EltenLink

Jak reagują na was osoby niewidome

Wróć do Środowisko niewidomych

#121 agnieszka Konto zarchiwizowane

@Balteam Dokładnie. Niech każdy pisze wg potrzeb. Swoją drogą nie jest zachęcające, gdy ktoś próbuje się tu uaktywnić, coś skrobnie i zaraz spotyka się z takimi reakcjami.

2023-03-10 09:36

#122 magmar

Masz wyjście.

-- (agnieszka):
@Balteam Dokładnie. Niech każdy pisze wg potrzeb. Swoją drogą nie jest zachęcające, gdy ktoś próbuje się tu uaktywnić, coś skrobnie i zaraz spotyka się z takimi reakcjami.

--
Masz wyjście.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2023-03-10 10:07

#123 magmar

No dobrze, podam CI przykład analogiczny.
WYobraź sobie, że tak usilnie poszukujesz informacji odnośnie jabłuszka, albo innych spraw technologicznych i czytaszteksty, znam obsługę iphone'a, ale nic CI nie powiem, bo jesteś obca i w zasadzie nie muszę.
To jest Twoja postawa.
Nie każdy z osób niewidomych się życiowo ogarnął.

Chwała Tobie i tym, którym się to udało.
Jeśli piszesz o swoich sukcesachm ludzie chcieliby poznać kulisy, albo tę całą drogę jak CI się to udało, jakie napotkałaś przeciwności.
Ty tak samo nie ogarniasz technologii, jak CI ludzie życia i tak samo Tobie jak i im są potrzebne takie informacje.

-- (agnieszka):

--

2023-03-10 10:11

#124 Julitka

@Magmar Proszę nie mówić o polityce, której nomen omen nie ma, tak jakbyś była deweloperem programu, bo nie jesteś. Ściśle rzecz biorąc, to nie jest tzw. "podwórko" żadnego z nas tutaj się wypowiadających teraz.
Nawet, jeśli częściowo się z Tobą zgadzam, retoryka, jako przyjmujesz, także w tym wątku, naprawdę nie jest w porządku.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-03-10 10:33

#125 magmar

Polityka to za duże słowo, zmienię je na atmosfera.
Czy tak może być?

2023-03-10 10:35

#126 magmar

I za to CIę przepraszam.
Niestety nie mogę usunąć tego wpisu.

2023-03-10 10:35

#127 agnieszka Konto zarchiwizowane

Hmm, nigdzie nie pisałam o ogarnięciu i sukcesach, wyjaśniłam to. W każdym razie, gdy ktoś jest zainteresowany na prawdę są inne, lepsze sposoby by dopytać. Można choćby napisać wiadomość jak robią to ludzie na różnych komunikatorach, także na tym :)
-- (magmar):
No dobrze, podam CI przykład analogiczny.
WYobraź sobie, że tak usilnie poszukujesz informacji odnośnie jabłuszka, albo innych spraw technologicznych i czytaszteksty, znam obsługę iphone'a, ale nic CI nie powiem, bo jesteś obca i w zasadzie nie muszę.
To jest Twoja postawa.
Nie każdy z osób niewidomych się życiowo ogarnął.

Chwała Tobie i tym, którym się to udało.
Jeśli piszesz o swoich sukcesachm ludzie chcieliby poznać kulisy, albo tę całą drogę jak CI się to udało, jakie napotkałaś przeciwności.
Ty tak samo nie ogarniasz technologii, jak CI ludzie życia i tak samo Tobie jak i im są potrzebne takie informacje.

-- (agnieszka):

--

--

2023-03-10 10:44

#128 magmar

Ale skoro piszesz o tym w wątku, ludzie odpowiadają konsekwentnie w wątku.

2023-03-10 10:49

#129 papierek

Magmar, nikt nie dał ci prawa do naciskania jakiegokolwiek użytkownika do robienia czegokolwiek. Jakbyś była zainteresowana tak serio, a nie, żeby zrobić kolejną guwnoburzę, to napisała byś prywatnie.

po co mi sygnatura?
2023-03-10 11:14

#130 magmar

Nikogo nie naciskam.
WYrażam tylko swoje zdanie na temat postawy, jak widzisz nie jestem odosobniona.
ZYwek i Monstricek podzielają mój pogląd.

2023-03-10 11:20

#131 magmar

A CI żądni niech mają pożywkę tak reagują niektórzy niewidomi na pewne postawy, choć wydaje mi się, że to kwestia bardziej charakteru niż wzroku.

