Blindtube, czyli pomysł na nowy projekt.
Wróć do !Archiwum#21 daszekmdn
\@Marchewaux A kto powiedział, że będzie przesadzanie z jakąś etyką etc?
Ja sobie dobrych i bezstronnych ludzi dobrać umiem ;). Moderacja będzie tylko po to, aby nie dopuszczać do umieszczania fałszywych linków czy spamu.
Wszystkie chwyty dozwolone. Na stronie będzie informacja, że administracja nie odpowiada za treści publikowane na kanałach autorów.
Co mają tego typu pomysły do Naszej mniejszości? To by właśnie ułatwiało znalezienie Nas na Youtube.
Nie tworzę przecież kolejnej platformy do publikowania audio, tylko taką aktualizowaną listę kanałów. Napisałem to w pierwszym wpisie.
W informatykę nie chcę nigdy iść, bo rynek zbyt szybko się zmienia. Wolę toczyć życie spokojne i czasem siadać sobie przed pc i naklepać jakiś kod.
#22 mojsior
uważam że trzeba właśnie środowisku osób widzących pokazywać jak środowisko niewidomych funkcjonuje, aby zaczęto nas traktować jak równymi sobie, a nie zamykać się znowu tworząc kolejne coś typowo pod niewidomych, także ja nie popieram tego ale fajnie że ktoś coś próbuje myśleć
#23 marchewaux
brawo ty!
#24 daszekmdn
Tylko właśnie chcąc pokazywać, taka lista może być dla nich przydatna ;)
#25 zywek
W jaki niby sposób? Jak będą chcieli, to sobie znajdą sami. Reklame w google da sense proponuje.
#26 zywek
ad words czy jakoś tak
#27 tomecki
Po pierwsze mało kto chce szukać czegoś o niewidomych. Po drugie lista zawsze się przyda, chociażby gdy ktoś z nas chciałby coś znajomkom widzącym pokazać, a sam nie może, ewentualnie na zasadzie "patrzta, takich jak jo jest wielu".
#28 daszekmdn
Skoro jest część zwolenników, takowa powstanie.
Kiedy?
Nie mogę nic obiecać, ale pewnie w lipcu.
W tym miesiącu zacznę wstępne prace.
Jak tylko z nazwą? Blind-tube, czy coś innego?
#29 Paulinux
Niewidoma rura nie jest zła :)
#30 siwy4don
Brzmi to conajmniej dwuznacznie :D
#31 misiek
Nie proszę cię- tylko żadne blind.
#32 lwica
ja też za. ;)
#33 zywek
Ślepy to blind.
#34 misiek
To nie znaczy by się z tym odnosić na prawo i lewo.
#35 jaclawus
Jestem za, a nawet przeciw. Nazwę można przecież wyłonić w ramach konkursu i nie musi być to wcale jakieś blindcoś, tylkocoś związane np. z dostępnością.
#36 misiek
Nie no- tak generalnie też jestem za, tylko nazwa mi się nie podoba.
#37 zywek
a11YT
#38 Paulinux
O! Elegancka nazwa :)
#39 nuno69
A no ;)
#40 daszekmdn
Powstała ankieta, ponieważ to lepszy pomysł niż wątek z pytaniem. :)