Forum mieszane

Adapter.org

Założony przez lukasz1993258 28 wpisów ostatni wpis 8 lat temu Strona 1 z 2

Transkrypcja

Witam Was w kolejnym wątku Tutaj wymieńmy się Z postarzeniami I w ogóle Co myślicie na temat tej strony Adapter.org Dla niesorientowanych Powiem Że to jest właśnie strona Z filmami Które są Z audiodeskrypcją No mi się ta strona podoba Firmy jak dla mnie są ciekawe Więc w sumie naprawdę Nawet jeśli chodzi o dostępność Tej strony to no nie ma Na co narzekać Bo naprawdę Stronka jest godna uwagi I właśnie Co piątek Są dodawane Właśnie nowe firmy I Muszę powiedzieć że Tak jak już mówiłem na początku tej firmy Mi się podobają A co Wy Myślicie na temat tej strony Zachęcam Jak najbardziej do udzielania się W tym wątku I pozdrawiam Was wszystkich Bardzo cieplutko

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Adapter spoko sprawa, tyle że ostatnio chyba pousuwali jakieś filmy, bo szukałem czegoś filmu, który był tam wcześniej i niestety nie mogłem znaleźć.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Moim zdaniem strona adapter.org jest bardzo w porządku stroną i cieszę się, że można tam oglądać filmy z audiodeskrypcją, bo te filmy dla nas się przydają, bo nie musimy prosić osoby widzące, żeby nam opisywały, co się dzieje na ekranie. A jeśli chodzi o filmy wcześniejsze, to już ich na stronie nie znajdziemy, bo zostały po prostu wykasowane z bazy danych. Kiedyś szukałem na przykład psy 1 i 2, to nie mogłem znaleźć. Ale na bieżąco akceptuję. Nawet na przykład oglądałem na adapterze Jestem Bogiem z audiodeskrypcją, bo kiedyś to nawet oglądałem bez audiodeskrypcji, ale to bez audiodeskrypcji to jest zupełnie co innego. I polecam wszystkim tę stronę, bo ta strona jest warta uwagi i poświęcenia ogólnie. To wszystko, co miałem do powiedzenia. Pozdro dla wszystkich tutaj z Eltena. Hej!

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

Adapter.org Strona bardzo przydatna, bo nie wszędzie można oglądać filmy, na przykład za dyskrypcją, ale niestety stworzenie konta to już kwestia niestety bardziej problemowa.

Transkrypcja

Cześć. Jeżeli chodzi o adapter, to powiem tyle, że po pierwsze tworzenie konta nie jest obowiązkowe. Można, jeżeli oczywiście ktoś chce, ale ono nie jest obowiązkowe. Po drugie, ja w ogóle jestem zadowolona z adapteru, bo po pierwsze są tam filmy dostępne, tak jak już było wspomniane wcześniej, z autodeskrypcją. Nie trzeba, tak jak powiedziałam, nie trzeba tworzyć konta, nie trzeba się gdzieś tam zapisywać, wysyłać danych, tylko po prostu jest to łatwiejsze. I to ma swój wielki plus. Ta tematyka filmów jest różnorodna. No oczywiście niektórzy może stwierdzą, że jest mniej filmów zagranicznych, ale to jest związane z tym, że to nie jest takie proste, bo oczywiście musi być wykupiona licencja, muszą być znalezieni właściciele, którzy są prawnie właściciele tego oprócz tych filmów i oczywiście musi być zgoda tych właścicieli również. Poza tym oprócz tego producenci też stawiają warunki różne, na przykład taki, że film może być odtwarzany tylko na terenie kraju, no co w dobie internetu, to szczerze przyznam, to jest trochę wyzwanie. Ale na przykład jeżeli chodzi o ten czas, kiedy jeszcze mieszkałam w Egipcie, to faktycznie były część filmów takich, że nie mogłam otworzyć. Powiem więcej, nie widziałam ich nawet na liście. I jeżeli chodzi o szukanie filmów, oni tych filmów nie usunęli, tylko tam jest stworzony katalog filmów, też i przez chyba wpisanie filmów można znaleźć i pewnie sprawdzić w katalogu. Także troszkę się ta strona zmieniła, ja ją jeszcze nie ogarnęłam, ale na przykład wolę bardziej adapter niż de facto, stowarzyszenie de facto, z którego korzystam, gdzie oni przysyłają mi filmy z autodeskrypcją i potem oczywiście trzeba to odsyłać. Jest to troszkę inaczej. Jest to troszkę bardziej skomplikowane, no są recenzje, jest forum, można się tam wypowiadać, a adapter to jest po prostu bezpośrednio, można sobie oglądać, to jest cała zaleta tego. No to tyle ode mnie.

