Dobra, ale przejdźmy do innej kwestii. Tak, ja nawet próbowałem ostatnio wyszukiwać te filmy. Wpisywałem tam frazę i tylko mi wyskakowało. Wpisywałem zdjęcia tych filmów, no, jedynie co, to te zdjęcia są opisane, co na tych zdjęciach jest, ale żeby znaleźć cały film, no, to już raczej odpada, bo po prostu już tych filmów nie ma. Większość tego, co były, po prostu tych filmów nie ma. Przykładem jest tego na przykład Stary Dzień Świra, czy inne filmy, które też były, a ich po prostu nie ma. Także ja nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Nie wiem, jak się stało, ale po prostu tych filmów już nie ma. No to raczej tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witajcie. Ja jeszcze nie miałam przyjemności się tu wypowiedzieć, ale mam zamiar to uczynić. A więc tak. Adaptera w sumie zaczęłam używać całkiem niedawno i to całkiem przypadkowo. Otóż mieliśmy sobie obejrzeć na języku polskim film i był to film Chcę się żyć. I ja siedząc sobie akurat, bo była jedna godzina polskiego, a na drugie mieliśmy obejrzeć, na drugie godzinie polskiego i na wychowawczej. I ja siedząc sobie akurat w klasie wpisałam tytuł i znalazłam na adapterze z audiodeskrypcją i tak sobie oglądaliśmy. Nie ciął mi się. Było wszystko okej. Także naprawdę bardzo mi się spodobał adapter. I jeszcze jedna rzecz. Filmy, bodajże jak się wyszukuje przez adapter to nie wszystkie są. A jak się wyszukuje przez... Google, przez internet z poziomu paska narzędzi to są... Mam jeszcze zamiar obejrzeć misia z audiodeskrypcją, do którego się wzięłam i nie dokończyłam. Pozdrawiam Was i...

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#23 1 polubienie

Transkrypcja

Dzień dobry eltenowicze, co do adaptera to ja już dawno odkryłam tą metodę co się wpisuje do Google film i tylko się dodaje, że adapter, że na przykład jesteś bogiem w adapter.org i wtedy wyszukuje najlepiej. Ale w ogóle teraz coś się stało dziwnego, bo przed chwilą próbowałem zobaczyć sobie czy się da odpalić stronę, tak po prostu adapter.org wpisałem w Google i nie działa to. Po prostu włącza się jakaś giełda, domen, cokolwiek to jest, a jak na przykład już wpiszę film konkretny i że w adapter, na przykład właśnie jesteś bogiem w adapter.org to normalnie znajduje. I to jest dziwne, tylko nie wiem przypadkiem czy to u mnie coś nie jest źle, no ale ja przynajmniej takie coś dostrzegam tutaj i to jest naprawdę jakieś nieporozumienie.

Transkrypcja

Owszem, strona adapter.org jest w aftermarkecie, bo podejrzewam, że jakaś tam poddomena została. Strona właściwa to adapter.pl. Ta strona działa, właśnie sprawdziłem. Więc oczywiście w adapter.org nie działa, ale adapter.pl jak najbardziej.

#25 1 polubienie

Transkrypcja

Dzięki, bo naprawdę trochę byłby to problem, gdyby to padło.

Transkrypcja

Eee, czyli krótko mówiąc zmiany, zmiany, zmiany. Adapter.pl No dzięki za podpowiedź, bo szczerze powiedziawszy też miałem pewien problem. Ale już go nie mam. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

no co do usuwania tamtych filmów jest coraz więcej zauważyłem, ale co do usuwania to nie zauważyłem żeby coś usuwali tylko tam dodają po prostu czasem jakiś film nowy

Transkrypcja

Jeśli chodzi o dodawanie filmów na adapterze, to dodają co tydzień w czwartek o godzinie 19. Dowiedziałem się kiedyś o tym, więc czemu się nie podzielić. Co tydzień o 19, a od jakiegoś czasu zaczęły się pojawiać, jak może już niektórzy zauważyli, również filmy zagraniczne.