Śmieszne przypadki screenreaderów (wpisy z okresu wrzesień 2017 - czerwiec 2021)
Wróć do Wątki archiwalne#301 annabeth
nie mam pojęcia, od win 7 zaczęły się takie jaja z nvda
#302 pajper
A jakie są cechy niebezpiecznego pulpitu?
Można spodziewać się ataku krwieożerczych ikonek czy co?
Co do pytania. Bezpieczny pulpit oznacza, że Windows przeskakuje do przestrzeni administracyjnej i NVDA działa w trybie jądra. Efekt dosłownego tłumaczenia z angielskiego secure desktop, gdzie słowo desktop ma szersze znaczenie, niż tylko nasz pulpit.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#303 annabeth
Hah no też się zastanawiałam co grozi mi ze strony niebezpiecznego pulpitu. Ps. dzięki za wyjaśnienie, teraz juz będę pamietać o co z tym chodzi.
#304 Paulinux
Proszę, dziecko, przeczytaj to! W śledzonym wątku pojawił się nowy wpis
#305 DJGraco
Hahahahahahahahahahah Leżę i nie mogę wstać! Po prostu bomba!
#306 DJGraco
sytuacja z przed chwili
Jak tworzę ankietę i kliknę w pytaniu już opcję nowa odpowiedź, to nie mogę z niej wyjść niczym, hm teraz myślę, że na śledzonym forum pojawił się nowy wątek.
#307 jamajka
O, to ciekawe. Czytałam poprzedni wpis i takie coś.
Sytuacja z przed chwili, otrzymałaś nową wiadomość.
#308 johnson
Na eltenie można otrzymać nowy rodzaj wiadomości. Dowód. Otrzymałeś nową wiadomość. Metody logiki rozmytej.
#309 Celtic1002
Hahahahahahhahahahahaha.
Anna Frankowska
#310 pajper
Kto zna Debiana ten wie, że przy zalogowaniu w konsoli wyświetla się tekst:
Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent permitted by applicable law.
A kto zna NVDA w terminalu ten wie, że czasem potrafi on sobie kilka linijek tekstu przeskoczyć.
I tak właśnie usłyszałem radosne:
Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO MAIL.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#311 Paulinux
hahahaha dobree!
#312 DJGraco
Sytuacja z przed chwili
No tak, ale nie mogę teraz w nowym NVDA znaleźć Kobiety.
#313 misiek
Bo Nvda to nie portal rantkowy hehe.
#314 Celtic1002
:D :D :D
Anna Frankowska
#315 jamajka
Otrzymałaś nową wiadomość. No i oczywiście nagle się okazało, że wszystkim się tam świat wali i pali... xd.
#316 Paulinux
Dz. U. z 2017 r. poz. 1844, z późn. zm.)
Szkoda, że zm. jest w syntezatorze Vocalizer Zosia odczytywane jako zmarły
#317 zywek
U zdrowych ludzi efekty różnych form medytacji są pozytywne i obejmują np. otrzymałeś nową wiadomość
#318 hryniek
Dzisiaj było: Uwaga 6: Otrzymałeś nową wiadomość.
#319 mikolajholysz
było tego trochę, mieszający się Twitter przy szybkim skakaniu po tweetach, raz wyszła np. Wandzia, okienko któregoś z odtwarzaczy wyświetlających napisy do filmu w pasku tytułu nazywające się przez jakiś czas "nie wchoć tu", wiadomość w mirandzie uważam cie za 0, gdzie 0 było przez przypadek wciśniętym klawiszem, chciałem zrobić czytaj wszystko i zapomniałem o włączonym numlocku, Z Twittera "zdobywcą tegorocznej literackiej nagrody Nobla jest" Mikołaj Hołysz, przyczym Mikołaj Hołysz był już następnym Tweetem, po usłyszeniu tej informacji twoje życie nigdy już nie będzie takie samo, Maja Sobiech is online alert, ms Paulina w starej wersji pod ms speech platform z załadowanym domyślnie jakimś militarnym słownikiem czytająca karabin maszynowy zamiast kilometr, metry bierzące zamiast begabajtów w starej Ivonie, ustawy i paragrafy w zdaniach kończących siękropką i słowami par i ust, pare syntezatorów, Paulina i syntalk 2 bodajrze, które czytały w jamie usnej jako w dżejmi ustnej i tak dalej.
#320 matius
Opanowałem pokusę. W śledzonym wątku pojawił się nowy wpis