Слава Україні! Sława Ukraini!

Transkrypcja

tylko, że ja właśnie nie mogę w obecnej chwili znaleźć tam formularza do logowania, bo wiem, że kiedyś tam konto utworzyłem, tylko, że teraz nawet nie wiem, gdzie to trzeba się zalogować na tym elektorze, więc tak pytam z ciekawości po prostu. I no, stronka jak najbardziej w porządku.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#7 1 polubienie

Transkrypcja

Witam, ja też miałem kiedyś taki problem, że właśnie nie mogłem znaleźć pewnego filmu na adapterze, który był tam kiedyś i wpisałam go po prostu w Google, że ten film, film adapter.org, w sensie nazwa filmu w adapter.org i mi znalazło i sobie odtworzyłam. A tak ogólnie adapter naprawdę jest bardzo przydatny, bo można wiele filmów obejrzeć z audiodeskrypcją i jest fajnie.

Transkrypcja

Swoją drogą ciekawe, jak adapter by się sprawdzał na urządzeniach mobilnych, bo tego nigdy nie sprawdzałem.

#9 1 polubienie

Transkrypcja

Podejrzewam, że mi się nieco przycina, bo już na komputerze potrafię mieć problem.

Transkrypcja

Znaczy, jeśli chodzi o przycinanie się adaptera, to powiem tak, że ja miałem tylko taki problem na starym komputerze, jak tworzyłem na Klango wątek kiedyś na forum głosowym, już tego niestety nie można odsłuchać, ale, że tak powiem, no teraz mi w ogóle się nie tnie adapter, działa bardzo płynnie i bardzo dobrze działa, czy to na telu, którego posiadam schowanego, czy na toszywie też również bardzo dobrze mi to działa, bez żadnych zarzutów. A na tele? Na telefonie może by się działo, tylko ciekawy jestem, czy to by zdało egzamin na przykład na tablecie, jeśli ktoś próbował korzystać z adaptera na przykład z urządzeń mobilnych, czy to z telefonu, czy z tableta, no to fajnie by było jakby się tutaj wypowiedział, bo trochę prawdę powiedziawszy mnie to ciekawi. Pozdrawiam. Dzięki za oglądanie.

Transkrypcja

Witam, słuchajcie, sprawa jest tego typu, że wcale nie trzeba szukać przez gogle, bo na stronie adaptera masz pozycję szukaj i wtedy wpisujesz tytuł danego filmu i go znajdujesz, nie trzeba tego wpisywać przez gogle.

Слава Україні! Sława Ukraini!

Transkrypcja

I ja tutaj jeszcze chciałbym coś dodać, bo faktycznie jak wpisze się frazę, to wynajdują się te filmy. Na chwilę obecną nie jestem w stanie powiedzieć ile jest pozycji filmowych dodanych, ale mogę na wstępie powiedzieć, że jeśli się nie mylę, to chyba w każdy piątek jest jakaś nowa premiera na Adapterze. Chyba się jednak nie mylę, bo ostatnio właśnie założyłem, że co piątki właśnie jest coś nowego. I oczywiście... Tak jak mówię, co piątek nie jest parę filmów dodanych, ale jeszcze jest jeden film co piątek dodany. A tak nawiasem mówiąc, mam pytanie. A właściwie nie wiem, co wy byście o tym pomyśleli. Mianowicie... Co byście powiedzieli? Ja nie wiem, czy to byłoby za dopłatną, czy nie trzeba byłoby za to płacić. Ale co byście powiedzieli, gdyby była możliwość pobierania tych filmów na komputer? Pozdrawiam i życzę miłej nocy.

