gór ech chce róg i wabi wół ów i bawi raz czart, raz czar ilu tuli filut Uli? Asa loguj u golasa co nagim śmiga? - noc Jul, gamy magluj! karaiba wabi arak a Noe leje Leona Ada bąki piką bada sok – atak os! opium mu i .. po ilu tam ćma tuli? Jul – bąbluj! to lodowy wodolot Lema gra Gargamel Kaja nic wcina – jak? tu armata – tam raut a nam kusa sukmana Ala wzory rozwala Ady wada – rada wyda o, na Rysy łysy rano? popada – gada pop popija Taj i pop ta kawa ma wakat Neska jak sen Ikar bada braki co mami – ma moc Ada bladą dal bada a na lwy by wlana rabi zna Zanzibar ino glinę Nil goni jeż Lary tyra lżej w łóżku żuk, żółw Łajce psi specjał ej, załoga goła zje popija tutaj i pop a do dna – Jan doda matoł da jadło tam ja tu tonę, no tutaj jeży wiele i wyżej! akt sepuku? - pestka Julu – mysz symuluj! gąska jak sąg górka jak róg ej, żyrafa ryż je to kłamał kot tu ma makaka mamut i karani na raki? ululani na lulu! załgani na głaz! ja tu tę chcę, tutaj Ulu, Lech chce lulu to za ile Eli azot? na robala boran Ada jodu dojada ci Nobla albo nic i kolię chcę i loki
Wczoraj znalazłem w internecie dwa bardzo długie palindromy. Jeden z nich to najdłuższy polski palindrom, który ma około 33000 liter. Drugi to najdłuższy wierszowany palindrom, który ma około 7350 liter. Do mojego wpisu dołączam dwa pliki, w których są one zapisane. Podaję też adresy stron, na których znalazłem te palindromy, i zachęcam do przeczytania.
Gratuluję pomysłów. Ja nigdy sam żadnego palindromu nie wymyśliłem. Wszystkie palindromy, które do tej pory umieściłem na tym forum, wcześniej znajdowałem w internecie. Jak uda Ci się wymyśleć jakieś nowe palindromy, to dopisz. Chętnie przeczytam.
A, przepraszam Cię. Myślałam, że to co jest od przodu mam przeczytać i wyjdzie to co po przecinku, a nie że to cały palindrom. Jeszcze raz sorki za zameszanie. A ode mnie prymitywniutki, bo dopiero zaczynam ogarniać jak to się robi: kzaraza zaraz