2023-03-10 11:22

#132 piecberg

Agnieszka uprawia tzw. lanie wody. Wszędzie się wypowiada, ale nie ma w tym żadnej treści, zwłaszcza merytorycznej, jeden bełkot. Podobnie pewnie jest z jej sukcesami, że są medialne a nie faktyczne. No cóż, są różni niewidomi, wróć osoby z dysfunkcją wzroku, albo ładniej ślepokurki.

Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.
2023-03-10 16:55

#133 Julitka

@Piecberg Kusi, żeby napisać, żebyś się akurat nie wypowiadał w temacie. :D

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2023-03-10 17:55

#134 djdenismusic

Piwo wino wódka w dłoń, i oglądamy dalej, co tu się odjaniepawla XD
A tak serio Madziu, gdybyś mogła, spróbuj znaleźć dla mnie jakiś złoty środek na lepsze życie, skoro potrafisz ukręcić takiego kloca zupełnie z niczego, to i z tym sobie dasz radę. Pozdrawiam serdecznie. I dziękuję za tę wypowiedź. :D

2023-03-10 18:26

#135 magmar

Akurat Piecberg ma się czym pochwalić:
-- (Julitka):

--

-- (piecberg):
Agnieszka uprawia tzw. lanie wody. Wszędzie się wypowiada, ale nie ma w tym żadnej treści, zwłaszcza merytorycznej, jeden bełkot. Podobnie pewnie jest z jej sukcesami, że są medialne a nie faktyczne. No cóż, są różni niewidomi, wróć osoby z dysfunkcją wzroku, albo ładniej ślepokurki.

--

2023-03-10 19:24

#136 magmar

Następny?
Oj, sami niedobrzy na tym ELtenie.

-- (piecberg):

--

2023-03-10 19:25

#137 magmar

Nawet Ty Julitko kiedyś Agnieszkę prosiłaś o konkret.
Pamiętasz?

2023-03-10 19:27

#138 magmar

Zacytuję Twój wpis Julitko z wątku Czego nie jesteśmy w stanie zrobić.
Uwaga, uwaga, Magmar prosi o uwagę i to oficjalnie.
\Nie tylko Magmar ma problem:
Akurat nie zauważyłam tutaj przymuszania. Koleżanka zarzuca społeczności Eltenowej bazowanie na własnych doświadczeniach, które ta społeczność jasno prezentuje w różnych miejscach. Z jej postów jasno jednak wynika, że ona również bazuje, a jednocześnie mói "Nie rozumiem tego pesymizmu i pasywności, bo ja robię to, to i tamto". Tylko właśnie do końca nie wiadomo, co. Mówi, że pracuje z widzącymi, ale nie wiadomo, jak. Mówi, że gra, ale nie wiadomo, na czym, gdzie i w ogóle. I nie chodzi tu o prezentację każdego aspektu życia prywatnego, ale o prezentację przykładów. Jeśli jedna postawa różni się od drugiej, trzeba to udowodnić. Ja od pięciu lat, nawet ponad pięciu, próbuję pokazać, że się da, ale prezentuję na to przykłady z własnego życia. Trudno jest komuś mówić "Eeej, wiesz cooo, jesteś pesymistą, bo się da", jednocześnie nie pokazując czegoś własnym przykładem. Nawet my, niesławni Chrześcijanie-Katolicy w naszej doktrynie napisane mamy, żeby świadczyć przykładem, a nie słowem.
Więc dopóki nie ujrzę przykładu, nie uwierzę. To z kolei jest zaprzeczeniem poniekąd owej doktryny, ale jednak serio dużo można mówić słowami, robiąc niewiele. I nie zarzucam tego broń Boże Agnieszce, ale po prostu trudno mi się odnieść do niej, a ona odnosi się do nas. Widzę w takim podejściu pewną dysproporcję, rzekłabym.
6 users like this post
***W Polsce NIE żyją dzikie węże! Jesteś jedynym przedstawicielem tego gatunku!
07.02.2023 10:47
161/214

-- (Julitka):

--

2023-03-10 21:13

#139 agnieszka Konto zarchiwizowane

Skoro Magmar tak naciskasz na informacje z mojej strony jak do pewnych rzeczy dojść, myślę, że istotny jest wybrany przez nas cel. Zamiast szukać wątków na forum w których można rozpocząć kolejną awanturę korzystniej szukać zleceń pracy. Zamiast powtarzać posty o tej samej treści lepiej powtarzać inną czynność, mianowicie wysyłanie CV :)

2023-03-11 10:42

#140 magmar

A jaki masz dowód, że nie mam pracy? Mylisz się, mam, są na to świadkowie na Eltenie. Ja nie muszę się na nic kreować, w przeciwieństwie do niekturych otwarcie mówię o swojej działalności zawodowej.

2023-03-11 12:32