Forum

Białe laski

W drodze

siwy4don

#141 ·

Też szukałem i nie znalazłem. Wygląda na to, że żaden sklep, który ma tę laskę nie ma podpisanej umowy z NFZ. Zakupiłem normalnie.

magmar

#142 ·

Znalazłam! Poradnia PZN Karmelicka 26 00-181 Warszawa
tel. 507304476
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Julitka

#143 ·

1 likes
A Okular naprawdę nie ma?
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

magmar

#144 ·

1 likes
Ma, ale nie refundują. Skoro można dostać zwrot to uważam, że należy z niego skorzystać. Dzisiaj dzwoniłam do firmy okular. Na Karmelickiej nie dość, że refundują to ta laska jest 30 zł. tańsza. Pomijając czynnik subiektywny, że pani z okularu do najprzyjemniejszych nie należała.

Julitka

#145 ·

1 likes
O kurcze, to nawet nie wiedziałam, a miałam tam zamówić...
--Cytat (magmar):
Ma, ale nie refundują. Skoro można dostać zwrot to uważam, że należy z niego skorzystać. Dzisiaj dzwoniłam do firmy okular. Na Karmelickiej nie dość, że refundują to ta laska jest 30 zł. tańsza. Pomijając czynnik subiektywny, że pani z okularu do najprzyjemniejszych nie należała.

--Koniec cytatu

camila

#146 ·

2 likes
Serio? Mi by było wstyd żebrać o refundację z NFZ o laskę za 200 zł którą kupujemy raz na parę lat. Są osoby, które tego bardziej potrzebują, a nie dostają.
ENFP

Zuzler

#147 ·

1 likes
Z żebraniem to nie ma wiele wspólnego, idziesz, wypisują i tyle.

Zuzler

#148 ·

1 likes
resztą Tobie może starcza taka laska na parę lat, a ja osobiście znam takiego osobnika, co połamawszy wszystkie swoje, pożyczył jakąś z PZNu, po czym ją również złamał.

magmar

#149 ·

DO Julitki dobrze jest czasem przeglądać forum z resztą gdybyś chciała zamówić dowiedziałabyś się, że nie refundują.

Lowca_Androidow

#150 ·

Poza tym jeśli się nawet rolują to na boki.Dodam jeszcze, że te duże kule wielkości piłki tenisowej nie zawsze się rolują, są rówież stałe.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

misiek

#151 ·

Magmar- laskę kupowałem za własne pieniądze i nie bardzo się wtedy zastanawiałem czy można ją wziąźć na nsz, bo była mi potrzebna na gwałt. Co do Pani z Okulara to racja- nie uprzejma osoba i chyba mająca dosyć swojej pracy.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

lwica

#152 ·

Witajcie, dziś zamówiłam sobie Adwantage. ;) Mam nadzieję, że nie pożałóję wyboru. ;)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Lowca_Androidow

#153 ·

Przykro mi, ale wybrałaś najgorzej jak mogłaś, Advantage to najgorsza laga z jaką miałem do czynienia, ciężka, beznadziejne końcówki, bez tulejek tylko jakieś głupie gumeczki na łączeniu, rączka która sprawia wrażenia jakby wciąż była zakurzona.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

lwica

#154 ·

1 likes
Hm. Poodnoszę się, jak umiem. Chodziłam z nią na koloniach, i widziałam ją u paru osób. Ciężka nie jest, a zwłaszcza grafitowa, o innych wypowiadać się nie mogę, bo nie widziałam, i wrażenia żeby była ukurzona, również nie doznałam.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

camila

#155 ·

Cieżka może nie jest, ale z resztą się zgadzam. Posiada ktoś NFB?
ENFP

Lowca_Androidow

#156 ·

Ciężka nie jest? Najwyraźniej nie miałyście w rękach lekkiej laski, a do takiej należy zaliczyć kompozytową svaroskiego
Do tego droższa o 34 zł
Advantage
najdłuższa (152 cm) to waga 260 g
cena 189 zł
Svaroski kompozytowa:
najdłuższa laska (150 cm) to waga 175 g
cena 155 zł
Svaroski kompozytowa jest lżejsza o 85 g

Julitka

#157 ·

1 likes
Advantage nie są złe, chociaż Czeszki są lepsze.
Dla mnie najgorsze możliwe laski to Ambutechy.

siwy4don

#158 ·

Ja już tylko z czeską kompozytową chodzę. Ta różnica wagi robi dużo.

Lowca_Androidow

#159 ·

Gdybym miał wybierać Ambuteh czy Advantage to wybiorę Ambuteh, owszem cięższe, ale znacznie trwalsze.
Te advantage (Revolution) nie są tulejowane, te gumki potrafią przyszczypać, końcówki nie są na lince tylko nakładane nasuwane na laskę. Do tego ta irytująca rączka, ja wciąż ją głaskałem/wycierałem bo miałem wrażenie jakby się zakurzyła. Aha, te końcówki są z jakiegoś dziwnego plastiku, on prawie w ogóle nie stuka, a to niedobrze.

misiek

#160 ·

Do tego guma lubi się wycierać, przez co laska nie trzyma się po rozłorzeniu normalnie, przez co wszystkie jej elementy latają i są niestabilne. Moja revolution już dawno poszła do śmietnika, nigdy więcej.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.