Białe laski
Wróć do W drodze#721 adelcia
hejwam,
czytam właśnie jak to będzie z dofinsowanie białych lasek od 1 lipca, i widzęna liscie jakąś polską, jej kod jest:
AT51108
może ktoś znajdzie co to to jest za laska, bo z tego co ja znalazłam, to ją się sprzedaje na jakichś dziwnych sklepach niekoniecznie tyflo.
ma ona u nas kośtować 16 euro, i osoba która będzie ją chciała nie płaci nic.
#722 Julitka
Tak czy siak to żadna z tych trzech, a nawet czterech najpopularniejszych. Swarowsky jest czeski, Ambutech i chyba Advantage - kanadyjskie, a NFB z USA.
#723 balteam
16 euro to mega tanio, może to sygnalizacyjna czy coś, ale to i tak tanio.
#724 adelcia
właśnnie nie, to nie jest signalizacijna,
tylko jakaś orientacijna składana.
-- (balteam):
16 euro to mega tanio, może to sygnalizacyjna czy coś, ale to i tak tanio.
--
#725 Zuzler
Obstawiam, że to to takie barachło z kulką, aluminiowe.
#726 MarOlk
Aaaa, wiem jakie, takie z kawałkiem plastiku z przetopionych śmieci jako końcówka i taką też kulką u góry. Nadaje się toto jedynie chyba do żebrania pod kościołem, więc nie polecam.
#727 adelcia
z tego co kolega znalazł na zdięciach wg tego kodu co tu podałam, to jest dokładnie to.stawiam, że zto to takie barachło z kulką, aluminiowe.
--
#728 misiek
W sumie nie wiem co od tego chcecie, fakt jednosezonówka, ale nie używało mi się ich wcale najgorzej. W przeciwieństwie do Advantage to ten kijek był cudowny.
#729 misiek
Ale fakt, ja nigdy pozytywnej opinii o niej nie słyszałem, ale też fakt jest taki, że Advantage rozwaliła się szybciej.
#730 MarOlk
@Misiek, ciężka, potrafiła się rozkładać podczas chodzenia, a jak chciałeś złożyć to potrafiła się zapiec, łatwo się gięła na przeszkodach, materiał na końcówkę zrobiony z gównolitu... Ale może masz rację, że są gorsze, z Advantage nie korzystałem, więc wierzę na słowo.
#731 misiek
Ze składaniem i zapiekaniem to prawda, dlatego całkowicie przestałem to robić. W Advantage szybciutko guma parcieje i tak się fajnie gibie z każdej strony.
#732 Numernabis
Czeszka się nie zapieka, składam ją non stop.
#733 MarOlk
Mam wrażenie, że te czeskie laski to jedne z najlepiej, jeśli nie najlepiej zaprojektowane.
#734 DJGraco
Mi oprócz czeszki całkiem nie źle chodziło się z Ambutechem, ale teraz mam tą czeszkę kompozytową i z ceramiczną końcówką i działa to bardzo dobrze wg mnie.
#735 Numernabis
Ambutechy były dobre kiedyś, ale je skiepścili, teraz są grube i nieporęczne i kiepsko wykończone, na ostatnim elemencie, gdzie montujemy końcówkę już nie ma pierścienia, jest na żywca obcięta, no i np. 130 cm to tylko 4 elementy, jak dla mnie zbyt długie patyki po złożeniu.
Wcześniejsze Ambutechy były grubości kompozytowej czeszki i 130 cm składała się na 5 części i każdy element był zakończony pierścieniem.
No i ich wadą jest ciężar.
#736 DJGraco
Ooooooo ciekawe nie wiedziałem, że nie mają pierścienia, mój ambutech jeszcze ma pierścień
#737 adelcia
taaa to dużo ja użiwam 125 albo 130 cm, i jakbym tak cciałam 3 cięściową teleskopową, to ona teś nie wejdzie cała ddo plecaku który ma okolo 40 cm.
-- (Numernabis):
Ambutechy były dobre kiedyś, ale je skiepścili, teraz są grube i nieporęczne i kiepsko wykończone, na ostatnim elemencie, gdzie montujemy końcówkę już nie ma pierścienia, jest na żywca obcięta, no i np. 130 cm to tylko 4 elementy, jak dla mnie zbyt długie patyki po złożeniu.
Wcześniejsze Ambutechy były grubości kompozytowej czeszki i 130 cm składała się na 5 części i każdy element był zakończony pierścieniem.
No i ich wadą jest ciężar.
--
#738 Zuzler
To dołożę jeszcze jeden nieprzychylny fakt - to badziewie już od nowości się potrafi rylać na łączeniach i nie dać się składać bo tak.
-- (misiek):
Ale fakt, ja nigdy pozytywnej opinii o niej nie słyszałem, ale też fakt jest taki, że Advantage rozwaliła się szybciej.
--
#739 camila
@marolk - gdybyś jeszcze pochodził trochę z NFB, to nie wiem czy nadal byś tak mówił :D Ale to prawda. Ambutechy są wytrzymałe, a Czeszki i NFB najlepiej zaprojektowane i całkiem wytrzymałe. ;)
#740 adelcia
dzwięk taki sobie, ale ważne że jest nagranie dla was.