Białe laski
Wróć do W drodze#801 camila
Czy ktoś wie, dlaczego ECE ma tak archiwalny sposób zamówień przez mail? Przecież to jest niesamwite. :D
#802 mustafa
Żeby niepełnosprytni mogli samodzielnie dokonać zamówienia.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#803 camila
??? Szczerze dziwi mnie to, bo każdy szanujący się sklep w sumie powinien mieć koszyk, bramkę płatniczą, formularz zamówień.
#804 mustafa
Altix dla od miany jak ostatnio chciałem zamówić 15 końcówek do laski to do każdej osobno dodawał cenę wysyłki, a wiecie, że kontakt z nimi jest utrudniony. Po mojej interwencji chyba to zmienili, ale też coś takiego nie powinno mieć miejsca.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#805 camila
Czy ktoś serio wie czy jest jakikolwiek techniczny powód dlaczego ece tak ma? Moze zbyt mało zamówień i nie chce im się wdrażać nowego systemu?
#806 balteam
Spytaj się ich po prostu.
#807 camila
Nie wiem. Robię drugie podejście do czeszek, mam nadzieję, że będzie udane. Ktoś by mi opisał jak wymienić końcówkę? Niby mocowanie takie jak w ambutechu, ale dostać się do niego jest o wiele ciężej, mam wrażenie jak bym miała coś odkręcać dodatkowo.
#808 camila
Jest takie coś jak laska 6-częściowa, hybrydowa - aluminiowo-kompozytowa. Testował ktoś to? O co chodzi?
#809 balteam
Z tego co pamiętam w czeskich normalnie ją ściągasz. Może jest zaczepiona na haczyku, ale po prostu musisz kręcić.
#810 MarOlk
Czeszki mają zaczep jak w Ambutechu, bardziej się tylko zapiec potrafi.
#811 camila
No właśnie dlatego mówię, że mocowani takie jak w ambutechu, ale nie potrafiłam tego tak normalnie wyjąć, pociągnąć w górę jak w ambutechu i wychodził haczyk na gumce.
#812 DJGraco
Dokładnie, niestety to co mówi Marolk to prawda potrafi się zapiec. Ja już nie pamiętam, ale jakoś wyciągnąłem swoją końcówkę w Svarovskym, którą wymieniałem ostatnio.
Jednak jest tam podobna zasada działania, że też na chaczyku to jest zamocowane.
#813 Zuzler
Nie daje rady, to kombinerki albo coś w tym guście. Innej opcji nie znam.
#814 MarOlk
Można po hamsku odłamać przy rurce, a potem ciągnąc gumkę i lekko wpychając do środka wyciągnąć haczyk od strony łączenia pierwszej części. Tylko trzeba potem znowu nadziać gumkęna rurkę
#815 camila
To jedyny powód dlaczego nie lubię czeszek, ale może kiedyś się nauczę. ;) Możecie się śmiać, ale jak teraz złożyłam zamówienie, i kiedyś też, to zawsze prosiłam o zmianę końcówki dla mnie ;)
#816 balteam
No po prostu wyciągasz końcówkę z gumką i zdejmujesz z haczyka, zakładasz na haczyk drugą końcówkę i wkręcasz.
#817 mustafa
A ja bym na waszym miejscu w pierwszej kolejności po prostu spróbował przez ręcznik papierowy. Nie wiem, podejrzewam, że przez zwiększone tarcie, czy coś, ale... Czasem mam problem z odkręceniem pojemnika takiego na porcję odrzywki, też tu pewnie tarcie bo proch pewnie podchodzi w gwint i no zazwyczaj odręcam bez problemu, ale czasem za chuja nie idzie i jak wtedy wezmę dosłownie listek tego papieru to bez żadnego wysiłku. Po prostu czary mary.
#818 camila
Nie no ja wiem, ale po prostu dla mnie to było ciężkie, nie wymiana końcówki, tylko odkręcenie jej. A jak już został sam gwint, to był dramat.
#819 Numernabis
Tak na przyszłość, trzeba się zaopatrzyć w smar do łożysk, przed włożeniem końcówki dosłownie odrobinka na trzpień tej końcówki i do lagi, kilka miesięcy można z tym śmigać, potem wyjąć i ponownie delikutaśnie posmarować, działa, sprawdzone, ja tak robię i ostatnio sobie zapomniałem i po pięciu miesiącach wyjmowałem bez większych trudności.
#820 mustafa
A przy okazji ktoś stosował wd40 do końcówek obrotowych? Gdzieś widziałem, że jak się tam do środka wkropi jakoś to one lepiej się toczą, nie blokują od tych syfów i dużej działają, bo nie zaczynają się ścierać.