A ja mam natomiast inną sugestję: Chodzi mi o zrobienie przeglądu wiadomości w stylu konwersacji, tj. Mamy ostatnią wiadomość od kogoś tam, strzałką w dó od innej osoby, i jak chcemy to wchodzimy sobie np. enterem i mamy wszystkie od danejj osoby, bo w obecnej formie to i trudno dostać się do tego czego potrzebujemy jeżeli więcej piszemy z inną osobą, a po 2 ciężej się zoriętować czy np. na coś przypadkiem nie odpowiedzieliśmy.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
a ja bym zrobił coś z tym updaterem, bo niektórych użytkowników to może mylic. Chodzi mi o to zże kiedy elten uaktualnia się czyli pobiera nowe pliki to powinien być zwyczajny pasek postępu, który by w procentach oznajmiał status pobierania. Wydaje się, że osobom z wolnymi łączami ułatwiło by to życie. Ja sam mam dość wolny internet, i często się zdarza że jest niestabilny, co za tym idzie, niekiedy czekałem, aż się łaskawie pliki dociągną, a tym czasem, updater najprawdopodobniej się zawiesił, bo połączenie z serwerem zostało przerwane, a ja sobie mogłem czekać. Gdyby był updater jako okienko z paskiem postępu, to by było wiadomo, czy się coś pobiera czy staneło w miejscu.
Kochani. Może to nie jest wątek do tego, ale od jakichś paru godzin nastąpiła epidemia wątków nie na temat. Pewne pozycje trafiają nie tam, gdzie trzeba. ;)
Mój temat trafił też nie tam gdzie powinien. Znalazłam go w wątku o feature czy jakoś tak. A chciałam go włożyć do inne lub może raczej do tematów o niepełnosprawności.
Witajcie! Mogę pochwalić się drobnym sukcesem, chociaż do końca prac jeszcze mnóstwo pracy. :) Ale dzisiaj udało mi się uruchomić Eltena na nowym silniku, co uważam za krok milowy tym bardziej, że nad silnikiem owym zasadniczo pracowałem od dwóch miesięcy i do tej pory start Eltena nie był jeszcze możliwy. Teraz to się zmieniło. Na nowym coreu Elten jest ekstremalnie niestabilny jeszcze, wysypałem go prostą komendą wejścia na forum kilka razy i tak dalej. Ale po kolei, nie można mieć wszystkiego. Chciałem z niego do was napisać, ale odmówił posłuszeństwa, bo chociaż udało mi się przeczytać wpisy, po napisaniu nowego i wybrania opcji dodania, zawiesił się. A przyznam uczciwie, trochę się dzisiaj nad nim napracowałem i na razie potrzebuję przerwy, na dniach zobaczę, co tam się porobiło. W każdym razie, silnik będzie wieloplatformowy, na razie pracuję nad nim z poziomu Windowsa, ale spokojnie bedzie można go kompilować również w edycji na Linuxa czy Maca, przy czym wszystko w swoim czasie, jak mówiłem. Na razie ważne, że to cudeńko już uruchamia Eltena.
Założeniem przy pisaniu nowego silnika była pełna zgodność z używanym przez nas na razie silnikiem RGSS. Dzięki temu ten sam kod właściwy będzie uruchamiany na każdym systemie. Nie trzeba wiec pisać osobnych wersji dla Maca i Linuxa, wszyscy pobierają tą samą aktualizację. I chyba jesteśmy na dobrej drodze. :)
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.