Laski dla niewidomych to bardzo szeroki temat.
Uwielbiam laski składane. Mam dwie, takie same, z altixu, mają metr 40, ja osobiście mam metr 60, więc taka długość jest prawidłowa. Są to laski grafitowe kanadyjskie chyba. patrze tutaj na stronie, że nazywają się ambutech mobility, ale nie wiem, czy to jest to. W każdym razie z altixu brałam. Jedna ma roler, druga tradycyjną końcówkę, z którą dają na starcie, przy kupnie. Niestety, dla mnie ta laska jest zbyt ciężka i bardzo szybko męczy mi się ręka, gdy z nią chodzę. Rączkę ma gumową i bardzo dobre zabezpieczenia przy tych miejscach, gdzie się składa, więc guma się nie zciera. To dla mnie ogromny komfort, bo ogromnie często składam i ją rozkładam i dzięki temu zabezpieczeniu, nigdy mi nie pękły i nie zatarły się w niej gumki. Chcę jednak dostać laskę bardzo lekką, grafitową i również z takim zabezpieczeniem, czy da się to zrobić? Może napiszecie, jakie laski składane polecacie, biorąc pod uwagę atuty, które tu wymieniłam? To dla mnie bardzo istotne i ważne, właśnie takie zalety w lasce.