Archiwum Eltena

Elten 3.0

Started by pajper 67 posts last post 8 years ago Closed Page 2 of 4

Ja uważam, że na androida też aplikacja mogłaby być. Dużo osób ma Iphone'y, ale androida też jednak ktoś
używa, ale poczekajmy na to co się wydarzy.

Hehe niedługo to pewnie na swojej pralce czy telewizorze go odpalimy. :)

#26 1 like

A ja mam natomiast inną sugestję: Chodzi mi o zrobienie przeglądu wiadomości w stylu konwersacji, tj. Mamy ostatnią
wiadomość od kogoś tam, strzałką w dó od innej osoby, i jak chcemy to wchodzimy sobie np. enterem i mamy wszystkie od danejj osoby,
bo w obecnej formie to i trudno dostać się do tego czego potrzebujemy jeżeli więcej piszemy z inną osobą,
a po 2 ciężej się zoriętować czy np. na coś przypadkiem nie odpowiedzieliśmy.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

Słusznypomysł, acz kolwiek do tego wyglądu z klango mam ogromny sentyment :)

#28 1 like

sentyment sentymentem, ale... Jeżeli możemy zrobić coś lepiej to to zróbmy, ewentualnie opcja do wyboru
o ile się da tak oczywiście.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

A ja mam drugą sugestję- taką, rzeby zrobić koniecznie prywatny czat, bo dziwnie się czuję gdy z kimś
piszę i wszyscy mogą to przeczytać.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Nie no, jasna sprawa. Ogólnie mówię, że ten wygląd wiadoości kojarzy mi się bardzo dobrze. Sam wolał
bym konwersacje.

konwersacja jest słusznym pomysłem czasem chcemy wrócić do jakiejś wiadomości w której zawarta jest dla
nas ważna informacja

a ja bym zrobił coś z tym updaterem, bo niektórych użytkowników to może mylic.
Chodzi mi o to zże kiedy elten uaktualnia się czyli pobiera nowe pliki to powinien być zwyczajny pasek
postępu, który by w procentach oznajmiał status pobierania.
Wydaje się, że osobom z wolnymi łączami ułatwiło by to życie.
Ja sam mam dość wolny internet, i często się zdarza że jest niestabilny, co za tym idzie, niekiedy czekałem,
aż się łaskawie pliki dociągną, a tym czasem, updater najprawdopodobniej się zawiesił, bo połączenie
z serwerem zostało przerwane, a ja sobie mogłem czekać.
Gdyby był updater jako okienko z paskiem postępu, to by było wiadomo, czy się coś pobiera czy staneło
w miejscu.

pozatym nie da się robić nic na pc bynajmniej u mnie jeśli wykonam jakąś czynność na pc aktualizacja
sypie się od razu

ooo właśnie u mnie też tak się dzieje

Kochani. Może to nie jest wątek do tego, ale od jakichś paru godzin nastąpiła epidemia wątków nie na
temat. Pewne pozycje trafiają nie tam, gdzie trzeba. ;)

też to widze

Mój temat trafił też nie tam gdzie powinien. Znalazłam go w wątku o feature czy jakoś tak. A chciałam
go włożyć do inne lub może raczej do tematów o niepełnosprawności.
Слава Україні! Sława Ukraini!

#38 1 like

Witajcie!
Mogę pochwalić się drobnym sukcesem, chociaż do końca prac jeszcze mnóstwo pracy. :)
Ale dzisiaj udało mi się uruchomić Eltena na nowym silniku, co uważam za krok milowy tym bardziej, że nad silnikiem owym zasadniczo pracowałem od dwóch miesięcy i do tej pory start Eltena nie był jeszcze możliwy.
Teraz to się zmieniło.
Na nowym coreu Elten jest ekstremalnie niestabilny jeszcze, wysypałem go prostą komendą wejścia na forum kilka razy i tak dalej.
Ale po kolei, nie można mieć wszystkiego.
Chciałem z niego do was napisać, ale odmówił posłuszeństwa, bo chociaż udało mi się przeczytać wpisy, po napisaniu nowego i wybrania opcji dodania, zawiesił się.
A przyznam uczciwie, trochę się dzisiaj nad nim napracowałem i na razie potrzebuję przerwy, na dniach zobaczę, co tam się porobiło.
W każdym razie, silnik będzie wieloplatformowy, na razie pracuję nad nim z poziomu Windowsa, ale spokojnie bedzie można go kompilować również w edycji na Linuxa czy Maca, przy czym wszystko w swoim czasie, jak mówiłem.
Na razie ważne, że to cudeńko już uruchamia Eltena.

Założeniem przy pisaniu nowego silnika była pełna zgodność z używanym przez nas na razie silnikiem RGSS.
Dzięki temu ten sam kod właściwy będzie uruchamiany na każdym systemie.
Nie trzeba wiec pisać osobnych wersji dla Maca i Linuxa, wszyscy pobierają tą samą aktualizację.
I chyba jesteśmy na dobrej drodze. :)
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Brawo! Kawał dobrej roboty! Gratuluje Dawidzie!

Najważniejsze, że idzie ku dobremu.