#13 1 polubienie

Transkrypcja

Witam, a propos urządzeń mobilnych, adaptera, miałem kiedyś pożyczonego iPhone'a na chwilę, dostawałem tam parę rzeczy i przedostawałem tam między innymi adaptera, włączyłem sobie film, obejrzałem cały bez żadnych problemów, bez żadnego cięcia, więc jest oka.

Transkrypcja

Niestety, ale wygląda na to, że połowę filmów chyba z adaptera pousuwali, bo są tylko jakieś zdjęcia, nie ma filmów w całości.

#15 1 polubienie

Transkrypcja

Witam. Chciałem kiedyś obejrzeć film na adapterze, który był tam wcześniej i teraz go nie mogłem znaleźć. No już myślałem, że go właśnie usunęli, ale ja się poddawać tak łatwo nie będę. Zrobiłem sobie, otworzyłem na nowo, zamknąłem adaptera, otworzyłem internet, wziąłem na pasek narzędzi tak jak zawsze, wpisałem tytuł filmu, spacja, w adapter.org, nacisnąłem enter, no i kliknąłem w link odpowiedni tam, już wiadomo. No i wszystko się udało. Jeśli tak nie działa, to próbujcie, bo raczej film z adaptera by nie usuwali, bo jaki byłby niby w tym cel, powiedzcie.

Transkrypcja

Teksting av Nicolai Winther

Transkrypcja

Dzień dobry, ja uważam, że filmy z audiodeskrypcją, w sensie po prostu lektor czyta po polsku i jeszcze audiodeskrypcja po polsku, ale ogólnie filmy angielskie, wiecie o co mi chodzi, prawda? Dziękuję.

Senter San

#18 1 polubienie

Transkrypcja

Teksting av Nicolai Winther

Transkrypcja

Cześć! Chciałbym się odnieść do adaptera o to chodzi że tam jest tylko kilka filmów kiedyś było ich więcej bo sam sprawdzałem tą stronę i no powiem, że no powiem, że raczej teraz akurat da się tam oglądać ogólnie filmy i tak dalej ale jest ich trochę mniej bo są te pokazane tylko te najważniejsze w sensie, że te co wyszły ogólnie tam na stronie raczej też są ogólnie można wyszukać tylko no to trzeba się trochę namęczyć na razie, hej!

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

Nie, nie, nie, nie tylko najważniejsze, tylko wiesz, to są kategorie, trzeba sobie kliknąć w kategorię i tam masz różne filmy, a wracając do tego, co ja mówiłem przedtem, niestety jakiś dziwny błąd to był, nie wiem, co tam się stało, ale jakoś dziwnie przeskoczyło i moja główna wypowiedź, że tak się wyrażę, została w pewnym sensie usunięta, więc mówiłem wtedy, że to jest głupie, że tylko polskie filmy, bo powinny być też angielskie filmy. W sensie też audiodeskrypcja po polsku, wiadomo, lektor po polsku, ale ogólnie angielskie filmy, bo, no i kurde, chciałem sobie posłuchać tam jeszcze jakichś horrorów typu Wzgórze Mają Oczy i tak dalej, nie wiem, Szybscy i Wciekli Osiem i nie mogę, prawda, i to jest po prostu wkurzające, że tylko polskie filmy, co prawda, naprawdę, nie mam nic do polskich filmów, niektóre są naprawdę zajebiste, ale kurde, naprawdę, no, czasami angielskie oczy, czegoś by się fajnie było posłuchać, nie, dziękuję.

Senter San