Umowa między Watykanem a innym państwem, która umożliwia bezproblemowe rozpowszechnianie religii katolickiej. Wiąże się z tym właśnie nauczanie reliigi w szkołach, ale przykładowo też to, że śluby kościelne są uznawane za prawnie ważne, czyli nie musisz brać osobno cywilnego.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Pamiętam Pamiętam Julitko. Chodziło mi wyłącznie o odniesienie do tytułu wątku, tego przezucania się fragmentami PŚ.No ale nic ponad to. Z góry sory za odezwanie się :( @Majkmik Nie wiem, czy pamiętasz genezę wątku; otuż powstał on po tym, jak w paru innych, zupełnie niezwiązanych wątkach wybuchła żarliwa dyskusja antykościelna, że tak powiem, sprowokowana, niestety, wcale nie przez katolików. :)
Albo, albo, albo, czyli nic się nie zmieniło, bo jak nie siedzisz na religii to musisz iść do innej klasy, do internatu nie wrócisz. Pomimo, że religia ciebie niedotyczy to i tak musisz marnować czas w szkole. I Gracjan, pamiętaj, że samo to, że jest w środku już jest złe, tak być nie powinno.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
czasem nie da się tego zmienić. Jak w liceum był fakultet, który mnie nie obowiązywał, albo w podstawówce miałam 2 okienka pod rząd również musiałam coś zrobić z czasem i... nie podnosiłam larum z tego powodu. Zawsze możesz pouczyć się na inny przedmiot itd. naprawdę jest taki wielki problem ze zorganizowaniem sobie wolnych godzin?
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Mustafo, Nie można zrzucać wszystkich postulatów konkordatu na okres związany z upadkiem komuny. Wielu problemów można było uniknąć, wprowadzając postanowienia w innej formie.
W pełni popieram. Ponad to moim zdaniem najważniejsze jest, żeby WF był na końcu zajęć, bo wiadomo jak jest z prysznicami w szkołach, więc tej religii bym się nie czepiała, bo niemal zawsze uczeń może w tym czasie pouczć się, przygotować coś, odrobić lekcje itd. --Cytat (magmar): czasem nie da się tego zmienić. Jak w liceum był fakultet, który mnie nie obowiązywał, albo w podstawówce miałam 2 okienka pod rząd również musiałam coś zrobić z czasem i... nie podnosiłam larum z tego powodu. Zawsze możesz pouczyć się na inny przedmiot itd. naprawdę jest taki wielki problem ze zorganizowaniem sobie wolnych godzin?
--Koniec cytatu
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Gadaczko, jakby ci to powiedzieć w podobym tonie jak mi odpowiedziano. Zawsze możesz kupić sobie antyperspirant. Z tego co wiem, za komuny religia była w salkach katechycznych i to jakby nie było jest najlepsze rozwiązanie. Chodzą ci, co chcą i nie trzeba się zapisywać.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Ale ona jest wliczana zawsze do średniej. -- (magmar): Ja wierzący-praktykujący katolik oświadczam iż nie jestem za tym, żeby religia była wliczana do średniej.